Näin vähennät tavaraa: 3 x vertaistukea kulutustottumuksiaan miettivälle

//www.youtube.com/embed/V-rUo6DxCSM

”Ahdistaa omistaa kolme talvitakkia, hirveä määrä kahvikuppeja ja kirjoja. Ja miksi ihmisellä on kymmenet kengät? APUA! Tahdon elää askeettisesti ja luopua kaikesta roinasta.”

 

Saarah katsoi Yle Areenasta (valitettavasti jo poistuneen) Petri Luukkaisen Tavarataivas-dokumentin ja ahdistui.

Jos omien kulutustottumusten pohtiminen tuntuu sinusta ajankohtaiselta, vertaistukea, neuvoja ja inspiraatiota tavaran haalimmisen vähentämiseen saat muun muassa täältä:
 

1. Hyvän mielen vaatekaappi -kirja

Rinna Saramäki kirjoitti kirjan, jossa hän kertoo, kuinka onnistui muuttamaan omat shoppailurutiininsa niin, että paljon shoppailevasta, jatkuvasti hutiostoksia tekevästä vaatekauppa- ja kirppishaista tuli harkitseva vaatteidenhankkija, joka tunnistaa laadun ja ostaa vähän.

Plussaa kirja ansaitsee erityisesti lukijaa syyllistämättömästä otteesta ja seikkaperäisestä tiedon jakamisesta. Vaikka et olisi himoshoppaaja, todennäköisesti saat tästä kirjasta uutta tietoa esimerkiksi materiaaleista ja vaatteiden eettisestä ja ekologisesta tuotannossa.
 

2. Vaatetaivas-blogi

Lara on 27-vuotias nainen, jolla oli niin paljon vaatteita, että kodin vierashuone piti muuttaa vaatehuoneeksi. Syksyllä hän aloitti projektin: ”Kaikki vaatteet lajitellaan, lasketaan ja pakataan varastoon. Saan ottaa käyttööni yhden vaatteen per päivä. Niin kauan kuin vaatetta riittää, en saa ostaa uusia.”

Suosittelemme tätä superkoukuttavaa blogia, joka antaa ajattelemista myös omalla vaatekaapilla. Kuinka paljon on tarpeeksi?
 

3. Tavara päivässä pois -ryhmä

Saarahin tapaan myös Maari Fabritius inspiroitui Tavarataivas-dokumentista. Hän aloitti oman projektin: vuoden ajan jokaisena päivänä kotoa lähtisi yksi tarpeeton tavara – ei roskiin vaan kirppikselle, kierrätyskeskukseen tai muuhun hyötykäyttöön. Jos kotiin hankittaisiin yksi uusi tavara, vanhoja lähtisi kaksi.

Helsingin Sanomat kirjoitti Tavara päivässä pois -projektista sunnuntaina 5.1., ja jutussa Fabritius kertoi, että proggis jatkuu myös tänä vuonna. Facebook-ryhmässä jaetaan hyödyllisiä vinkkejä.

 

 

Kommentit (7)
  1. Ei Tavarataivas kyllä vielä ole Areenasta poistunut…: http://areena.yle.fi/tv/2088370?ref=leiki-ark

  2. No on teillä ongelmat! Tsih.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *