Nännisota etenee kahdella rintamalla

Naisen nännistä on tullut taistelutanner. Rintasotaa käyvät naiset haluavat vallata nänninsä omakseen, ja juuri nyt kiivainta kiistaa käydään oikeudesta esitellä nännejä digitaalisesti.

Nännivapaustaistelijat jakaantuvat kahteen leiriin:

1) Nännillisiin, jotka haluavat hätkähdyttää nänneillään.

2) Nännillisiin, jotka toivovat naisnänneja katseltavan yhtä neutraalisti kuin miesnännejä.

 

1. RINTAMA: NÄNNEISSÄ ON VOIMAA

Tissit ovat paljastelijoille megafoni, jolla saadaan väkijoukot kuuntelemaan. 

Nännivapautuksen eturintamassa kulkee Rihanna, joka taistelee Instagrammia vastaan. Kuvapalvelu sallii alatissin, ylätissin, sivutissin, mutta naisen nänni pitää piilottaa. Vilauttelustaan tunnettu laulaja rikkoi sääntöjä ja sai faninsa mukaan kapinaan. (Tsekkaa yksityiskohdat vaikka Magic Mannilan innostununeesta nänniraportista.)

Kun viime viikolla pari One Directionin teinipopparia jäi kiinni pilvenpoltosta, fanit alkoivat tukea idoleitaan häshtägillä #SkinFor1D. Runsaasti jaetuissa omakuvissa he esittelivät rintojaan ja saivat tietysti niskaansa lähinnä pilkkaa.

Viime vuosina Femen-aktivistit ovat määrätietoisesti kohdistaneet alastomuudella huomiota epäkohtiin, kuten seksiturismiin. Iskulauseita kehoonsa maalanneet arabinaiset ovat paljasteneet rintojaan henkensä uhalla.

”Rintamme ovat tappavampia kuin kivet”, he huutavat.

Klikkejä kaipaava media jakaa mielellään kuvia rintojaan esittelevistä naisista ja samalla kirjoittaa rivin-kaksi mielenosoituksen aiheesta. Femen siis saarnaa seksismistä ja samalla ratsastaa sillä.

Aina kun nännit paljastetaan hyvän asian puolesta, minulle tulee mieleen Eugène Delacroix’n maalaus Vapaus johtaa kansaa. Teoksessa miehet seuraavat vallankumousta edustavaa naista. Vai tuijottavatko he naisen tissejä? Jääkö ajettu asia paljastettujen tissien varjoon?

 

757px-eugene_delacroix_-_la_liberte_guidant_le_peuple.jpg

Nännivallankumous etenee kaikilla rintamilla.

 

2. RINTAMA: NÄNNEISSÄ EI OLE VOIMAA

Naispuolinen ystäväsi laittaa lomakuvat julkiseen jakoon, ja satsissa on yläosattomia otoksia rannalta. Olisiko tässä jotain ihmeellistä?

Tavallisten ihmisten alastomuudesta voi pian tulla tosi tavallista. Alastomat vartalot täyttävät jo nyt puhelimiemme ja tietokoneidemme ruudut, ja ihmisten halu esitellä kehojaan vain kasvaa. Moni näkee nykyisin päivittäin enemmän nännejä kuin sata vuotta sitten elänyt ihminen koko elämänsä aikana.

Tottuminen on hyvä päämäärä. Nännisodan toisella rintamalla tisseistä nimittäin halutaan tehdä tuikitavallisia.

Suomessa rintojaan ovat jo vuosia sitten näyttäneet esimerkiksi Vauva-lehden keskustelupalstan synnyttäjänaiset. Tempauksen tarkoitus oli kertoa, että nännien ei pitäisi shokeerata, ei kiihottaa eikä saada klikkaamaan otsikkoa, sillä naisen ruumis ei saisi itsestäänselvästi olla vain halujen kohde.

Tämä toisen rintaman nännitaistelu tulee olemaan pitkä ja uuvuttava. Tissikuvien arkipäiväistymisestä huolimatta naisen alastoman yläruumiin julkinen esittely on maailmassa useammalle ihmiselle tabu kuin tavallinen näky.

Tissihermostujille yksi neuvo: nännit ovat täällä jäädäkseen. Pääsette helpommalla, jos siedätätte aivonne nänneihin.

Nänninkatselupäivän voi aloittaa heittämällä Googlen kuvahakuun nännin eri kielillä. Tee pieni matka maailman eri nännilinnoihin: nippleحلمة الثديnippelpezónニップルmamelon.

 

Lue Tero Kartastenpään aikaisempia kirjoituksia:

Avioliitto ei kaipaa romantiikkaa

Sivistynyt bileröökaaja

Feministien hylkäämä mies

Kun dyykkari kinkun löysi

 

Seuraahttps://twitter.com/kartastenpaa

Kommentit (1)
  1. Nännigate! Ehkä tässä hämmentää se, että nännin kantajalla itsellään ei ole mitään saumaa määritellä miten kyseinen nipukka nähdään. Meille se on yhtenä hetkenä maitohana ja toisena huvitteluväline, mutta siihen miten sen muut kokevat on kovin vähän nokankoputtamista. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *