Muotipaljastus: Kenzon tiikerisvetarista tuli hitti vahingossa

kenzo_tiger.jpg

Kaikkihan sen jo tietävät, nimittäin Kenzon suursuosion saavuttaneen tiikerisvetarin. Vogue kertoo, että muotiväen perusuniformuun kuuluvan collegen ei alunperin pitänyt päätyä tuotantoon asti. Paidasta tuli hitti vahingossa.

Kenzon 2012 talvimallistossa ensimmäisen kerran vilahtanut paita suunniteltiin alunperin villapaidaksi. Muotinäytöslavalla nähty brodeerattu tiikerivillis ei kuitenkaan herättänyt suurta kiinnostusta, vaan yleisön huomio kiinnittyi Kenzo-suunnittelija Humberto Leonin yllä nähtyyn svetariversioon. Leon oli teettänyt paidan itselleen muotinäytöstä varten Kenzon johtoportaan vastusteluista huolimatta. “Me emme tee svetareita”, oli muotitalon vastaus, kun Humberto Leon oli ensimmäisen kerran kysellyt collegekankaiden perään.

Kenzon arkistoista löytyneistä tiikeriprintatuista vuorikankaista inspiraationsa saanut paita päätyi lopulta kauppojen hyllyille, sillä sen kysyntä ylitti kaikki odotukset. Kenzon liikkeisiin muodostui pitkiä paidanjonotuslistoja, ja kovimmassa tiikerihuumassa paidat myytiin loppuun muutamassa tunnissa. Nyt vastaavia huomiosvetareita löytyy jo merkiltä kuin merkiltä.

Minkähänlaisia hittipaitoja Kenzo tarjoilee tulevalle kevätsesongille? Se selviää parin viikon kuluttua Pariisin muotiviikoilla.

Teksti: Laura Paananen, joka kiittää Humberto Leonia svetarivillityksestä, sillä sen mukavampaa trendiä saa hakea

Lähde: Vogue UK

Kuva: Splash News

 

 

Kommentit (1)
  1. Oliko tarina Kenzon kertoma versio? Kesällä 2012 (eli a/w -mallistot esitelleiden näytösten jälkeen) vaikutti siltä, että (harmaa, vihreäprinttinen) tiikerisvetari lähetettiin swagina kaikille muodin it-ihmisille, blogikuningattarille ja -kuninkaille juuri siinä toivossa, että siitä tulisi blogien ja katumuotisivujen näkyvyyden kautta himottu harvinaisuus. Säännöstellyt tuotantoerät tietysti takasivat sen, ettei paidoista saanut yliannostusta ja jonotuslistalla oli tärkeää olla.
    Häslingillä toki pohjustettiin Kenzon printticollegeiden vyörytystä näytöslavoille seuraavissa mallistoissa 🙂
    Osa tästä versiosta voi olla allekirjoittaneen kyynisyyttä toki. Muistan kuitenkin tuohon aikaan jonkun muotibloggarin puhisseen postauksessaan, miten ”ei todellakaan ole kiinnostunut Kenzon lähettämästä tiikeripaidasta, koska sitä on tyrkytetty kaikille”.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *