Naisen seksuaalisuus

virpi_uusi.jpg

Yhteiskunnallinen keskustelu on siitä jännä asia, että alkoi se mistä aiheesta tahansa, se päätyy usein ruotimaan naisen seksuaalisuutta. Tuoreimpia esimerkkejä tästä on Helsingin Sanomissa käyty keskustelu prostituutiosta, joka – kuten tiedämme – liittyy naisen seksuaalisuuteen vähän niin kuin fiksipyörä ahveneen.

Keskustelu osoittaa, miten eri tavoin seksuaalisuuden voi käsittää. Miehen seksuaalisuus on yksinkertainen juttu, tiedättehän, niin kuin täydellinen ympyrän kehä. Ympyrä muodostuu miehen halusta ja sitä helpottavasta toiminnasta, ja ne seuraavat katkeamatta toisiaan. Että se siitä. Naisen seksuaalisuus sen sijaan on käsittämättömän monimutkainen kokonaisuus, kuin tippaleipään takertunut mustekala, joka näyttää yhdestä kulmasta katsottuna pornolta ja toisesta kulmasta paistinpannulta.

Tulevia sananvaihtoja helpottaakseni olen koonnut listan asioista, jotka kannattaa mainita, kun osallistuu yhteiskunnalliseen keskusteluun naisen seksuaalisuudesta:

Haluttomuus. Ehdottomasti tärkein naisen seksuaalisuuden osa-alue, josta puhumiseen käytetään ainakin yhdeksän seksuaalisuuskeskustelupiirakan kymmenestä siivusta. Se yksi siivu on nimettömien netti-trollien huutelua.

Naisen halu. Haluttomuuskeskustelun ohella puhutaan myös naisen halusta, kun nainen kuvailee olevansa sitä ihmistyyppiä, joka haluaa kaiken heti nyt. Mutta eipä innostuta vielä.
On nimittäin tärkeää huomata, että tämä halu” koskee halua vaihtaa huonekalujen järjestystä, vaihtaa verhoja ja sisutustyynyjä, kiinnittää sisustusteksti seinälle tai saada uudet Ikean kalusteet kootuksi – toki joissakin tapauksissa on mahdollista, että Ikean kalusteiden kokoaminen johtaa seksuaalisen halun heräämiseen, mutta se nyt on ihan herrassa, joten sen varaan ei kannata laskea. Että tack för ingenting, Ingvar Kamprad.

Väsymys. Tunnettiin yhteiskunnallisessa keskustelussa ennen termillä päänsärky, iskevimmät kielet puhuvat siitä myös pihtaamisena.

Kotityöt. Kansan parissa on useita vanhoja uskomuksia, kuten Jaffa auttaa vatsatautiin, punaviini on terveellistä ja miehen imurointi johtaa seksiin, joista viimeisintä käytetään yhteiskunnallisessa keskustelussa tiuhaan kun mietitään, miten mies voisi saada naista. (Joissakin länsimaisissa alakulttuureissa uskomuksesta on erilaisia variaatioita, joissa imuroinnin tilalla on esimerkiksi astianpesukoneen tyhjennys tai pyykin ripustaminen.)
Tutkijat ovat yrittäneet selvittää, liikuttaako mies kotitöitä tehdessään lantiotaan tietyllä tavalla tai erittääkö hän feromonia, joka laukaisee naisessa alitajuisen, esiaikaisen seksinhimon, mutta mitään tällaisia todisteita ei ole löytynyt. Oli miten oli, yhteiskunnallinen keskustelu toteaa, että naiselta lohkeaa kun miehellä on essu.

Scandinavian Hunks. Tasa-arvohan tarkoittaa sitä, että naistenkin on käytävä katsomassa strippaamista. Siellä se naisenkin halu sitten herää.

Yksilöllisyys. Yhteiskunnallisen keskustelun terävin oivallus on kuitenkin se, että naisten seksuaalisuudessa on toki yksilöllistä vaihtelua: joiltakin naisilta ei saa kuin muutaman kerran vuodessa ja joiltakin muutaman kuukauden välein.
 

Lue myös nämä Virpin aiemmat jutut:

8+1 vinkkiä ruuhkavuosinaisen elämän helpottamiseen

Jumppasalin tyypit

Tämä on jokasyksyinen laihdutusjuttu

Kommentit (4)
  1. nyt meni kyllä vähän ohi koko teksti…

  2. Otsikko yhdistettynä kuvatektsiin oli jotenkin hämmentävä. Muutoin hyviä huomioita.

    1. Kuuttiteetä kaikelle kansalle vielä, kun sitä on tarjolla! /sarcasm

      1. Sitä on tarjolla VAIN kuulaina talviaamuina!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *