Näin Nälkäpelin puvustaja houkutteli huippusuunnittelijoita

2dd0d7c6-eb20-11e2-991d-bc764e109f9b.jpg

Muotitietoiset elokuvissa kävijät ovat saattaneet panna merkille viime viikolla ensi-iltaan saapuneen Nälkäpeli – Vihan liekit -elokuvan näyttävän puvustuksen (lue arvio täältä).

Elokuvan puvustuksesta voi bongailla muotinimiä aina Alexander McQueenista nouseviin nuoriin suunnittelijoihin. Elokuvan puvustaja Trish Summerville paljasti The Cutille, että huippumuotitalojen houkutteleminen mukaan elokuvaan ei ollut aivan yksinkertainen tehtävä. Fantasiamainen puvustus näyttelee suurta roolia Nälkäpeli-elokuvien maailmassa, ja Summerville joutuikin vakuuttelemaan muotisuunnittelijoita ja PR-ihmisiä siitä, että homma hoidetaan tyylillä. “Tein pienen presentaation, jossa selitin tarinan ja rakentamamme visuaalisen maailman”, Summerville kertoo The Cutille.

Elokuvan todelliseksi pukukuningattareksi nousee Elizabeth Banksin näyttelemä Effie Trinket, jonka yllä nähdään muiden muassa näyttävä kattaus Alexander McQueenin asuja. Yksi asu oli Trish Summervillen silmissä kuitenkin yli muiden. Eräässä kohtauksessa Effien yllä nähdään perhosilla vuorattu Alexander McQueenin kevät 2011 -malliston mekko, joka on todellisuudessa valmistettu maalatuista sulista.

“Kun kuvasimme kohtausta, jostain ilmestyi kaksi perhosta ja lensi kohti Effien mekkoa”, Trish Summerville muistelee.

Summerville itse käytti eniten aikaa Nälkäpelin urheiluasujen suunnitteluun ja testaamiseen.

Teksti: Laura Paananen, joka kehitteli elokuvaa katsellessaan oman “Bongaa McQueen” -juomapelin

Lähde: The Cut

Kuva: Lionsgate 2013

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *