Näin löydät unelmatyösi

Pelkästään himottu titteli tai kova palkka eivät tee elämästä ihanaa tai työstä unelmaa, sanoo kirjailija ja bloggaaja Satu Rämö.

”Kun joku ystävistäni kertoo saaneensa unelmiensa työpaikan, minä puhkean kyselytulvaan.

Haluan tietää yksityiskohtaisesti, mitä ystäväni työpäivänsä aikana tekee, sillä toisin kuin ihmiset monesti olettavat, olen sitä mieltä, että titteli tai palkka eivät riitä tekemään työstä unelmaa.

Siinä missä arvostan toki itsekin rahan tuomaa varmuutta, uskallan väittää, että jos 5 000 euroa kuussa tienaavan palkka kaksinkertaistuu, se ei tee hänestä tuplasti tehokkaampaa tai tyytyväisempää työntekijää. Se ei myöskään puolita riitojen määrää parisuhteessa tai vähennä puolella ystävyyssuhteisiin liittyviä ihmissuhdesotkuja.

Usein luullaan, että hieno työpaikka arvostetussa osoitteessa tekee autuaan onnelliseksi ja korjaa koko elämän täydelliseksi. Sehän ei tietenkään pidä paikkaansa. Ja titteli, se on vain sana. Harva meistä loppujen lopuksi tarkalleen tietää, mitä business controller, vaatekaupan omistaja tai kirjailija työpaikallaan tekee, vaikka juuri työn sisältö on se, josta unelma-etuliite rakentuu.
 

bridget.jpg

Mitä siitä, vaikka kuinka hirvittäisi. Kun Bridget Jones hyppäsi unelmatyöhönsä uutisankkurina, hän pääsi heti tositoimiin ja liukumaan alas palomiesten tankoa.

Oman unelmien työsi löydät, kun tarkkailet ihan tavallista työpäivääsi.

Pysähdy miettimään, mitkä yksittäiset asiat työssäsi saavat sinut hymyilemään ja sormenpääsi kihelmöimään – ja pyri tekemään niitä lisää. Jos tämänhetkinen työnkuvasi ei jousta, vaihda työ sellaiseen, jossa pääset tekemään enemmän sinulle mieluisia asioita. Tai ryhdy yrittäjäksi! Jos yrittäjyys jännittää, muista, että sen voi aloittaa myös osa-aikaisena palkkatyön ohessa.

Väitän, että kirjoja rakastava kirjastonhoitaja elää onnellisempaa elämää kuin rahoitusjohtaja, joka tekee työtään vain seuraavan vuoden bonus mielessään. Sama toimii myös toisinpäin: rahoitusjohtaja, joka syttyy laskelmista ja yrityksen auttamisesta parempiin suorituksiin, elää varmasti onnellisempaa elämää kuin kirjastonhoitaja, joka inhoaa asiakaspalvelua.

Kun viihtyy työssään, viihtyy elämässään. Silloin arki ei ole yhtä perjantai-iltapäivän ja seuraavan kesäloman odottelua. Tekemisestä kumpuava riemu lisää onnellisuutta, ja onnellisuus on menestymisen korkein muoto.”
 

satu.jpg

Satu Rämö, 37, on elämän­tapa­yrittäjä, joka asuu perheineen Reykjavíkissa. Hän bloggaa ja kirjoittaa kirjoja ja lehti­juttuja. Keväällä ilmestyi Rämön ja Hanne Valtarin kirja nimeltä Unelma­hommissa – Tee itsellesi työ siitä mistä pidät.
 

lily_byline_uusilehti_0417.jpg

Tilaa Trendi tästä!

LUE MYÖS:
”Jos haluaa luoda itselleen työn, on turha jäädä odottamaan sitä, että on valmis”
19 oivallusta parempaan työelämään

 

Teksti: Satu Rämö
Kuvat: All Over Press ja Janita Autio

 

Kommentit (2)
  1. Mutta kun tuntuu, ettei mikään työ kiinnosta tai innosta. Apua! Olen pulassa.

  2. Olen aina ollut samaa mieltä, kun rakastaa sitä mitä tekee, se ei tunnu työltä. Vanhempieni kanssa olen väitellyt tästä monet kerrat, kun heillä taas on enemmänkin asenne, että työ on työtä eikä se nyt niin kivaa ole missään.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *