Näin opit rakastamaan vartaloasi

giphy.gif

Miten parantaa itsetuntoa ja rakastaa itseään enemmän? Vaakakapina-projektissa mukana oleva Saara Sarvasjoka on monille tuttu Lilyssä pitämistään kauneus- ja treeniblogeista, kertoi haastattelussamme puhuneensa itselleen vuosikausiin negatiiviseen sävyyn ja inhonneensa vartaloaan. Vähitellen Sarvas oppi rakastamaan itseään ja omaa kehoaan. Näin se onnistuu, vinkkaa Sarvas:
 

Oppi 1: Kysy itseltäsi: Puhuisitko näin kaverillesi?

En ole ikinä törmännyt ihmiseen, joka puhuisi ystävälleen tai läheiselleen puoliksikaan niin rumasti kuin puhuu itselleen. Aina kun huomaat soimaavasi itseäsi, pysähdy ja mieti, sanoisitko samat asiat kaverille? Tai edes ventovieraalle?” 
 

Oppi 2: Paijaa kroppaasi

”Aikaisemmin minua on inhottanut koskea tiettyjä osia kehostani, kuten mahaani tai reisiäni. Päätin aloittaa tietoisen itseni paijailun. Kun kosket niitä kohtia kehostasi, joista et pidä, opit hyväksymään ne: tältä minä näytän ja itse asiassa näytän aika hiton upealta. Jos sinua itseäsi jännittää koskea omaa kroppaasi, miten voit ikinä päästää ketään toista lähellesi? Klisee, mutta totta: pitää rakastaa itseään, ennen kuin voi rakastaa muita. Jos oman kehon rakastaminen tuntuu liian vaikealta, kokeile edes paijata itseäsi vähän joka päivä.”
 

Oppi 3 Kohtele itseäsi hyvin

”Kohtele itseäsi ja kehoasi lempeästi. Sen sijaan, että ajattelet, mitä kaikkea et saa ja mitä kaikkea sinun pitäisi tehdä kehollesi, ajattele, mitä hyvää sinun tekisi mieli tehdä itsellesi. Mitä vähemmän kiellät itseltään asioita tai yrität noudattaa ulkopuolelta tulleita määräyksiä, sitä enemmän haluat tehdä terveellisiä valintoja. Älä piiskaa itseäsi muuttumaan vaan opettele kuuntelemaan omaa kehoasi: jos väsyttää, lepää, jos on nälkä, syö. Nauti elämästä jo nyt, äläkä ajattele, että elämä alkaa vasta sitten, kun olet muuttunut tietyn näköiseksi. 

 

lily_byline_mia_5.jpg

LUE MYÖS: 
Saara Sarvas: ”Pelkäsin treeniblogini lukijoille paljastuvan, että olen vieläkin lihava”
KOKO IKÄNSÄ PAINONSA TAKIA VÄHÄTELTY ANN-MARI: ”eN USKONUT OLEVANI MINKÄÄN ARVOINEN”

 

 

Kommentit (1)
  1. Just näin! Erinomaisia vinkkejä <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *