Näin kokoat täydellisen kukkakimpun

Toimitus

 

Toukokuun Trendissä  julistamme kukkien ilosanomaa! Kimppu leikkokukkia kannattaa aina, hankitpa sen sitten omaksi iloksesi tai tuliaiseksi ystävälle. Kaupan valmiiksi sidotut kimput kehotamme silti ohittamaan ja kasaamaan kimpun itse. Tässä täydellisen kukkakimpun kaava:
 

1. Jos olet epävarma siitä, millaisen kimpun haluat, kukkakaupoille kannattaa lähteä inspiraatiokuvan kanssa.

2. Aloita valitsemalla kimppuusi muutama näyttävä päälajike. Esimerkiksi pionit, isot tulppaanit tai syreenit käyvät tähän tarkoitukseen hyvin. Valitse myös muutama pienempi täytekukka, vaikkapa jaloleinikkejä, anemoneja tai nerinejä. Jos tuntuu hankalalta päättää, montako kappaletta kutakin lajiketta kimpussa pitäisi olla, laske, millaisia määriä erilaisia lajikkeita inspiraatiokuvasi kimpussa on. 

3. Lifestylelehtien pioneja pursuavat kimput ovat upeita mutta kalliita. Säästät rahaa, kun täydennät kimppua kukkakaupasta löytyvällä eukalyptuksella tai nappaat takapihaltasi kimppuun minkä tahansa pensaan oksia.

4. Asettele kukat maljakkoon vapaalla kädellä kolmion muotoon. Pääkukat tulevat ilmavasti kolmion keskelle ja täytekukat ja oksat niiden ympärille.

5. Kukat säilyvät kauemmin, jos leikkaat niiden varsiin viistot imupinnat ja nypit pois lehdet, jotka osuvat maljakossa veteen.

6. Kun kokoat kimpun omaksi iloksesi, voit rakentaa sen suoraan maljakkoon. Rönsyilevä kimpun kaveriksi käy erikoinen maljakko kaiva siis kummallisimmat kirpputorilöytösi kaapista. Vaikutelmasta tulee runsas, kun valitset maljakon, jonka korkeus on noin puolet sitomasi kimpun korkeudesta.

+ 1 Tuliaisiksi menevän kimpun voit sitoa tiukasti yhteen juuttinarulla ja kääriä koko komeuden valkoiseen voimapaperiin, jota saa perusmarketeista.
 

Vinkit ja kuva: Suvi Kesäläinen ja Kirsikka Simberg

 

Kommentit

Tove Janssonin tytär

Hyvät vinkit, kiitos! Meikä on alkanu arvostaa kukkia ihan eri tavalla tälleen vanhemmiten. Ha! Vanhemmiten! Sad but true.

Gardener

Hurraa-huuto kukkakimpuille ja niiden trendikkyydelle!

Ja lisäpisteet kaikille niille tyypeille, jotka ostavat kukkansa pienyrittäjiltä mahdollisuuksiensa mukaan -sidottuna tai ilman. Jo muutamalla leikolla saa mukavaa piristystä kotiin!

Alisa W
Suusta suuhun

Onpas hurjan kaunis kimppu!

Suhteessa

Kotiuduin miehen luo vasta kun ostin sinne ekan oman kukkakimpun <3

Kommentoi