Näin levität #verkkorauhaa, osa 1: Lähetä kannustava viesti

Lily_verkkorauhaa_ohje1_560.jpg

Käymme tällä viikolla keino kerrallaan läpi erilaisia tapoja tarttua verkkovihaan. Osallistu sinäkin kampanjaamme toteuttamalla päivän #verkkorauhaa-teko: Postaa Instagram-, Facebook- tai Twitter-tilillesi yllä oleva kuva ja kerro, kenelle verkkovihaa kohdanneelle bloggaajalle, toimittajalle tai verkkokeskustelijalle haluat lähettää kannustusta ja kiitosta. Haasta myös kolme kaveriasi lähettämään omat kehunsa. Lisää kuvaan hashtag #verkkorauhaa ja tägää mukaan @trendimag.

Kannustavan palautteen antaminen on tärkeää ja sitä kannattaa tehdä usein, joko privaatisti tai kommentoimalla ketjuun, jonka aloittajaa vastaan on hyökätty. Koska törkeiden viestien tarkoitus on hiljentää vastapuoli, tuen osoitus saa vihapuheen kirjoittajat huomaamaan, että he jäävät alakynteen.

Törkytulvan keskellä kannustava viesti luo uskoa, etteivät vihapuhetta osakseen saavat ole yksin. Sen todistaa Ylen toimittaja Jessikka Aro, joka aloitti viime vuonna juttusarjan suomalaisiin vaikuttavista, Venäjän propagandaa levittävistä infosotureista. Juttusarjan tekoa seurasi kansainvälinen mustamaalauskampanja, jossa Aroa muiden muassa syytettiin Ukrainan verenvuodatuksesta, hänen ulkonäköään ja mielenterveyttään arvosteltiin, hänen toivottiin kuolevan uraanimyrkytykseen ja hän sai uhkauspuheluita ulkomailta.

Verkkoviha ei pysäyttänyt työtään tekevää Aroa ja nyt hän kertoo, miltä kannustava palaute tuntuu:

Viime aikoina olen saanut Suomesta, Venäjältä, Ukrainasta ja ympäri maailmaa valtavasti kiitos rohkeudestasi, sinunlaisiasi journalisteja tarvitaan, jatka hyvää työtäsi sananvapauden puolesta’ -viestejä. Erityisen paljon lämmittävät yhteydenotot ja kirjoitukset, joissa ihminen kertoo saaneensa todellista apua, hyötyä tai uutta informaatiota jutuistani. Tsemppejä lukemalla työni merkitys ja tärkeys pysyy kirkkaana mielessäni. Tukea ja kannustusta tulee minulle paljon enemmän kuin lokaa, eli rakkaus voittaa vihan 1001. 🙂

OSALLISTU SIIS SINÄKIN: Päivän #verkkorauhaa-tekona postaa Instagram-, Facebook- tai Twitter-tilillesi alla oleva kuva ja kiitä verkkovihaa kohdannutta bloggaajaa, toimittajaa tai verkkokeskustelijaa. 

Lily_verkkorauhaa_ohje1.png

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *