Näin olet välittävä vanhempi!

virpi.jpg

Viime päivinä on keskusteltu Sannin musiikkivideokeissin ympärillä siitä, mitä lasten on sopivaa tehdä ja mitä ei. Monet luulevat osaavansa kasvattaa lapsia, mutta vain minä oikeasti osaan tehdä sen oikein. Seuraavassa listaan asiat, jotka jokaisen pitää huomioida huolellisessa ja mietityssä kasvatuksessa.
 

LEIKKIMINEN ON TÄRKEÄÄ! Lapset saavat leikkiä kaikkea konservatiivista ja sopivaa, kuten vaikkapa kotia muumicollegepuvuissa. Leikissä on tärkeintä, ettei siinä ole mitään aikuisten mielestä outoa.
 

[SEKSI]  SIIS SEN POISSAOLO. Omia lapsia ja sitä sanaa ei voi edes ajatella samassa lauseessa, on se vaan niin pervoa ja epäluonnollista. Lasten ei kuulu tietää seksistä, ennen kuin opettajat kai joskus yläkouluvaiheessa sanovat, että kondomi.
 

LASTEN SUOJELEMINEN MAAILMALTA. Tärkeintä on pitää lapset pimennossa maailman menosta niin kauan kuin mahdollista sen sijaan, että heille yrittäisi selittää asioita. Eivät lapset voi mitään tajuta, enhän minä itsekään tajua mitään.
 

LASTEN SUOJELEMINEN MAAILMALTA, OSA 2. Koska ylläoleva ei kuitenkaan onnistu, seuraava vaihtoehto on valehdella, se on täysin okei. Ai mitä tarkoittaa runkata? Se on ruotsia ja tarkoittaa, että yksisarvinen lentää sateenkaaren yli.
 

HUORAVAARA. Pienet tytöt saavat pukeutua pinkkiin ja prinsessoiksi, koska se on söpöä, mutta tuossa kymmenen ikävuoden hujakoilla tyttöjen vaatteet muuttuvat huorahtaviksi. Miten tytöillä onkin niin huono maku.
 

TYTTÖJEN KILTTEYSONGELMA. Huokaus, se on kyllä tosi iso ongelma, että tytöt ovat pääasiassa sellaisia ylisuorittavia nössöjä. Parempi kuitenkin kasvattaa sellainen kuin koko ajan äänessä oleva, ärsyttävä besserwisser-akka. Ai entäs pojat? No, pojat nyt ovat poikia!
 

HISTORIALLINEN PERSPEKTIIVI. Kaikki lähtee siitä, että ennen oli kaikki paremmin. Ennen” tarkoittaa hataran värittyneitä muistikuvia omasta lapsuudesta. Ei ollut pokemoneja eikä somea eikä pyöräilykypärää ja näin välkky minustakin tuli!
 

KAUPALLISUUSKRIITTISYYS. Kaupallisuus ei ole enää henkitoreissaan korisevien kommunistien käyttämä haukkumasana, vaan tärkeä lastensuojelullinen termi, jota taitavimmin käyttää Niken lenkkareihin sonnustautunut, Audilla ajava, tiedostava Apple-isä, joka on älyllisesti vertaillut ja valinnut parhaat tuotteet. Piste.
 

YLILYÖNNIT ARE THE BEST. Ei ole mitään väliä, vaikka vanhempana tekisit mitä tahansa typeriä, epäjohdonmukaisia päätöksiä, koska aina voit perustella ne sillä, että olet vain huolissasi lapsestasi ja haluat hänelle parasta. Ylihysterisointi ja -suojelu ovat hyvän vanhemman henkinen hihamerkki!
 

Tiedättehän, mikä lapsissa on ärsyttävintä. Tietenkin se, että ne ovat kiittämättömiä pikku paviaaneja. Tällä videolla joku amerikkalainen random-äiti neuvoo, miten lapsista kasvatetaan kiitollisia. Kiitos.

 

 

Lue muita Virpi Salmen kolumneja:

Kokonaisvaltainen opas täydelliseen hyvään oloon

8 ihmistyyppiä kesään 2016

Nainen, näin autat maaseudun miestä

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *