Näin varmistat, että vaatekaapissasi on pelkkiä valioyksilöitä

Toimitus

Haluatko vaatekaapin, josta löytyy sekasorron sijaan täydellinen asukokonaisuus yhdellä vilkaisulla? Eilen ilmestyneessä kesäkuun Trendissä on jättiannos inspiraatiota ja konkreettisia neuvoja juuri sinulle, joka haluat karsia kaapistasi turhat vaatteet – ja tietysti myös pitää karsitun garderobisi niukkana.

Tässä yksi hyvä vinkki: oletko jo kuullut 33 vaatteen säännöstä? Tietokirjailija Courtney Carverin kehittelemän säännön ideana on, että kaappiin jätetään alusvaatteiden ja sukkien lisäksi vain 33 vaatetta tai asustetta ja loput viedään laatikkoon pakattuna varastoon.

Valikoima vaihdetaan aina vuodenajan vaihtuessa. Pukeutumisesta tulee superhelppoa, sillä sääntö pakottaa poimimaan ainoastaan toisiinsa – ja omaan arkeen – sopivia vaatteita. Koska vaatteista ei luovuta ikiajoiksi, metodi sopii myös luopumisen tuskaa poteville. Mahtavaa on myös se, että kun kaivat kesävaatteet laatikosta yhdeksän kuukauden tauon jälkeen, ne tuntuvat uusilta.

Metodin kannattajaksi ovat tunnustautuneet myös Hyvän mielen vaatekaappi -kirjan kirjoittanut Rinna Saramäki (joka on yksi juttumme asiantuntijoista) ja meidän oma Eeva Kolu.

Suosittelemme!

 

Kommentit

miltseri
Hyvää, kiitos

Pitäisikin kokeilla ja raportoida blogiin!

Toimitus
Toimitus

Tee se ja linkkaa meille kokeilun tulokset, olisi kiva kuulla, miten tämä eri ihmisillä käytännössä toimii!

miltseri
Hyvää, kiitos

Homma suoritettu! Nyt vaan fiilistelen, tuliko tehtyä hyviä valintoja. Olo on jo nyt keveä ja vähemmät vaatteet inspiroi heti kivoihin yhdistelmiin. Jee! Tää sopi muutenkin oikein hyvin tulevaan muuttoon:)) 

miltseri
Hyvää, kiitos

Tässä linkki postaukseen vaatepommista seesteisyyteen , eli kuvia ja selostusta itse karsintavaiheesta. Ainakin käytännön tekstiä itse karsimisesta. 33 vaatteen raja pysyi!

Kanelibasilika

Tää oli hyvä juttu! Ihan ekana piti lukea, kun lehti tuli. Ja ohi aiheesta, mutta uusimman Trendin kannessa on ihan mielettömät värit :) 

Toimitus
Toimitus

Kiitos, meistäkin kansi oli tosi onnistunut! Ja aika moni tämän jutun tekoon toimituksessa osallistunut on saanut kaappi seesteiseksi -vimman. Paras tapa pitää se seesteisenä on tietysti olla hankkimatta uutta.

Vierailija (Ei varmistettu)

...kenellä ihmeellä on yli 33 vaatetta kaapissa?! Kummaa kulutushorottelua, sanon ma.

Lilanna
Lilannan linna

Aika monellakin ymmärtääkseni. Itselläni ei ole montaa vaatetta tuon ylitse, eli tuolla kapselikaappi-idealla ei ole minulle käyttöä. Jos poistaisin nyt kaikki syys- ja talvikauden paksummat paidat kaapista, ei kesäkäyttövaatteita jäisikään edes kolmeakymmentä. Mutta jos minun kokoiselleni löytyisi vaatteita helpommin, myönnän että omakin kaappini olisi varmasti laajempi.

Minusta tuossa kommentissasi on aika tuomitseva sävy. Ymmärrän kyllä, että monia ärsyttää nykypäivän kulutuskulttuuri, ihan syystäkin, mutta toisten valintojen ja tilanteiden haukkuminen ei kyllä saa mitään hyvää aikaan.

Kannattaa ottaa huomioon myöskin se, että jos oikeasti omistaa sen kolmisenkymmentä vaatetta plus alusvaatteet, joutuu käytännössä aina pesemään puolityhjiä koneellisia, ainakin jos asuu yksin. Kuinka ekologista se sitten on? Vaatteet kuitenkin kuluvat samaa tahtia. Eikö olisi yhtä hyvä omistaa kerralla tuplamäärä vaatteita ja käyttää niitä kaksi kertaa pidempään pesten samalla täysiä koneellisia?

saaramaria-

Kun pikamuoti on näin halpaa, mitä nyt on, niin itse asiassa hyvin monella raja ylittyy. Kun kympin tai jopa vitosen kertakäyttövaatteita on näin helppo ostaa, niin monille niitä kertyy ihan ahdistukseen asti. Tottakai olisi ideaalia, että vaatteita olisi kaikilla käytössä tuon 30 verran, mutta monet suurten markkinaosuuksien ketjuliikkeistä ostetut vaatteet eivät kestä niin kauan käyttöä, että vaatteita edes pystyisi omistamaan noin vähän. Tai vaikka pystyisikin, niin eettisyys siitä olisi kaukana, kun koko ajan joutuisi korvaamaan nuhjaantuneita uusilla. Tietysti laadukkaiden vaatteiden kohdalla näin ei ole, mutta harva on valmis siitä maksamaan, kun halvallakin saa aina vaikka uuden tilalle.

Yhdyn Lilannaan siinä, että tuomitsevalla sävyllä ei saa muutosta vaatteiden kulutuksessa aikaan, vaan ennemmin kannustuksella ja tietoa lisäämällä. Mulla menee itsellä kolmenkympin raja ihan heittämällä rikki, mutta parempaan ollaan kuitenkin menossa. Ja mitä olen aistinut, niin vaatteiden vähentäminen on ollut monella viime aikoina mielessä, joten ehkäpä asiaan on tulossa pikkuhiljaa muutosta!

eviela
NOT A Wonderland

No, minulla ei taatusti ole lähellekään 33 vaatetta, asustetta + muuta yhteensäkään vaatekaapissa (ei vaikka alusvaatteet laskettaisiin mukaan) :D Tosin oma määräni niin pieni, että tässä kovasti yritetään päästä edes hieman lähemmän 33:a, kiitos! Yritys on kova, mutta koska rahaa on todella todella todella rajallisesti niin tämä tapahtuu hitaasti, mutta varmasti kirppisten kautta. Pikkuhiljaa se siitä kasvaa, mieluummin näin hitaasti ja saa sitten haalittua oikeasti kivoja vaatteita kuin hätiköiden ostaa vain "jotain ihan kivaa". Toki välillä ärsyttää, kun vaatteita on niin vähän ja tarpeen kyllä huomaa selkeästi.

Kommentoi