Neuvoja teille, ihanat nuoret!

Virpi Salmi kirjoittaa toimituksen blogiin kolumnin kerran kuussa. Tällä kertaa tarjolla on keski-ikäisten vinkkejä nuorisolle, olkaa hyvät!

virpi_uusi.jpg

Nuoret, se on tämä ylioppilaskirjoitusten ja yhteishaun aika vuodesta, kun me keski-ikäiset käännämme lässyttäväis-holhoavaisen katseemme teihin ja jaamme teille hyvää tarkoittavia hölmöjä neuvoja  aivan kuin me kaikki olisimme muuttuneet Forrest Gumpin äideiksi.

Tässä kaikki eri elämänalueisiin liittyvät ”elämänviisautemme” varoituksen omaisesti yhdessä paketissa.

Ammatinvalinta. Me aikuiset tiedämme, mitkä ovat hyviä ammatteja, ja ne on helppo kaikki luetella: lääkäri, lastenlääkäri, kirurgi, ortopedi, kuuluisa urheilulääkäri, yksityisen lääkäriaseman lääkäri tai juristi. Mikäli kapasiteettisi ei riitä näihin, lähihoitajille on aina töitä, koska niiden on hoidettava meidän vanhat vanhemmat.

Taideammatit. Heh heh, kuulkaa, kyllä minäkin osaisin kissan tappaa ja kuvata sen videolle, tarvitseeko sitä varten oikein kouluja käydä.

Työelämä. Teidän on syytä tuntea suomalaisen työnteon perinne. Töihin lähdetään aamuisin pahalla tuulella ja sieltä tullaan illalla vielä huonommalla tuulella takaisin. On pimeää. Kellokorttilaitteen viereen mennään viisitoista minuttia ennen työpäivän loppumista odottamaan. Työpäivän aikana haukutaan ruokalan ruokaa ja haaveillaan eläkkeestä.

Avioliitto. Etsi itsellesi kunnollinen puoliso äläkä tee niin kuin minä ja nai idioottia.

Itsenäisyys. Voi kulta, sä olet jo yhdeksäntoista, ja miten sä et löydä sieltä omasta vaatelaatikostasi puhtaita sukkia, jotka olen sinne viikannut. Odota, äiti tulee etsimään, äiti tekee vain sulle ensin valmiiksi kaakaon ja voileivän ja soittaa sun opettajalle ja valittaa tästä koenumerosta.

Itsenäisyys, osa 2. On käsittämätöntä, miten uusavuttomia te nykyajan nuoret olette!

Unelmat. Oli kuule mullakin unelmia, mutten tehnyt niiden eteen koskaan mitään ja siksi muutuin tällaiseksi katkeraksi ja kyyniseksi niin kuin aikuisen kuuluukin.

Elämänkokemus. Sitä teille kertyy vasta ajan myötä. Elämänkokemus on sellaista, että sanotaan nuoremmille, että ”siinähän yritätte, mutta voin kertoa, ettei kannata”.

Nopea valmistuminen. Mitä nopeammin saat paperit ulos koulusta ja pääset nauttimaan tästä aikuisten oikeasta elämästä, sitä parempi, vai mitä!

Aikuisena oleminen. Niin tuota, eilen olin töissä, tein hirveässä kiiressä nakkikastiketta, kävin Lidlissä, katsoin Uuden päivän, ja nukahdin sohvalle. Katsos, on pakko painaa, kun on asuntolainaa tästä pellonlaidalla 40 kilometrin päässä mistään sijaitsevasta rivarinpätkästä. Perjantai on elämäni valo, ja silloin syödään nakkikastikkeen sijaan pakastepizzaa ja nukahdetaan jonkin toisen ohjelman ääreen, koska Uusi päivä ei tule perjantaisin.

Elämä on kuin suklaarasia, et koskaan tiedä, mitä saat. Paitsi että kaikissa suklaarasioissa on pohjassa tai kannen sisällä kyllä perusteelliset selvitykset, mitä mikäkin konvehti sisältää. Mutta anna äiti haukkaa ensin, niin et joudu panemaan suuhusi mitään, mikä maistuu pahalle.

 

 

Lue Virpin aiemmat kolumnit toimituksen blogista:

Nainen, vältä näitä KAIKKIA!

Näistä asioista vöyhötimme 2014

Sukellus joulutunnelmaan

Naisen seksuaalisuus

8 + 1 vinkkiä ruuhkavuosinaisen elämän helpottamiseen

Jumppasalin tyypit

Perinteinen laihdutusjuttu

Respectiä tytöille

Näin pilaat lapsesi

Kattava lista naisten huonoista ominaisuuksista

 

Kommentit (1)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *