Näin Lilyn uusi etusivu toimii

Tervetuloa Lilyn uudistuneelle etusivulle.

Etusivun uudistus, kuten kaikki muutkin uudistukset, tehtiin sen palautteen pohjalta, jota olemme saaneet teiltä käyttäjiltä. Etusivusta toivottiin entistä selkeämpää ja järjestelmällisempää. Ennen kaikkea monien tuoreiden lilyläisten ja saitille ensimmäistä kertaa tulevien mielestä etusivulta oli vaikea löytää esimerkiksi tiettyä blogia, jonka tiesi olevan Lilyssä. Tähän halusimme muutoksen.

Uudistuksella haluamme varmistaa myös, että kävijä löytää etusivulta aina monipuolista sisältöä – yksi Lilyn vahvuuksistahan on se, että saman katon alla on blogeja ja keskusteluja kaikesta maan ja taivaan välillä. Ennen etusivua hallitsivat ne aiheet, joista viimeksi oli postattu erityisen pajon. Tuoreimmista postauksista riippuen Lilyn kävijä saattoi ajatella tulleensa treeniblogisaitille, äitiysblogisaitille tai muotiblogisaitille.

Tässä katsaus uudennäköiseen etusivuun.

 

Tätä löydät etusivulta nyt

 

ylin.jpg

1. Otos uusia juttuja

Etusivun ylälaidan karusellissa on otos tuoreista, Lilyssä julkaistuista jutuista. Karuselliin nousee kaikkien lilyläisten tekemiä juttuja kaikista eri kategorioista. Karusellin yläpuolelta löydät tuoreimmat toimituksen blogin jutut ja pinkalinkit viimeksi kommentoituihin juttuihin.

 

suositellut.jpg

2. Suositellut blogit

Pyöreissä kasvokuvissa on pikalinkki Lilyn suosittelemiin blogeihin. Nämä blogit ovat niitä, joita toimitus on kutsunut Lilyyn ja joiden pitäjille maksetaan palkkiota säännöllisestä postaamisesta.

 

kategoria.jpg

3. Uusia juttuja eri kategorioista

Kolmen uuden kategorian yhdeksään kuvakorttiin nousee tuoreimpia juttuja kyseisiin kategorioihin tägätyistä jutuista. Kahdelle riville nousee suositeltujen tekijöiden ja Toimitus tykkää -leimalla postaavien blogien juttuja. Yhdelle riville tulee kaikkien lilyläisten uusimmat postaukset kyseisestä kategoriasta. Pääset kategorian etusivulle, kun painat Lisää-linkkiä. Sieltä löydät vanhan, tutunnäköisen juttulistauksen ja pääset kaivelemaan tarkemmin uusia postauksia.

Uudet pääkategoriat ovat Muoti/kauneus/hyvä olo, Suhteet/perhe/puheenaiheet/kulttuuri ja Ruoka/sisustus/matkat.

 

uusimmat.jpg

4. Luetuimmat ja viimeksi kommentoidut

Listaukset 15 viimeksi julkaistusta kommentista, 15 luetuimmasta jutusta juuri nyt ja 10 uudesta, aktiivisesta blogista Lilyssä.

 

tt.jpg

5. Toimitus tykkää -blogit eli suosittelemme

Footerissa Suosittelemme-linkin alla on valikoima blogeja, joita lilyläiset pitävät erityisen ilahduttavina, laadukkaina, hauskoina ja kiinnostavina ja joita he ovat ehdottaneet suositelluiksi. Nämä blogit päivittyvät usein, ja toimitus etsii joukkoon jatkuvasti uusia blogeja. Voit vinkata hyvistä ehdokkaista osoitteeseen lily (at) a-lehdet.fi.

 

6. Vanhannäköinen etusivu

footer.jpg

 

HUOM! Vanhannäköisen etusivun saat näkyviin, kun painat footerissa Uusimmat jutut -linkkiä.

 

Tätä löydät etusivulta pian

1. Haku

Vanha tuttu Lilyn sisäinen haku on toistaiseksi poissa käytöstä. Yritämme saada sen takaisin sivustolle mahdollisimman pian. Sillä välin käytä suosittelemme käyttämään Googlea tietyn blogin tai jutun etsimisessä. Lilyn jutut ovat hyvin googleoptimoituja.

2. Kaikki blogit -haku

Etusivun navigaatiossa on linkki Kaikki blogit, jonka takaa löydät kaikki Lilyyn perustetut blogit aakkosjärjestyksessä. Blogien selaaminen ei toimi vielä täydellisesti. Korjaamme ongelmaa.

Toivottavasti uudistettu etusivu toimii hyvänä oppaana Lilyn monipuolisiin blogeihin ja keskusteluihin.

 

Kommentit (11)
 1. Hei toimitus! Minä en nyt äkkiseltään löytänyt vastausta täältä tähän: en saa blogiini aiempia juttujani näkyviin? Siis tuota sivupalkissa olevaa listausta? Saan herjaa kokoajan kun yritän tallentaa sivupalkin ominaisuuksia. Hätiköinkö vai pitäisikö tämän toimia?

  1. Sivupalkin bugi on sitkeää sorttia. Metsästämme siis sitä yhä – kerromme heti, kun ongelma on saatu korjattua ja homma toimii kaikilla. Inhaa, että tässä on mennyt näin kauan.

 2. Haha, lilyn omat blogit on nyt siis mainittu etusivulla kolmessa kohtaa (blogit, suositellut blogit ja suosittelemme, joo jälkimmäisissä on muutama muukin kun naamakuvalliset) ja vielä sen lisäks kaks kolmasosaa kategoriakuvista – eli etusivulla 18 kuvaa muiden blogien edustaessa 9 kuvalla. Ihan hyvä suhde kun niitä suositeltuja on se parikymmentä ja muita pari tuhatta… ja aktiivisiakin muita vähintään parisataa. Ai mut pääseehän tavisblogit sentään kolmen kuvan karuselliin 😀

  No, enää (toisin kun muutamassa aiemmassa toimituksen jutussa) ei sentään edes väitetä, että kaikki blogit ja jutut nousis etusivulle yhtä lailla 🙂

  ”Yksi selkiyttämisen edellytys on rajaaminen, eli jotta etusivulta olisi entistä helpompi löytää eteenpäin, siellä ei voi olla yhtä paljon juttuja ja linkkejä tarjoiltuna samalla tavalla kuin ennen.”

  Mä en ihan ymmärrä, että jos tarkotus on päästä laajasti eteenpäin vaikka juttuja ei voi olla yhtä paljon, niin kuitenkin hyväks ratkasuks on koettu laittaa samat jutut ja varsinkin samat blogit moneen kertaan?

  Ja lilyn palstoilla on paljon muitakin lukijoita kun me aktiiviset nillittäjät, et siks musta ei oikein toimi näissä toimituksen jutuissa vinkkailu ”tätä ja tota reittiä saat näkyviin vähän muitakin juttuja”. Ite en aiemmin kokenu ees tarpeelliseks mennä noihin alakategorioihin just sen takia että jo etusivulla oli juttuja laajasti, mut toivottavasti käyttäjät nyt yhtäkkiä hoksaa että muutamia muitakin kun vaan suositusjuttuja löytyy linkkien takaa.

  1. Terve LauraEm! Ja kiitokset aktiivisesta kommentoinnista – tosi hyvä kuulla kaikki mielipiteet, ei niitä nillitykseksi tarvitse kutsua 🙂

   Olemme jo analytiikkaa seuraamalla huomanneet, että käyttäjät ovat löytäneet nuo uudet kategoriat, eli käyvät niiltä selaamassa uusia juttuja. Toki seurataan aktiivisesti että ne tosiaan toimivat kuten on ajateltukin, ja muokataan jos on tarvis. Vanha kategoriajakohan oli aika erilainen – kategorioita oli kahdeksan, ja yhdessä kategoriassa sen vuoksi paljon vähäisemmin juttuja kun näissä uusissa, jotka on kovasti palvelevvammiksi suunniteltu.

   Kerro toki vielä hetken uuteen totuteltuasi että miltä tuntuu. Tykkämme palautteesta, siitä nillittävästäkin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *