Näin Lilyn uusi etusivu toimii

Toimitus

Tervetuloa Lilyn uudistuneelle etusivulle.

Etusivun uudistus, kuten kaikki muutkin uudistukset, tehtiin sen palautteen pohjalta, jota olemme saaneet teiltä käyttäjiltä. Etusivusta toivottiin entistä selkeämpää ja järjestelmällisempää. Ennen kaikkea monien tuoreiden lilyläisten ja saitille ensimmäistä kertaa tulevien mielestä etusivulta oli vaikea löytää esimerkiksi tiettyä blogia, jonka tiesi olevan Lilyssä. Tähän halusimme muutoksen.

Uudistuksella haluamme varmistaa myös, että kävijä löytää etusivulta aina monipuolista sisältöä - yksi Lilyn vahvuuksistahan on se, että saman katon alla on blogeja ja keskusteluja kaikesta maan ja taivaan välillä. Ennen etusivua hallitsivat ne aiheet, joista viimeksi oli postattu erityisen pajon. Tuoreimmista postauksista riippuen Lilyn kävijä saattoi ajatella tulleensa treeniblogisaitille, äitiysblogisaitille tai muotiblogisaitille.

Tässä katsaus uudennäköiseen etusivuun.

 

Tätä löydät etusivulta nyt

 

1. Otos uusia juttuja

Etusivun ylälaidan karusellissa on otos tuoreista, Lilyssä julkaistuista jutuista. Karuselliin nousee kaikkien lilyläisten tekemiä juttuja kaikista eri kategorioista. Karusellin yläpuolelta löydät tuoreimmat toimituksen blogin jutut ja pinkalinkit viimeksi kommentoituihin juttuihin.

 

2. Suositellut blogit

Pyöreissä kasvokuvissa on pikalinkki Lilyn suosittelemiin blogeihin. Nämä blogit ovat niitä, joita toimitus on kutsunut Lilyyn ja joiden pitäjille maksetaan palkkiota säännöllisestä postaamisesta.

 

3. Uusia juttuja eri kategorioista

Kolmen uuden kategorian yhdeksään kuvakorttiin nousee tuoreimpia juttuja kyseisiin kategorioihin tägätyistä jutuista. Kahdelle riville nousee suositeltujen tekijöiden ja Toimitus tykkää -leimalla postaavien blogien juttuja. Yhdelle riville tulee kaikkien lilyläisten uusimmat postaukset kyseisestä kategoriasta. Pääset kategorian etusivulle, kun painat Lisää-linkkiä. Sieltä löydät vanhan, tutunnäköisen juttulistauksen ja pääset kaivelemaan tarkemmin uusia postauksia.

Uudet pääkategoriat ovat Muoti/kauneus/hyvä olo, Suhteet/perhe/puheenaiheet/kulttuuri ja Ruoka/sisustus/matkat.

 

4. Luetuimmat ja viimeksi kommentoidut

Listaukset 15 viimeksi julkaistusta kommentista, 15 luetuimmasta jutusta juuri nyt ja 10 uudesta, aktiivisesta blogista Lilyssä.

 

5. Toimitus tykkää -blogit eli suosittelemme

Footerissa Suosittelemme-linkin alla on valikoima blogeja, joita lilyläiset pitävät erityisen ilahduttavina, laadukkaina, hauskoina ja kiinnostavina ja joita he ovat ehdottaneet suositelluiksi. Nämä blogit päivittyvät usein, ja toimitus etsii joukkoon jatkuvasti uusia blogeja. Voit vinkata hyvistä ehdokkaista osoitteeseen lily (at) a-lehdet.fi.

 

6. Vanhannäköinen etusivu

 

HUOM! Vanhannäköisen etusivun saat näkyviin, kun painat footerissa Uusimmat jutut -linkkiä.

 

Tätä löydät etusivulta pian


1. Haku

Vanha tuttu Lilyn sisäinen haku on toistaiseksi poissa käytöstä. Yritämme saada sen takaisin sivustolle mahdollisimman pian. Sillä välin käytä suosittelemme käyttämään Googlea tietyn blogin tai jutun etsimisessä. Lilyn jutut ovat hyvin googleoptimoituja.

2. Kaikki blogit -haku

Etusivun navigaatiossa on linkki Kaikki blogit, jonka takaa löydät kaikki Lilyyn perustetut blogit aakkosjärjestyksessä. Blogien selaaminen ei toimi vielä täydellisesti. Korjaamme ongelmaa.

Toivottavasti uudistettu etusivu toimii hyvänä oppaana Lilyn monipuolisiin blogeihin ja keskusteluihin.

 

Kommentit

Nāiádes
Naiádes

Onhan tossa hei uusien juttujen kategorioissakin yhdellä rivillä muitakin blogeja ; )

Oon aina tykännyt Lilystä sen takia, että täällä on löytänyt uusia mielenkiintoisia blogeja ja juttuja, mutta täytyy sanoa että se ominaisuus on kyllä katoamassa kovaa vauhtia. Suositeltuja blogejakin on se ~20, niiden selaamiseen menee vartin verran. Siinä vartissa kyllä huomaa, onko blogit kuinka itseä kiinnostavia, ja kannattaako niitä siis seurata. Jos ei kannata, ei ole mitään iloa selata etusivuakaan, kun siinä nämä samat blogit on toistettuna 275 kertaa.

Toimitus
Toimitus

Moi! Yksi selkiyttämisen edellytys on rajaaminen, eli jotta etusivulta olisi entistä helpompi löytää eteenpäin, siellä ei voi olla yhtä paljon juttuja ja linkkejä tarjoiltuna samalla tavalla kuin ennen. Jos olet tykästynyt vanhanlaisen juttufeedin selaamiseen, pääset syventymään sellaiseen kolmen kategorian etusivulla ja Uusimmat jutut -listauksella. Ne ovat yhden lisäklikkauksen päässä, mutta sieltä pääset sukeltamaan tutunnäköisiin listauksiin.

Uusia suositeltuja saa ehdottaa - niitä lisätään koko ajan. Odottelemme vinkkejä osoitteessa lily (at) a-lehdet.fi!

moi (Ei varmistettu)

Samaa olen miettinyt, tuntuu että etusivulla on vain suositeltuja blogeja ja muut jää ihan johonkin piiloon. Miksei suosituille tehty esimerkiksi omaa "karusellia" (ei niitä niin paljon tosiaan ole) ja muut jutut sitten erikseen kategorioittain. Tuntuu ettei etusivulta enää löydy niin paljon uutta sisältöä kuin ennen. :(

Lily oli ennen kiva juuri siksi että sieltä näkyi etusivulla heti kaikki jutut ja suositut kyllä löysi helposti jos halusi. Monet suositellut blogit myös ihmisillä seurannassa, luonnollisesti. Lause "lilyssä saat paljon näkyvyyttä" ei varmaan enää päde ellei ole suositeltu?

Toimitus
Toimitus

Moikka moi! Tutkimme montaakin ratkaisua uutta etusivua ja siihen liittyviä juttuja suunniteltaessa. Nykyiseen päädyttiin, koska pääsimme yhdistämään monta hyvää ja käyttäjien kaipaamaa juttua: etusivulle tuotiin monien peräänkuuluttamaa selkeyttä, ja aivan uusille, ja päänavigaation Uusimmat-linkin takaa avautuville "etusivuille" tehtiin vanhan etusivun tyyppiset juttuvirrat uusimmista jutuista - aihealueiden mukaan järjestettynä. Mitään ei siis haluttu piilottaa, vaan järjestää jutut sekä uusia että vakkarikäyttäjiä parhaiten palvelemaan muotoon.

Vaatii varmasti hiukan totuttelua siirtyä vanhan etusivun sijaan tutkailemaan näitä kolmea "uutta etusivua". Suosittelemme kuitenkin kokeilemaan:

Muodin, kauneuden ja hyvinvoinnin uusimmat jutut löytyvät tästä

Suhde-, perhe-, puheenaihe- ja kulttuurijutut täältä

Ruoka, sisustus ja matkat puolestaan tästä.

Kaikki tietysti myös päänavigaation Uusimmat-linkin takaa. Ja jos tahtoo selata kaikkea yhdessä putkessa, toimii tosiaan myös osoite www.lily.fi/uusimmat.

Laita ihmeessä uudelleenkin palautetta ja kerro miltä saitti hetken käyttämisen jälkeen tuntuu!

 

Ella F.
Siperian Ella

No mutta oho! Hyräilläänkö yhdessä sen yhden ikonisen sarjan tunnaria, johon tuossa vähän aikaa sitten omalla tontillani viittasin? 

Kielonen (Ei varmistettu)

On aivan uskomatonta, että tuo "uusimmat jutut" -valikko on litistetty mitäänsanomattomaksi pikkuprintiksi tuonne alakulmaan. En edes löytänyt sitä kuin vasta noin viikko sitten, kun joku siitä blogissaan mainitsi. Tuo namiska tulisi ehdottomasti nostaa tuohon ylävalikkoon. Se toisi takaisin sen sisällön, jota varten itse tänne tulen.

Karuselli henkilökohtaisesti on tylsä ja ärsyttävä. Onhan se visuaalisesti ihan hauska, mutta sisältö ei useimmiten jaksa kiinnostaa edes sen vertaa, että sitä rullaisi läpi. Paljon parempi on tuo "uusimmat jutut" listaus.

On myös absurdia, että suositellut blogit löytyvät kahdesta paikkaa, sekä valikosta "blogit" että kellumasta etusivulla. "Blogit" -otsikko (joka tarkoittaa suositeltuja blogeja) on harhaanjohtava. Mikäli saapuisin sivustolle ensimmäistä kertaa, en osaisi edes etsiä mitään muuta sisältöä.

Etusivun rakenne ei valitettavasit myöskään selkeytynyt. Siitä on tullut lähinnä levottompampi. Nuo listaukset teemojen mukaan tuntuvat jotenkin teennäisiltä.

Nämä kaikki kommentit siis ihan lukijan/vierailjan kannalta. Itselläni ei blogia ole (eikä tule), vaikka niitä tykkäänkin lukea.

sanumaria

Toimiiko noi karusellit tällä hetkellä ihan kunnolla myöskään? Mulla on ollut samat postaukset koko päivän näkyvissä pääasiassa, ja tuolta osiosivuilta näkyy että onhan siellä niitä uusimpiakin. Tämä siis koskee niin karusellin kahta ekaa riviä kuin kolmattakin riviä. Vaihtuvuus ei ole kovin nopeaa...

Vau mikä vauva!

Haha, lilyn omat blogit on nyt siis mainittu etusivulla kolmessa kohtaa (blogit, suositellut blogit ja suosittelemme, joo jälkimmäisissä on muutama muukin kun naamakuvalliset) ja vielä sen lisäks kaks kolmasosaa kategoriakuvista – eli etusivulla 18 kuvaa muiden blogien edustaessa 9 kuvalla. Ihan hyvä suhde kun niitä suositeltuja on se parikymmentä ja muita pari tuhatta... ja aktiivisiakin muita vähintään parisataa. Ai mut pääseehän tavisblogit sentään kolmen kuvan karuselliin :D

No, enää (toisin kun muutamassa aiemmassa toimituksen jutussa) ei sentään edes väitetä, että kaikki blogit ja jutut nousis etusivulle yhtä lailla :)

"Yksi selkiyttämisen edellytys on rajaaminen, eli jotta etusivulta olisi entistä helpompi löytää eteenpäin, siellä ei voi olla yhtä paljon juttuja ja linkkejä tarjoiltuna samalla tavalla kuin ennen."

Mä en ihan ymmärrä, että jos tarkotus on päästä laajasti eteenpäin vaikka juttuja ei voi olla yhtä paljon, niin kuitenkin hyväks ratkasuks on koettu laittaa samat jutut ja varsinkin samat blogit moneen kertaan?

Ja lilyn palstoilla on paljon muitakin lukijoita kun me aktiiviset nillittäjät, et siks musta ei oikein toimi näissä toimituksen jutuissa vinkkailu "tätä ja tota reittiä saat näkyviin vähän muitakin juttuja". Ite en aiemmin kokenu ees tarpeelliseks mennä noihin alakategorioihin just sen takia että jo etusivulla oli juttuja laajasti, mut toivottavasti käyttäjät nyt yhtäkkiä hoksaa että muutamia muitakin kun vaan suositusjuttuja löytyy linkkien takaa.

Toimitus
Toimitus

Terve LauraEm! Ja kiitokset aktiivisesta kommentoinnista - tosi hyvä kuulla kaikki mielipiteet, ei niitä nillitykseksi tarvitse kutsua :)

Olemme jo analytiikkaa seuraamalla huomanneet, että käyttäjät ovat löytäneet nuo uudet kategoriat, eli käyvät niiltä selaamassa uusia juttuja. Toki seurataan aktiivisesti että ne tosiaan toimivat kuten on ajateltukin, ja muokataan jos on tarvis. Vanha kategoriajakohan oli aika erilainen - kategorioita oli kahdeksan, ja yhdessä kategoriassa sen vuoksi paljon vähäisemmin juttuja kun näissä uusissa, jotka on kovasti palvelevvammiksi suunniteltu.

Kerro toki vielä hetken uuteen totuteltuasi että miltä tuntuu. Tykkämme palautteesta, siitä nillittävästäkin.

Tyyne
Sukat makkaralla

Hei toimitus! Minä en nyt äkkiseltään löytänyt vastausta täältä tähän: en saa blogiini aiempia juttujani näkyviin? Siis tuota sivupalkissa olevaa listausta? Saan herjaa kokoajan kun yritän tallentaa sivupalkin ominaisuuksia. Hätiköinkö vai pitäisikö tämän toimia?

Toimitus
Toimitus

Sivupalkin bugi on sitkeää sorttia. Metsästämme siis sitä yhä - kerromme heti, kun ongelma on saatu korjattua ja homma toimii kaikilla. Inhaa, että tässä on mennyt näin kauan.

Kommentoi