Miten selvitä joulukuusta, jos vihaa joulua?

9_jouluvihaaja_enbuske.jpg

9_luukku.jpg

JOULUKALENTERI

Jos ei erityisesti välitä joulusta, joulukuu voi olla tympeää aikaa: julkisissa tiloissa rallattavat joululaulut, mainokset huutavat hankkimaan joululahjoja ja lähipiiriltä saa toistuvasti kuulla uteluita siitä, miten joulunsa aikoo viettää. Tv- ja radiotoimittaja Tuomas Enbuske tunnustaa suhtautuvansa jouluun nihkeästi ja antaa vinkkinsä, miten jouluangstailija selviää joulukuusta:

Opamoxin avulla. Jos niitä ei ole saatavilla, kannattaa lähteä ulkomaille, yksin. Itse olen tehnyt niin usein ja tämänkin joulun aion viettää New Yorkissa ties monettako kertaa.

New Yorkissa ’jouluhysteria’ on toki vielä kovempaa kuin Suomessa, mutta koska siellä ei ole kollektiivista pakkokulttuuria, tunnelma on rennompi. Esimerkiksi kaksi vuotta sitten koin aidosti kivaa joulutunnelmaa, kun New Yorkissa asuva ystäväni Juuso oli laittanut meille kinkkua ja lanttulaatikkoa. Lisäksi pakkokulttuurin puuttuessa sitä voi joulun alla kuvitella olevansa vaikka jehovan todistaja tai juutalainen ‒ itse olen viettänyt New Yorkissa usein hanukkaa. 

Jos ulkomaille ei ole mahdollista lähteä, joulusta selviää myös Suomessa. Itse olin viime joulun täysin yksin kotona Punavuoressa. Se oli ihanaa. Luin belgialaista uutta keskeislyriikkaa. (Eli katsoin lentokoneonnettomuusvideoita YouTubesta).”
 

Kuva: Timo Villanen

 

LUE JOULUKALENTERIN AIEMMAT OSAT:

Milloin joulukortit pitää lähettää?
Miten näyttää töissä freesiltä, vaikka on krapula?
Miten saa Linnan juhlien katsomisesta kaiken ilon irti?
Mitä joululahjaksi kummilapselle?
Testaa, oletko pikkujouluskeptikko vai glitterjuhlahirmu
Kumman sukulaisten luokse jouluksi?
Mitä joulujuomaa tarjota glögin sijaan?
Miten rikkoa jää pikkujouluissa?

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *