Näin teet täydellisen CV:n

cv.jpg

CV eli ansioluettelo on pääsylippusi työhaastatteluun. Mutta mitä siinä tulisi olla? Pitääkö listata kaikki työt ja koulutukset mansikanpoimijasta työväenopiston kursseihin vai keskittyä vain viime vuosien työkokemukseen? Me kerromme.

1. Kuva

Kuva erottaa sinut työnhakijoiden massasta. 

 

2. Oma tarina

Koosta CV:n alkuun ytimekäs, noin 45 virkkeen tarina omasta erityisosaamisestasi ja työkokemuksestasi. Mieti hakemaasi paikkaa ja korosta tarinassasi kyseiseen työtehtävään liittyviä ansioita. 

Olen markkinoinnin ja viestinnän asiantuntija. Tunnen markkinoinnin strategiset mahdollisuudet ja osaan soveltaa niitä tehokkaasti käytännössä. Olen esimerkiksi urallani tehnyt…

 

3. Ydinosaaminen

Listaa 47 työn osa-aluetta, joissa olet vahvoilla, ja lisää joukkoon myös erityisosaamisesi. Muista muokata listaa jokaisen uuden työhakemuksen kohdalla.

Kumppani- ja kanavamarkkinointi, PR ja sosiaalinen media, tapahtumajärjestäminen…

 

4. Työkokemus

Aloita aina tuoreimmasta työkokemuksesta. Avaa myös työtehtäviäsi, sillä pelkkä nimike ei vielä kerro kokemuksestasi. Kun nimeät edeltäviä työpaikkojasi, listaa myös saavutuksiasi kyseisessä toimessa. Kesätyöpaikkoja ja muita lyhytkestoisia töitä voi niputtaa yhteen esimerkiksi asiakaspalvelukokemukseksi.

Markkinointipäällikkö Firma Oy:ssä: Vastuunani oli digitaalisten kanavien hallinnointi, mm. verkkosivujen kehittäminen…

 

5. Koulutus

Mikäli olet vastavalmistunut, eikä sinulla juuri ole työkokemusta hakemaasi tehtävään, voi koulutuksen kirjata cv:hen ennen työkokemusta. Tällöin kannattaa avata koulutuksen sisältöä, kertoa yhteistyöprojekteista ja esimerkiksi lopputyön aiheesta. Listaa aina oppilaitoksen nimi, tutkintonimike, pää- ja sivuaineet sekä opiskeluvuodet.

European Diploma in Marketing, International Institue 20082012…

 

6. Lisätaidot

Kielitaito ja it-osaaminen olisi hyvä löytyä jokaisesta CV:stä. Lisäksi voit listata mahdollisia suorittamiasi kursseja ja vapaaehtoistöitä. Varsinkin jos työkokemusta ei ole vielä paljon tai välissä on ollut pidempiä pausseja, kurssit ja vapaaehtoishommat kertovat aktiivisuudestasi. 

suomi  äidinkieli
englanti 
– erinomainen, työkielenä vuosia
ruotsi 
– erinomainen…

 

7. Suosittelijat

Muista aina kysyä suosittelijoilta lupaa, ennen kuin annat heidän yhteystietonsa työhaussa eteenpäin. CV:n loppuun voi myös kirjoittaa suosittelijoiden kohdalle yhteystiedot saatavana pyydettäessä”.

 

+ Muista avata pitempiä aukkoja 

Oletko ollut työttömänä tai vanhempainvapaalla? Kerro se CV:ssä. Rekrytoijaa kiinnostaa, mistä aukot johtuvat. Työttömyyden voi ilmaista esimerkiksi aktiivisena työnhakuna.

 

Teksti: Anne Kantola
Kuva: Riikka Kantinkoski

 

Juttu perustuu Lilyn työelämätapahtumassa pidettyyn Manpowerin puheenvuoroon.Puhujina paikalla olivat Saara Kujansuu ja Virpi Mäentaus.

 

Lisää puhetta työelämästä:TUNNELMIA TRENDIN TYÖELÄMÄILLASTA ELISAN BLOGISSA Haastattelussa työelämäesikuvamme Linda LiukasValkoisen talon naisten vinkit työpaikalla jyrätyiksi tulleille

 

Kommentit (9)
  1. Kiitos loistavista neuvoista, tulee tarpeeseen koska työpaikan vaihto edessä. Kymmeneen vuoteen ei ole työpaikkaa tarvinnut hakea, joten vähän hirvittää nyt koska työhakuprosessi tuntuu olevan yhtä suurta draamaa. Haastatteluja, testejä, ryhmätöitä..mitä lie. Huoh. Ennen riitti että tyypit haastateltiin ja valinta tehtiin ja that´s it. Ei silti auta muu kuin rohkeasti eteenpäin 🙂 JOULU 😉

  2. Ruudun takaa
    22.11.2016, 08:36

    CV uhkaa kyllä venyä tosi pitkäksi ja sekavaksi, jos siihen lähtee kirjoittamaan esittelytekstiä ja avaamaan jokaista työpaikkaa tai poissaoloa. Itse suosin tiivistä ja selkeää CV:tä, josta löytyy nopealla vilkaisulla työnantajaa kiinnostavat asiat. Pieni panostus CV:n ulkonäköön ja asetteluun tekee siitä mielenkiintoisen. Hakukirjeeseen sitten kirjoittaisin enemmän auki työ- ja elämänkokemusta sekä tietenkin spesofioisin miksi haen juuri sitä tiettyä paikkaa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *