Newyorkilaisblogi vinkkaa: Opi paikalliseksi

silta_0.jpg

 

Mietitkö sinäkin reissatessasi, millaista olisi olla paikallinen? Sanotaanko nyt vaikka newyorkilainen. Tuoreessa Entrepreneur’s wife -blogissa kerrotaan kymmenen tapaa, jotka erottavat aidon newyorkerin käymäsellään olijasta. Tähän tapaan:

”Tiedät, että elämä on liian lyhyt USB-driven poistamiseen oikeaoppisesti.”

 

Tästä inspiroituneena listasimme toimituksessa omat vahvuusalueemme eli keinoja, joilla osoitat olevasi aito helsinkiläinen (Anna), seinäjokinen (Maija) ja kuopiolainen (Kati). Olkaapa hyvät.

1. Näin tulet seinäjokelaiseksi: Ensinnäkin paikallisen erottaa siitä, että se sanoo seinäjokinen. Toinen tapa sulautua joukkoon on pysyä poissa pyörän selästä: Seinäjoella pyörällä ajavat vain alle 18- ja yli 65-vuotiaat. (Kaikkialla on silti hitosti pyöräteitä.)

2. Ole kuin helsinkiläinen: Toisin kuin luullaan, todellisen helsinkiläisen merkki ei ole Stadi-sanan käyttö Hesan asemesta. Ratkaisevaa sen sijaan on, että sanoo hima eikä koti.

3. Opi kuopiolaiseksi: Vääntele ihmisten sanomisia. Hyvä keino on esimerkiksi opetella vastaamaan kello 11.15 lausuttuun hyvän huomenen toivotukseen näin: ”Huomenta. Vai päevee? Vai huomentapäivee?” Bonuspisteitä saat, jos omaksut pinnalta hyväntahtoisen mutta salavittuilevan sävyn.

Lue Entrepreneur’s wifen New York -juttu täällä.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *