Muotivuosi 2013: Nämä 7 trendiä näkyvät vaatekaapissasi

trendit.jpg

1. Geometriset kuviot

Keväällä alkaa geometriavillitys. Marc Jacobs esitteli kevätnäytöksessään 1960-luvulta insipiraatiota hakeneita kuvioita ja siluetteja. Samalla linjalla jatkettiin myös Jacobsin suunnittelemassa Louis Vuittonin kevätkokoelmassa.

Trendiä on voinut jo bongailla ketjuliikkeiden valikoimista ja tyylitaitureiden yltä. Muista siis mustavalkoraidat, -ruudut ja muut kuviot, kun haluat päivittää vaatekaappiisi kevätilmettä.

2. Gladiaattorisandaalien pikapaluu

Paluun kenkätrendikartalle tekevät antiikin ajoista (ja kesästä 2009) muistuttavat gladiaattorisandaalit. Versace esitteli polveen yltävät korolliset versiot parin vuoden takaisesta kenkäsuosikista, mutta kevätlavoilla nähtiin myös perinteisempää matalakantaista sandaalimallia.

Pidä mielessä ainakin Acne ja Marios Schwab.

3. Smaragdinvihreä

Värikartoistaan tunnettu Pantone nimeää joka vuosi vuoden nimikkovärin. Tämän vuoden väri on smaragdinvihreä. Miehet olivat tämän trendivärin kanssa kaukaa viisaita, mutta mikäli on Sportmaxiin uskominen, naiset seuraavat pian perässä.

 

ketamita.jpg

4. Suunnittelija: Christopher Kane

Christopher Kane on suunnittelijanimi, joka kannattaa painaa mieleen. Versuksen pääsuunnittelijana aiemmin toimineen skotlantilaissuunnittelijan ympärillä velloi loppuvuodesta huhumylly, sillä häntä pidettiin vahvana ehdokkaana Balenciagan uudeksi pääsuunnittelijaksi. Kun pesti meni Alexander Wangille, huhut kertoivat luksusjätti PPR:n satsaavan seuraavaksi Kanen nimikkomallistoon.

5. Elokuvatyyli: Kultahattu ja 1920-luku

Baz Luhrmannin toukokuussa ensi-iltansa saava periodielokuva The Great Gatsby eli Kultahattu tarjoaa muodin ystäville silmänruokaa. 1920-luvulle sijoittuvassa gansterielokuvassa nähdään ajalle tyypillistä flapper-tyyliä, joten luvassa on paljon kimallusta ja kauniita koruja.

Elokuvan puvustuksesta on osaltaan vastannut Miuccia Prada. Odotusarvoa nostavat myös päärooleissa nähtävät Leonardo DiCaprio ja Carey Mulligan.

6. Inspiroiva tv-sarja: The Carrie Diaries

Gossip Girlin tultua tiensä päähän televisiotarjontaan jäi trendsetter-tv-sarjan mentävä aukko. Asia korjaantuu  14. tammikuuta, kun Yhdysvalloissa starttaa kauan odotettu Sinkkuelämää-prologi The Carrie Diaries.

1980-luvun New Yorkiin sijouttuvassa sarjassa seurataan nuoren Carrie Bradshaw’n elämää. Nuorena Carriena nähdään uusi kasvo AnnaSophia Robb.

 

wangbalenciaga.jpg

7. Balenciagan uudet tuulet

Balenciaga shokeerasi marraskuussa muotiväkeä ilmoittamalla, että kiitelty pääsuunnittelija Nicolas Ghesquière jättää muotitalon. Huhumylly Ghesquièren seuraajasta kävi kuumana ja lopulta suunnittelijapestin sai amerikkalainen nuori lupaus Alexander Wang.

Valinta jakoi mielipiteitä, mutta lopullinen tuomio voidaan -reiluuden nimissä- antaa vasta maaliskuussa, kun Wang tekee Balenciaga-debyyttinsä Pariisin muotiviikolla. Luvassa on tämän vuoden taatusti puhutuin muotinäytös.

 

Teksti: Laura Paananen, joka vanhana Moulin Rouge-fanina ja muotihistoriafriikkinä innoissaan jo odottelee toukokuulla koittavaa The Great Gatsby enskaria

Kuvat: Splash News, Style.com, Balenciaga ja The Great Gatsby/Warner Bros

Kommentit (2)
  1. No etkö tuon vertaa tiennyt??
    27.4.2013, 14:48

    Sinun mielestäsikö toimittajan pitäisi suomentaa kirjojen ja elokuvien nimet uuteen uskoon, ei sen mukaan, miten käännöskirja on aikoinaan suomeksi nimetty. Että sit vit.

  2. Vierailijatar
    5.1.2013, 04:15

    Anteeks mit vit, ”Kultahattu”?? Great Gatsby suomennettuna on Kultahattu???

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *