Muotisuunnittelija Donna Karan jää eläkkeelle

donna_karan.jpg

Kaikkia muotisuunnittelijoita eivät eläkevuodet kiinnosta (alan ikiliikkuja Karl Lagerfeld, 81, hatunnosto suuntaasi), mutta on myös niitä, joita hyppy muotioravanpyörästä alkaa jossain vaiheessa kiehtoa. Yksi heistä on 66-vuotias amerikkalaissuunnittelija Donna Karan, joka ilmoitti tiistaina vetäytyvänsä suunnittelutöistä eläkkeelle, kertoo Fashionista.

Karan jättää yli 30 vuotta sitten perustamansa Donna Karan International -muotitalon suunnittelijan paikan ja aikoo tulevaisuudessa keskittyä hyväntekeväisyysprojekteihinsa. Lisäksi hän jatkaa muotitalon neuvonantajana. Muutoksen myötä Donna Karan International alkaa satsata nuoremman profiilin DKNY-mallistoihinsa ja panee suunnittelijan nimikkokokoelman hetkeksi jäihin.

Donna Karanin vuonna 1984 lanseeraama nimikkomallisto muistetaan naisten vaatekaappien mullistajana. Karan kehitti seitsemästä vaatekappaleesta koostuvan jokanaisen perusvaatteiston, jonka tarkoitus oli tarjota työssäkäyville naisille helppoja, muunneltavia ja joka tilanteeseen sopivia vaatekappaleita.

Nyt Karanilla on työn alla lokakuussa julkaistava muistelmateos, jossa hän paljastaa kaiken vuosien saatossa muotimaailmassa oppimansa. Sitä odotellessa voimmekin toivottaa Donna Karanille oikein leppoisia eläkepäiviä.

Teksti: Laura Paananen, jonka lukulista sen kun vain kasvaa ja kasvaa uusien ja mielenkiintoisten muotielämänkertojen myötä.

Lähde: Fashionista

Kuva: All Over Press

 

Kommentit (1)
  1. huom! elämäkerta, elämäkertojen – ei elämäNkerta

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *