Näin saat blogillesi lisää lukijoita = Google <3 postauksesi

lukijoita.jpg

Olet perustanut palstan ja tehnyt loistavia postauksia. Hyvä. Olet kommentoinut muiden juttuja ja saanut omillasi aikaan vilkasta keskustelua. Loistavaa.

Jos toivot blogillesi vielä enemmän yleisöä myös Lilyn ulkopuolelta, meillä on hyviä uutisia. Olemme tuoneet Lilyyn uusia ominaisuuksia, joiden avulla voit edistää helposti oman palstasi juttujen löytymistä hakukonetuloksissa, kuten Google-hauissa.

Tätä varten jutun kirjoitustilassa, editointiboksissa alimmaisena, on uudet rivit nimeltä Sivun otsikko ja Jutun sisällön kuvaus.

 

haut.jpg

1. Sivun otsikko

Voit antaa hakukonetta varten juttusivulle eri otsikon kuin postauksellasi on.

Käytä tätä: jos postauksen otsikko ei kerro, mitä aihetta juttu käsittelee.

Esimerkki: Jos olet kirjoittanut mokkapaloista mutta olet antanut postaukselle tunnelmoivan otsikon ”Sunnuntain kahvihetki”, tee sille erikseen hakukoneystävällinen Sivun otsikko, kuten ”Mokkapalat – helppo ja nopea resepti”.

Näin hakukone tietää, että juttusi sisältää loistokkaan mokkapalareseptin ja nostaa sen esiin, kun ihminen googlaa mokkapalareseptiä.

 

2. Jutun sisällön kuvaus

Käyttämällä Jutun sisällön kuvaus -kenttää voit säätää, mikä teksti hakukonetuloksissa näkyy otsikon alla.

Käytä tätä: Kun postauksen alusta ei käy ilmi, mitä juttu sisältää.

Tee näin: Kerro kuvauksessa konkreettisesti ja tiiviisti, mitä juttu käsittelee. Muotoile kuvaus niin, että lukijan kiinnostus herää.

Esimerkiksi: Jos mokkapalajuttusi alkaa fiilistellen ”Tykkään nukkua sunnuntaisin pitkään. Viime viikolla meni puolillepäivin…”, tee jutun sisällön kuvaus, josta käy heti ilmi, että luvassa on fiilistelyn lisäksi hyötytietoa eli resepti.

Esimerkiksi näin:  ”Maailman paras mokkapalaresepti on myös yksinkertaisin. Nämä herkut valmistuvat puolessa tunnissa.”

Käytä sekä hakukonetta varten tehdyssä otsikossa että jutun sisällön kuvauksessa jutun sisällön kannalta tärkeimpiä avainsanoja (esim. mokkapalat). Sanoja kannattaa käyttää heti otsikon alussa.

 

kissat.jpg

3. Kuvan nimeäminen

Voit antaa myös juttusi kuvalle nimen samalla kun tuot kuvan juttuun. Nimetty kuva toimii hakukoneessa linkkinä juttuusi.

Tehokkain on sellainen nimi, jolla ihmiset hakevat kyseistä asiaa hakukoneen kuvahausta.  Esimerkiksi jos kuvassa ovat täydellisesti onnistuneet mokkapalasi, anna nimeksi konkreettinen”mokkapalat” mieluummin kuin sinänsä viihdyttävä ”kaakkuakaakkua”.

4. Tyylikäs ulkoasu ja näppärät blogikäytännöt

Eikä tässä vielä kaikki!Jos kaipaat vielä lisää inspiraatiota, lue konkaribloggaajien vinkit siitä, kuinka teet hyvästä palstasta loistavan ja saat jutuillesi lisää lukijoita.

Lue myös helpot ja nopeat täsmäohjeet Google Analytics -tilin käyttöönottoon. Tilin kautta voit seurata palstasi kävijämääriä.

 

Lisää tietoa löydät Lilyn UKK:ista.

 

Kommentit (4)
  1. Oikein hyviä perusohjeita, jotka parantavat näkyvyyttä hakukoneissa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *