Muista Earth Hour + 5 asiaa, joita voit tehdä pimeässä

earth2.jpg

Huomenna, 23.3. kello 20.30 vietetään jälleen Earth Hour-tuntia. Ihmiset ja yhteisöt ympäri maailman ilmaisevat huolensa ympäristön tilasta sammuttamalla valot tunniksi.

Tänä vuonna Earth Hour -tapahtuma rakentuu symboliikan lisäksi myös käytännön teoille: I Will If You Will -kampanjassa kuka tahansa voi haastaa muut pieniin tai suuriin ekotekoihin.

Esimerkiksi Kemikaalicocktail-blogin Noora Shingler on luvannut viettää kokonaisen päivän Linnanmäen maailmanpyörässä, jos 100 ihmistä lupaa kokata huhtikuun ajan ruokaa tähteistä.

Voit osallistua ottamalla osaa ympäri Suomea järjestettäviin tapahtumiin, tarttumalla I Will If You Will -haasteisiin ja tietenkin sammuttamalla valot kello 20.30.

Valot on sammutettu – mitäs sitten? Tässä 5 asiaa, jotka toimivat hyvin – ehkä jopa paremmin – pimeässä.

earth1.jpg

1. Ruokaile ilman näköaistia

Pimeässä syöminen on ollut jo useamman vuoden hittijuttu ravintolamaailmassa. Kun näköaistin merkitys heikentyy, makuaisti vahvistuu. Kokkaa kavereille ateria (ennen valojen sammuttamista, saanemme keittiöturvallisuuden nimissä huomauttaa) ja tarjoile se pimeässä – yllätyt siitä, miten eri tavalla maistat! 

2. Joogaa kynttilänvalossa

Hangossa pidetään Earth Hour -päivänä joogatunti kynttilänvalossa, mutta samaa voi kokeilla myös kotona. Jos et ole joogaihminen, miten olisi kerrankin kunnon venyttelysessio?

3. Kerro kummitusjuttuja

Muistatko vielä, miten hauskaa (lue: oikeasti tosi pelottavaa, mutta kukaan ei myöntänyt) oli kertoa lapsena leirinuotiolla kummitusjuttuja? Jos et enää muista yhtään kummitusjuttua, kurkkaa American Folklore -sivustolle, jonne on kerätty läjäpäin karmivia tarinoita.

4. Heittäydy romanttiseksi (tai käy hyvä keskustelu)

Ympäristönsuojelu voi olla myös seksikästä, sillä mikäpä olisi romanttisempaa kuin kynttilänvalo ja maailman pelastaminen? Jos vietät Earth Houria platonisissa merkeissä, nyt on oiva tilaisuus keskittyä kerrankin kunnolla keskusteluun. Julista valojen lisäksi pannaan myös älypuhelimet, tietokone ja telkkari, niin saat keskustelukumppanisi kokonaan itsellesi.

5. Ihmettele lähiympäristöäsi pimeässä 

Käy kävelyllä ja kummastele, miten erilaiselta (toivottavasti) pimennetty naapurustosi näyttää. Katsele kerrankin rauhassa tähtiä, noita universumin omia energiansäästölamppuja. Oiva tilaisuus oppia bongaamaan jokin muukin tähtikuvio kuin se sama vanha otava!

Löytyykö lilyläisiltä lisää ideoita ihan pimeeseen puuhasteluun?

Kuvat WWF/Earth Hour

Kommentit (2)
  1. Nukkuminen onnistuu myös hyvin pimeässä. Onneksi vauvakin menee nukkumaan jo ennen kahdeksaa.

     

  2. Mä ajattelin silleen sievästi pakottaa tuon miehen pelaamaan mun kanssa Aliasta (jonka ostin tänään hintaan 4,90e!), vauva varmaan mönkii pitkin lattioita tavalliseen tapaansa. Ja syö iltapuuron kynttilänvalossa, pimeässä kun on aika hankala tähdätä suuhun 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *