Näin selviät erosta

Ero_1_korj.jpg

Vaikka ero tapahtuisi miten sovussa ja yhteisymmärryksessä, ei ihmissuhteen päättyminen koskaan nättiä ole. Aina siihen liittyy sen tosiasian työstäminen, että toinen ihminen katoaa omasta elämästä vähintään siinä roolissa, jossa hän on vierellä siihen saakka seissyt – monesti katoaa kokonaan.

Everything Beautiful -blogin Iidusca kirjoittaa iskevät vinkit siihen, miten selvitä erosta. Tässä poimittuna muutama Iiduscan neuvoista:
 

1) Hyväksy tosiasia

Iiduscan kehotus on karu, yksinkertainen ja niin totta. Tapahtunutta ei voi kieltää, se ei siitä miksikään muutu.
 

2) Löydä itsesi uudelleen

Erossa on uuden mahdollisuus. Nyt kun olet yksin, mieti millainen haluaisit olla? Onko jokin tähän saakka estänyt sinua tekemästä jotakin mitä haluasit?
 

3) Haali ympärillesi ihmisillä, joista oikeasti pidät

Eron jälkeen sitä on herkillä ja kuten Iidusca sanoo, on rasittavaa esittää urheaa ja reipasta erityisesti puolitutuille, jotka eivät välttämättä ymmärrä erosi syytä. Siispä ole niiden kanssa, jotka ymmärtävät.

 

Lue kaikki Iiduscan vinkit täältä.

Kuva: A-lehtien kuva-arkisto / Satu Kettunen.

 

Kommentit (1)
  1. Mä en kyllä oikeen kuittaa linkin juttua. Osa neuvoista hyviä kyllä, mutta tässä ihmiset ja erot ovat erilaisia eikä niitä voi laittaa ihan noin tiukkaan nippuun. Omasta mielestä tärkeintä on, että eron käsittelee, koska ei siitä muuten pääse yli. Ikävä kyllä asiat vaan pitää käsitellä. Mutta mitä tulee muihin keinoihin – ne vaihtuu kyllä yksilöittäin ja eroittain todella paljon. Tapoja on siis mielettömästi ja omansa löytää olemalla rehellinen ja armollinen itselleen.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *