Näin autat tuntematonta jouluna

15_luukku_Auttaminen_ToniHarkonen.jpg

15_luukku.jpg

JOULUKALENTERI

 

Moni haluaa laittaa jouluna hyvän kiertämään. Kokosimme helppoja tapoja levittää joulumieltä tuntemattomille.

 

1. Lahjoita rahaa tai tavaraa Suomessa

Useilla eri järjestöillä on omat joulukeräyksensä. Tässä muutama poiminta, joihin voi osallistua ympäri Suomen.

Hyvä joulumieli -keräys auttaa vähävaraisia tai hankalassa tilanteessa olevia lapsiperheitä. SPR ja Mannerheimin lastensuojeluliitto koordinoivat keräysvaroin hankitut 70 euron arvoiset ruokalahjakortit perheille. Keräykseen voi osallistua jouluaattoon asti soittamalla, tekstaamalla tai siirtämällä rahaa keräystilille.

Rahaa, hyväkuntoisia vaatteita ja avaamattomia ruokapaketteja voi lahjoittaa Pelastusarmeijan joulupataan. Keräyksiä järjestetään useilla eri paikkakunnilla 15.12. alkaen.

Helsinki Mission kautta voi antaa aikalahjan. 10–20  eurolla voi lahjoittaa esimerkiksi järjestön koordinoiman kahvihetken tai keskusteluapua yksinäiselle.

Monet eri tahot järjestävät keräyksiä, joiden kautta voi antaa tavaralahjan esimerkiksi vähävaraisten perheiden lapsille. Oman paikkakunnan keräykset löytyvät parhaiten googlaamalla tai Facebookin hausta.

 

2. Lähetä apua maailmalle

Useiden eri järjestöjen kautta voi antaa apua maailmalle. Järjestöt tukevat muun muassa lasten koulutusta, terveydenhuoltoa, puhtaan veden saatavuutta ja käymälöiden rakentamista.

 

3. Anna omaa aikaasi

Jouluapu voi olla myös oman ajan antamista, ja yhä useampi haluaa viettää joulua vapaaehtoistöitä tehden. Helsingin Sanomien mukaan esimerkiksi Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry:n järjestämään vähäosaisten joulujuhlaan Helsingissä ilmoittautuu niin paljon vapaaehtoisia, että kaikki eivät mahdu mukaan.

Vapaaehtoistyö.fi-sivusto kokoaa yhteen vapaaehtoistyön tarjoajia ja tarvitsijoita paikkakunnittan eri puolilla Suomea. Useissa kunnissa haetaan ihmisiä myös joulutapahtumiin, esimerkiksi vapaaehtoisiksi joulukeräyksiin ja talkoolaisiksi joulujuhliin.

Monet laitokset ottavat mielellään vapaaehtoisia keskustelemaan ja tekemään asioita asukkaiden kanssa – sekä jouluna että vuoden muina päivinä. Soita tai meilaa etukäteen kotikuntasi vanhainkotiin tai vastaanottokeskukseen ja kysy, kaipaavatko he vierailijoita joulunpyhinä. Myös useat seurakunnat järjestävät jouluruokailuja ja -juhlia, jotka pyörivät talkoovoimin.

kysymys_sininen.png

Millä muilla tavoilla jouluna voi auttaa tuntemattomia?

 

LUE JOULUKALENTERIN AIEMMAT OSAT:

Miten kieltäytyä kohteliaasti jouluruoista, joita ei voi syödä?
Miten nauttia joulusta, jos viettää sen tahtomattaan yksin?
Mitä hankkia lahjaksi coolille kaverille?
Milloin jouluperinteistä voi poiketa?
Viisi takuuvarmaa juhlatarjottavaa yllätysvieraille
Miten selvitä joulukuusta, jos vihaa joulua?
Milloin joulukortit pitää lähettää?
Miten näyttää töissä freesiltä, vaikka on krapula?
Miten saa Linnan juhlien katsomisesta kaiken ilon irti?
Mitä joululahjaksi kummilapselle?
Testaa, oletko pikkujouluskeptikko vai glitterjuhlahirmu
Kumman sukulaisten luokse jouluksi?
Mitä joulujuomaa tarjota glögin sijaan?
Miten rikkoa jää pikkujouluissa?

 

Kommentit (2)
  1. Mielestäni juuri tuo vähävaraisten auttaminen on se paras joululahja minkä kukaan voi antaa. Oma sukuni on jo vuosikaudet lahjoittanut tietyn summan rahaa juuri tuohon Hyvä Joulumieli- keräykseen ja jotenkin on aina niin mieltä lämmittävää ajatella kuinka joku perhe iloitsee muiden anteliaisuudesta 🙂 Se on parhautta <3

    Aika hyvin tuossa on listattu nämä auttamiskohteet, mutta sitten on myös tällainen kuin JouluapuaVarsinainen ”toiminta” on tältä vuodelta päättymässä, tänään viimeinen päivä, joten vielä voisi ehtiäkin jos haluaisi apuansa lahjoittaa. 

    1. Hyvä lisäys, kiitos!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *