Näin opit hallitsemaan ajankäyttöäsi

kalenteri7.jpg

Näillä vinkeillä sähläät vähemmän ja ehdit enemmän.

Pidä listaa oivalluksistasi. Aloitko kirjoittaa raporttia mutta päädyitkin googlaamaan kampaajasi suosittelemaa kirjaa? Vältät keskittymistä uhkaavat harhapolut, kun pidät häiriölistaa, jolle kirjaat mieleen pulpahtavat kysymykset ja hoitamattomat hommat. Niin et päädy etsimään kakkuohjeita, kun pitäisi saada aikaan jotain muuta. Käy lista läpi päivän päätteeksi. Saatat tajuta, ettei asuntoilmoitusten selaaminen ollut niin kiireellinen tehtävä kuin lounaan jälkeisissä laiskuuksissa uskottelit.

Sano ei muiden parhaaksi. Katso kieltäytymistä uusin silmin. Saatat tuntea itsesi rikolliseksi, kun et ehdi auttaa makutuomaria kaipaavaa ystävääsi. Oikeasti teet kuitenkin palveluksen, sillä läheisesi ansaitsevat paneutuvan auttajan – ja kiireessä se et ole sinä. Samasta syystä on ihan ok ilmoittaa töissä, ettei sinua saa häiritä pariin tuntiin. Kukaan ei kaipaa mielipidettä ihmiseltä, jonka ajatukset ovat oikeasti ihan toisessa tehtävässä.

Hyödynnä päivän hiljaiset tunnit. Jos mahdollista, ole töissä silloin, kun muut eivät ole. Jos teet toimistotöitä yhdeksästä viiteen, et saa rauhaa meilisateelta tai työkavereiden hölinältä. Jos taas olet töissä silloin, kun valtaosa ihmisistä vasta heräilee tai lähtee jo ruokakauppaan, saat usein tehdä töitä keskeytyksettä. Sama logiikka toimii myös opiskelemiseen ja urheilemiseen: kukaan ei houkuttele sinua aamuseitsemältä yksille.

Jaa omat oivalluksesi alla!
 

Juttua varten on haastateltu ajanhallinnan valmentajaa Timo Kianderia. Kianderin ajanhallintaoppaan Work smarter not harder voi ladata ilmaiseksi Amazon.comista.

Teksti: Heini Maksimainen
Kuva: AOP

 

 

Kommentit (2)
  1. just what i needed, kiitos näistä vinkeistä 🙂 Ja oon kyllä Pamsun kaa samaa mieltä, puhelin laukkuun ja laukku piiloon 😀 toimii!

  2. Oivallus (kun sen oikeasti kerrankin tekee, eikä vaan uhoa): somejutskavälilehdet ja ilmoitukset kiinni koneelta ja puhelin laukkuun tai muuhun piiloon työpäivän tai -session ajaksi… Inspiraatiot voi hakea sitten vasta, kun hommat on tehty ihan omaa aivokapasiteettia rasittaen!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *