Näin lomailet koko kesän

Viilettävätkö työkaverit jo lomalla, mutta sinä olet edelleen sorvin ääressä? Onneksi kesäpäivistä nauttiakseen ei tarvitse olla vapaalla. Lomafiiliksen voi saavuttaa päivittäin pienillä jutuilla. Lilyläiset neuvovat, miten voit ottaa ilon irti kesästä…

 helle.jpg

… ennen työpäivää

1. Säästä aikaa aamurutiineissa. Helteissä paksut pakkelikerrokset vain ahdistavat. Jo aurinkovoiteen tuoksu iholla vie ajatukset toimistosta rannalle.

  • Kesällä ei useimmiten tarvitse mitään muuta meikkiä kuin aurinkosuojan, huulikiiltoa ja sipauksen ripsiväriä. Vaaleahipiäisen suomalaisen oman ihon suoja-aika on noin 10-15min. Kun siihen lisätään kerros SPF15 suojakertoimen voidetta, voi auringossa oleskella turvallisesti 150-200 minuuttia. Saara/Saara Sarvas

2. Sovi aamiaistreffit ystävän kanssa. Onko yhteinen aika kortilla? Ystävien tapaaminen aamutuimaan antaa energiaa koko päivään.

  • Ota tavaksi mennä torille aamiaiselle vaikkapa kerran viikossa – monessa torikahvilassa on katos, joten sadekaan ei haittaa.
  • Jos kotipaikkakuntasi torilta tai ravintoloista ei saa aamiaista, voit kesäistää ruokasi kotonakin: nauti tuoreita marjoja sellaisenaan tai heitä ne aamupuuron sekaan. Ja kuka on väittänyt, ettei jäätelöllä voisi startata päiväänsä?

3. Riko työmatkarutiinit. Nauti komeista ilmoista kävelemällä tai pyöräilemällä töihin. Tee matkasta pieni seikkailu valitsemalla aivan uusi reitti.
 

piknikkori.jpg

… työpaikalla

1. Tuunaa työpisteesi. Omaa työpistettä voi piristää tuoreilla kukilla. Nappaa värikäs kimppu mukaasi työmatkalla joko kukkakaupasta tai kedolta.

  • Lisää luovuutta voi harrastaa toimistotarvikehuoneessa: kukkaketo post it -lapuista, anyone? Lomafiilistä voi feikata myös tekemällä kahluualtaan ja vesiputouksen firman suihkutiloihin ja valmistamalla käsipyyhkeistä safarihenkisen lannevaatteen. Tiiti/Ite puin

2. Lähde lounaslomalle. Työpaikalta poistuminen voi parhaillaan vastata minilomaa – varsinkin, jos suuntaat vieraisiin maisemiin. Matkakohteena voi olla lounastauon pituudesta riippuen työpaikan piha, puisto tai lähiravintola.

3. Suunnittele lomamatkaa. Monet meistä työskentelevät näyttöpäätteen ääressä. Ole vähän lusmu ja hae tietoa tulevasta kesälomakohteesta. Loman suunnittelu tekee melkein yhtä onnelliseksi kuin lomailu.
 

ilmio.jpg

… töiden jälkeen

1. Retkeile kotikaupungissasi. Hyppää töiden jälkeen pyörän selkään ja rullaile tuntemattomaan kaupunginosaan. Ihastele pihoja, eksy rantakalliolle tai maistele lähiöravintolan makuja. Parhaat pyöräilytahdit määrää Mark Ronson & The Business Intl.


 
2. Testaa kesäklassikot.
Kesäfiilis nousee viimeistään traditioista. Vieraile kesäteatterissa tai uskaltaudu juhannustansseihin. Jos et ehdi festareille, nauti meiningistä pienemmissä kaupunkitapahtumissa.

  • Helsingissä ilmaisen konserttikokemuksen voi saada torstaina 16.6. Cityn Baarifestivaaleilla, kun lavalle nousee muun muassa Au Naturelin Iisan luotsaama Regina. Kaksipäiväisen festivaalin aikana voi testata vatsalihaksiaan uskaltautumalla stand up -keikoille.
  • Tampereella kiva eventti on Grillin’. Siistiä, vähän kokeellisempaa elektronista musaa pääsee kuuntelemaan 8.-10.7. Erityisesti Suomensaaren ilmainen ulkosoittelupäivä on ihan huippu, jos on nätti ilma. Jyri/Arvoitus on meille poika tuo
  • Turkulainen Ilmiö-festivaali järjestetään Uittamon kansanpuistossa kolmatta kertaa lauantaina 23.7. Joraamisen väsyttämiä jalkoja voi käydä lepuuttamassa läheisellä uimarannalla.

3. Ennen kaikkea – ota rennosti. Lähde kavereiden kanssa terassille tai pidä leffaputki sadepäivänä. Hyvä fiilis piristää, vaikka uni jäisi vähäiseksi.

Mitkä asiat tuovat lomatunnelman sinun arkeesi?

Lähteet: Lilyn toimitus, Jyri, Tiiti, Saara, Ida Valpas, Aino Miikkulainen, Satu Koivisto
Teksti: Anna Nevalainen
Kuvat: A-lehtien kuvatoimitus, Ilmiö

Kommentit (1)
  1. Just tuo ulkona ruokailu. Sitä ei voi harrastaa talvella.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *