Miten valita nopein jono kaupassa? Ikuisuusongelmaan on vihdoinkin tieteellinen ratkaisu

Toimitus

Tuntuuko sinustakin siltä, että valitset kaupassa aina sen hitaimman jonon? Meillä on ilouutisia: universumi ei ole sinua vastaan, et vain ole tehnyt valintaasi tieteelliseltä pohjalta.

Jos nimittäin olet kuin useimmat ihmiset, pälyilet luultavasti jonottajien ostoksia ja valitset sen jonon, jossa asiakkailla on vähiten tavaraa koreissaan ja kärryissään. Täysin väärä strategia, kertoo uusi tutkimus.

Asetu seuraavalla kauppareissulla siihen jonoon, jossa on vain muutama asiakas kukkurallisten ostoskekojensa kanssa. Miksi? Yhden ostoksen skannaamiseen kuluu keskimäärin vain 3 sekuntia, mutta jokainen henkilö asioi kassalla keskimäärin 41 sekuntia – myyjän tervehdykseen, maksuun ja hyvästelemiseen kuluu yllättävän paljon aikaa. Eli mitä enemmän jonossa on asiakkaita, sitä kauemman aikaa menee kaikkeen ostosten skannaamisen ohessa tapahtuvaan häsläämisen ja sinä joudut seisomaan jonossa.

Looginen ja ah, niin tyydyttävä tieto, joka tekee kauppareissuista juhlaa (tai no, ainakin jotain sinne päin).
 

 

Asiakas, oletko ikinä ajatellut, mitä kaupan kassat ajattelevat sinusta? Lue näitä kahta viihdyttävää blogia, Kassalla ja Pelkoa ja inhoa päivittäistavarakaupassa


Kuva: All Over Press

 

Kommentit

miz
miz

Useimiten toimii se et et vähän enemmän asikkaita pienemmät ostokset joskus taas onki ollut nopeampi se missä pari aiakasta ison lavan kanssa ja kyllä mä oon tehnyt paljon huomiota tän suhteen ku vihaan kassalla jonottamista. Joskus kassat vain skannaa tosi hitaasti ja joskus taas super nopee. Yksi hyvä vinkki älä ikinä valkkaa kassaa missä ennen sinua mummo tai pappa...varma odottaminen :D

Kommentoi