Näin vältyt rakoilta: 5+1 niksiä uusille kengille

lily_elisabet.jpg

Taas yksi syy toivoa, että olisi syntynyt prinsessaksi: siniveriset eivät tarvitse rakkolaastareita. Joku muu ajaa uudet kengät sisään kuningatar Elisabetin puolesta, paljastaa kuningattaren hovipukija The Daily Beastille.

Me tavalliset kuolevaiset joudumme tyytymään kikkakolmosiin pahimmat rakot ja hiertymät välttääksemme. Jos uudenkarhea kenkä puristaa, kokeile näitä niksejä. 

Niksit toimivat parhaiten nahkakenkiin, sillä keinomateriaalit ja tekstiilit eivät välttämättä muotoudu käytössä.

1. Ota apuun hiustenkuivaaja

Hiustenkuivaajasta voi olla apua tiukoilta tuntuvien kenkien venyttämisessä, kertoo The Guardian. Laita jalkaasi paksut sukat ja ahda räpyläsi uusiin kenkiin. Suuntaa hiustenkuivaajalla kuumaa ilmaa kiristäviin kohtiin samalla, kun venyttelet ja liikuttelet jalkojasi. Anna kenkien jäähtyä jalassa. Testaa kenkien väljyys ilman paksuja sukkia ja toista tarvittaessa.

2. Peruna pelastaa

Kuori suurikokoinen, raaka peruna ja työnnä se kengän kärkeen. Perunan tulisi olla riittävän suuri, jotta nahkaan syntyy pullistuma. Anna perunan olla kengässä yön yli, niin aamulla kengät ovat sopivasti venyneet, väittää The Beauty Department.

3. Vettä ja viinaa sukissa

Tämä niksi on peräisin Eevan kenkämyyjänä työskenneeltä kaverilta: kastele villasukat ja käytä niitä kotona uusien kenkien kanssa, niin nahka venyy. Lifehackerin mukaan prosessia voi nopeuttaa entisestään, jos veden sijaan käytät seosta, josta puolet on kirkasta viinaa ja puolet vettä. Jos kengät pääsevät kastumaan, anna niiden kuivua rauhassa. Märkien kenkien kuivattaminen liian nopeasti, esimerkiksi patterilla, voi kutistaa niitä.

4. Kokeile rakonestopuikkoa

Jos käytät kenkiä ilman sukkia, apteekeissa myytävät rakonestopuikot saattavat estää hankaumia. Huulirasvan näköisessä puikossa on ainetta, joka liukastaa ihon. Puikko toimii parhaiten, jos laitat sitä jalkoihisi jo kotona – jo alkaneita hankaumia se tuskin helpottaa.

5. Anna ammattilaisen hoitaa homma

Tällä emme viittaa kuningatar Elisabetin hovikengänvenyttäjään, vaan osaavaan suutariin. Jos kotikonstit eivät toimi, ammattilainen saattaa pystyä venyttämään ja pehmentämään kiristävät tai jähmeät jalkineet.

+ Älä osta liian pieniä kenkiä (ihan oikeasti)

Yllä olevilla nikseillä voit venyttää kenkiä, jotka puristavat hieman, tai joiden nahka on vähäisestä käytöstä johtuen jäykkää. Aidosti pieniin kenkiin tepsii vain yksi niksi: älä osta niitä, älä edes 70 prosentin alennuksesta.

Liian pienet kengät aiheuttavat paljon rakkoja pahempiakin terveyshaittoja – aina liikavarpaista polviongelmiin.

Teksti Eeva Kolu, joka on tänä kesänä käyttänyt jo kaksi pakettia rakkolaastareita, vaikka on vasta toukokuu
Kuva Splash News

Kommentit (6)
  1. Kiitos vinkeistä Eeva. Pistin villasukat ja Swedish Hasbeensin kesäkengät jalkaan ja ryhdyin föönailemaan. Kyllä toimi!

  2. Loistovinkkejä, menevät testaukseen! Nimim. uusien kiilakorkosandaalien nahkanauhat potentiaalisesti pilaavat päiväni tänään.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *