Miten pukeutua jouluillalliselle?

Toimitus

JOULUKALENTERI

Toiset virittelevät kaulaan perintöhelmet ja lankkaavat sisäkengät ennen jouluateriaa, toiset pysyttelevät pyjamassa koko pyhät. Molempi parempi, jos toimitukselta kysytään – asuvalinta riippuu paljon joulunne fiiliksestä. Jos seurueella on mukavaa verkkareissa rentoillessa, aivan mahtavaa. Jos halutaan kattaa parhaat hopeat pöytään ja juhlistaa myös laittamalla juhlavat vaatteet, sekin sopii hyvin. Jos vietät joutlun vieraisilla, on hyvä tiedustella toivottua pukukoodia isäntäväeltä etukäteen, ettei tapahdu klassinen ”korkokengissä villasukkaväen joukkoon/jaahas, olenkin ainoa verkkareissa”-tilanne.

Jos kaipaat ideoita pukeutumiseesi, katso Lily Editistä:
KOLME ASUIDEAA JOULUILLALLISELLE. (Kyllä, siellä on niitä myös sinulle farkku-addikti.)


Nyt haluamme tietää:

Miten teidän joulussa pukeudutaan? Ovatko juhlapyhät sinulle mahdollisuus pukeutua ykkösiin vai muuttaa asumaan pyjamassa? Pidätkö kiinni perinteistä?

 

LUE JOULUKALENTERIN AIEMMAT OSAT:

Miten sietää rasittavia sukulaisia jouluna?
Mitä viedä illanistujaisiin tuliaisiksi joulun alla?
Näin autat tuntematonta jouluna
Miten kieltäytyä kohteliaasti jouluruoista, joita ei voi syödä?
Miten nauttia joulusta, jos viettää sen tahtomattaan yksin?
Mitä hankkia lahjaksi coolille kaverille?
Milloin jouluperinteistä voi poiketa?
Viisi takuuvarmaa juhlatarjottavaa yllätysvieraille
Miten selvitä joulukuusta, jos vihaa joulua?
Milloin joulukortit pitää lähettää?
Miten näyttää töissä freesiltä, vaikka on krapula?
Miten saa Linnan juhlien katsomisesta kaiken ilon irti?
Mitä joululahjaksi kummilapselle?
Testaa, oletko pikkujouluskeptikko vai glitterjuhlahirmu
Kumman sukulaisten luokse jouluksi?
Mitä joulujuomaa tarjota glögin sijaan?
Miten rikkoa jää pikkujouluissa?

 

Kommentit

CougarWoman
CougarWoman

Itse tykkään pynttäytyä jouluillalliselle, se kun on ainut päivä vuodessa kun jaksan silittää pöytään jopa liinankin, ostaa mätsäävät servetit, asetella ne servetinpidikkeisiin ja käyttää "niitä parempia astioita".

Mutta jos joku kutsuvieraista haluaa tulla verkkareissa ja turhapuropaidassa niin tulkoon, jokainen meille tuleva (toivottavasti) tietää jo, että meillä voi, saa ja pitääkin olla ihan omana itsenään, eikä keneltäkään vaadita turhaa pönötystä. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Yritin teininä saapua joulupäivän aterialle juuri lahjaksi saadut yökkärihousut jalassa ja isä passitti vaihtamaan ne. Nykyään aikuisena olen sitä mieltä että kyllä jouluna kuuluukin laittaa vähän parempaa ylle.

Suvi K.
Sisunainen

Joulupkeutuminen on aina pieni ongelma, kun toisaalta suvun illalliselle tekisi mieli pukeutua suht siististi, ja mielellään vielä edes jotekin vähän teemaan sopivasti, mutta toisaalta muut-kuin-kuminauhavyötäröiset-housut ja tyköistuvat mekot on out. Luultavasti laitan taas kerran Cubuksen joustohousut ja jonkun nätin väljän paidan tai neuleen. ;D

Pau
P.S C'est moi!

Jouluaattona oman suvun syömiset ja hengailut hoidetaan yleensä aika rennoissa pukimissa. Yleensä joku on aina verkkareissa, mutta sitten taas suurin osa panostaa normaalia hiukan enemmän. Missään överijuhlavissa pukineissa ei kyllä kukaan ole, vaan rentous on se juttu. Sitten taas poikaystävän suvun joulumeiningeissä joulupäivänä panostan vähän enemmän ja laitan jotain hiukan hienompaa päälle, jouluna kun on kuitenkin ihan kiva pukeutua ja kun ollaan kuitenkin vieraissa :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Juhlimme perheen kesken. Pukeudun yleensä mukavaan mutta siistiin mekkoon ja kaulakoruun. Lämmikkeeksi villasukat ja neuletakki. Asun pitää olla siisti ja vähän söpö ja siinä pitää voida myös köllötellä sohvalla.

Kommentoi