Näin pilaat lapsesi

Juhannus on lisääntymisen aikaa. Räntäsateen vihmoessa festariteltan kattokankaan läpi on luontevaa tehdä tyhmyyksiä, joita kantaa mukanaan koko loppuelämän.

Nimittäin maailmassa on harvoja asioita, joissa voi mokata yhtä paljon ja perusteellisesti kuin oman lapsen kasvatuksessa.

Tämän kätevän raskaus- ja lapsuusajan laskurin mukana voit seurata, missä kaikessa tulet menemään metsään.

Listeria. Älä syö raskauden aikana kissan hiekkalaatikosta tai saat listerian.

Klamydia. Ei se tauti vaan bändi. Tätä ei ole tutkittu, mutta kyllä sen jo järkikin sanoo, että mikäli syntymätön lapsi kuulee Klamydiaa, siitä tulee vaasalainen, työtön spray-tuhertelija.

Kipulääkkeiden käyttö synnytyksessä. Siis mä vaan kysyn, että kun suomalaiset äidit ovat alkaneet vaatia hulluna epiduraalia kankkuun, niin montako Nobel-palkintoa on sen jälkeen heidän jälkeläisilleen Suomeen myönnetty.

Imetys. Juuri synnyttäneen naisen on ensisijaisen tärkeää puuttua kaikkien muiden naisten imetykseen. Se on ikään kuin yhteiskunnallinen velvollisuus.

Nerous. Luin kerran yhdeltä keskustelupalstalta, jossa oli englanninkielinen linkki, että pitkällä imetyksellä tulee lapsineroja, ja kukapa ei haluaisi omasta vauvelistaan tulevaisuuden Pekka Himasta tai outoa neljävuotiasta, joka laskee nurkassa yliopistomatematiikkaa, kun toiset leikkivät my little ponyilla.

Läheisyys. Tähän aina ensiksi sanotaan, että ”ei ole olemassa mitään ohjetta, sillä kaikki lapset ovat yksilöitä”. Sen jälkeen jokainen torpan muija ja alan ammattilainen toteaa, että on olemassa ”nyrkkisääntö”, jonka mukaan lapsi voi olla erossa vanhemmistaan, siis äidistään, yhtä monta yötä kuin on ikävuosia. Kun ryhtyy tämän ”nyrkkisäännön” perusteita tutkimaan, siihen löytyy seuraava matemaattinen kaava: 1=1, 2=2, 3=3, 4=4, ja niin edelleen.

Nyrkkisäännöt. Lastenkasvatuksessa aivan oleellisia. Ne ovat usein oudon tarkoilta ja turhan yleispäteviltä vaikuttavia numerosääntöjä (lapsen on oltava kolmevuotiaaksi asti kotihoidossa äipän kanssa, tai siitä tulee kuolaava psykopaatti tai Pekka Himanen), mutta ei niitä ole syytä lainkaan epäillä. Ne ovat numeroita, joita on nyrkeissä siirretty sukupolvien äideiltä seuraaville jo ainakin 1990-luvulta lähtien.

Hygienia. Pikkulapsiperheessä pitää siivota usein ja hyvin. Eipäs pidä. Pitääpäs. Eipäs pidä. Teet mitä tahansa nyt, kymmenen vuoden päästä teit väärin.

Muskari. Konsepti, jolla yritetään paikata seurakuntien kerhotilojen ja rytmikapuloiden vajaakäyttöä päivisin. Tilaisuus, jossa äidit voivat vajota kolmekuisen kanssa samalle tasolle. Mikäli muskarit olisivat yhteydessä siihen, että Suomesta tulee poikkeuksellisen paljon huippukapellimestareita, missä ovat vauvojen rallikerhot, häh.

Yksityinen päiväkoti. Ensin laitat spesiaalin kullanmurusi sinne saamaan ideologisesti puhdasoppista varhaiskasvatusta. Sitten se saa sieltä potkut.

Peruskoulu. Muistathan, että tavallisessa peruskoulussa vuokrataloissa asuvat köyhät ja muu epämääräinen väestö ikään kuin vetävät lastasi normaalilta suoritustasoltaan alaspäin.

Ne toisten kakarat. Kun olet voipuneena tehnyt KAIKKESI 15 vuoden ajan, naapurin huonosti kasvatetut roikaleet vokottelevat lapsesi tyhmyyksiin.
 

 

 

 

Kommentit (8)
  1. ”Nerous. Luin kerran yhdeltä keskustelupalstalta, jossa oli englanninkielinen linkki, että pitkällä imetyksellä tulee lapsineroja, ja kukapa ei haluaisi omasta vauvelistaan tulevaisuuden Pekka Himasta tai outoa neljävuotiasta, joka laskee nurkassa yliopistomatematiikkaa, kun toiset leikkivät my little ponyilla.”

    Vaikka ilmeisesti lähinnä huumorista on kyse, enkä nyt aiheeseen ole muutenkaan erityisemmin tutustunut, mutta sellainen mielikuva on että maidon ja/tai äidinmaidon proteiineilla on jotain tekemistä insuliininkaltaisen kasvutekijän eli IGF (Insulin-like growth factor) kanssa, joka mahdollisesti liittyy aivojen kehitykseen. Luulisin että jos asiaa lähtisi selvittämään niin jonkinlainen tilastollinen yhteys imetysajan – tai ylipäätään oikealla tavalla terveellisen ruokailun ja älykkyyden välillä löytyy. Mutta nämä on aika monimutkaisia asioita, enkä mä nyt tiedä mitä tuosta pitäis ajatella.

  2. Muumimamma: jos asia kerrotaan faktana intterneissä, se on totta. Älä ihmeessä ota näitä huumorilla. Ja mä oon kyllä syyttänyt naapurin kakaroita omieni tekosista heti kun tajusin, että naapurustossa on muitakin lapsia….

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *