Näin vähennät tavaraa: 3 x vertaistukea kulutustottumuksiaan miettivälle

Toimitus


"Ahdistaa omistaa kolme talvitakkia, hirveä määrä kahvikuppeja ja kirjoja. Ja miksi ihmisellä on kymmenet kengät? APUA! Tahdon elää askeettisesti ja luopua kaikesta roinasta."

 

Saarah katsoi Yle Areenasta (valitettavasti jo poistuneen) Petri Luukkaisen Tavarataivas-dokumentin ja ahdistui.

Jos omien kulutustottumusten pohtiminen tuntuu sinusta ajankohtaiselta, vertaistukea, neuvoja ja inspiraatiota tavaran haalimmisen vähentämiseen saat muun muassa täältä:
 

1. Hyvän mielen vaatekaappi -kirja

Rinna Saramäki kirjoitti kirjan, jossa hän kertoo, kuinka onnistui muuttamaan omat shoppailurutiininsa niin, että paljon shoppailevasta, jatkuvasti hutiostoksia tekevästä vaatekauppa- ja kirppishaista tuli harkitseva vaatteidenhankkija, joka tunnistaa laadun ja ostaa vähän.

Plussaa kirja ansaitsee erityisesti lukijaa syyllistämättömästä otteesta ja seikkaperäisestä tiedon jakamisesta. Vaikka et olisi himoshoppaaja, todennäköisesti saat tästä kirjasta uutta tietoa esimerkiksi materiaaleista ja vaatteiden eettisestä ja ekologisesta tuotannossa.
 

2. Vaatetaivas-blogi

Lara on 27-vuotias nainen, jolla oli niin paljon vaatteita, että kodin vierashuone piti muuttaa vaatehuoneeksi. Syksyllä hän aloitti projektin: "Kaikki vaatteet lajitellaan, lasketaan ja pakataan varastoon. Saan ottaa käyttööni yhden vaatteen per päivä. Niin kauan kuin vaatetta riittää, en saa ostaa uusia."

Suosittelemme tätä superkoukuttavaa blogia, joka antaa ajattelemista myös omalla vaatekaapilla. Kuinka paljon on tarpeeksi?
 

3. Tavara päivässä pois -ryhmä

Saarahin tapaan myös Maari Fabritius inspiroitui Tavarataivas-dokumentista. Hän aloitti oman projektin: vuoden ajan jokaisena päivänä kotoa lähtisi yksi tarpeeton tavara - ei roskiin vaan kirppikselle, kierrätyskeskukseen tai muuhun hyötykäyttöön. Jos kotiin hankittaisiin yksi uusi tavara, vanhoja lähtisi kaksi.

Helsingin Sanomat kirjoitti Tavara päivässä pois -projektista sunnuntaina 5.1., ja jutussa Fabritius kertoi, että proggis jatkuu myös tänä vuonna. Facebook-ryhmässä jaetaan hyödyllisiä vinkkejä.

 

 

Kommentit

Morsio
Mennään vaan!

Loistavat vinkit! Yksi uudenvuodenlupauksistani oli järkevä kuluttaminen, joka tosin näin häävuotena on erityisen haasteellista. Pitänee lukea tuo suosittelemanne kirja ja imea inspiraatiota! :)

T-100
(G)ROUND ZERO

Pähkäilin samaa eilen. Ja tänään koko junamatkan, mennen tullen. Samassa vaunussa oli sopivasti joukko nuoria mimmejä, jotka olivat ihan hysteerisinä alennusmyynneistä. Hysteerisinä siksi, etteivät tienneet mihin laittaa kaikki ostamansa vaatteet, mutta PAKKO ostaa kun oli HALPAA.

Mrs. K.

Kiitos tästä! Kävin just varaamas kirppispöydän:)

Vierailija (Ei varmistettu)

Tuttuni aloitti myös juuri blogin samasta aiheesta. Tosi koukuttava ja tarjoaa hyviä näkökulmia omaan kulutukseen, löytyy osoitteesta http://itemaday.blogspot.fi/

EWE

Kiitos hyvistä vinkeistä! Tätä aihetta mäkin alan käsitteleen pidemmän ajanjakson verran omassa blogissa. Se on ollut jo jonkin aikaa mietinnän alla, ja nyt uuden vuoden kunniaks mä päätin vihdoin ryhtyä toteuttaa sitä.

HelloAochi

No on teillä ongelmat! Tsih.

lmv (Ei varmistettu)

Ei Tavarataivas kyllä vielä ole Areenasta poistunut...: http://areena.yle.fi/tv/2088370?ref=leiki-ark

Kommentoi