Muotisuunnittelija Alexander McQueenilleko oma seteli?

alexander_lee_mcqueen.jpg

Jean Sibelius, Väinö Linna ja Alvar Aalto, kas siinä muutamia markka-aikamme seteleitä koristaneita taiteilijoita. Nyt vuorostaan Isossa-Britanniassa pohditaan, kuka brittitaiteilija tulee koristamaan vuoteen 2020 mennessä uudistuvaa 20 punnan seteliä, kertoo Telegraph-lehti.

Tällä hetkellä setelissä on skottiekonomisti Adam Smithin pärstä. Ehdokkaita Smithin korvaajaksi haettiin avoimella äänestyksellä: yleisö sai ehdottaa edesmenneitä taiteilijoita, jotka ansaitsisivat oman setelinsä. Nyt lista ehdokkaista on julkaistu, ja mukaan on päässyt myös vuonna 2010 kuollut muotisuunnittelija Alexander McQueen.

McQueen on viime aikoina ollut runsaasti tapetilla Lontoossa parhaillaan esillä olevan Alexander McQueen: Savage Beauty -näyttelyn ansiosta. Haittaa setelihankkeelle tuskin on kuninkaallisista yhteyksistäkään, sillä McQueenin nimikkomuotitalo tunnetaan Cambridgen herttuattaren luottopukijana.

Ennen kuin McQueenin kasvot päätyvät setelirahan koristeeksi, tulee suosikkisuunnittelijan peitota valintaraadin edessä muiden muassa prinsessa Dianaa vuosia pukenut Catherine Walker, muotisuunnittelija Laura Ashley sekä reilut 500 muutakin taiteen parissa ansioitunutta kandidaattia. Lopullinen päätös uudesta setelimallista julkaistaneen ensi vuoden puolella.

Teksti: Laura Paananen, joka usuttaa kaikkia kynnelle kykeneviä tutustumaan spektaakkelimaiseen Savage Beauty -näyttelyyn, sillä se herättää taatusti tunteita, olipa sitten kiinnostunut muodista tai ei.

Lähde: Telegraph Fashion

Kuva: All Over Press

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *