Nyt puhuvat bloggaajien poikaystävät

Jokaisen muotibloggaajan takana on muusikkomies. No ei ihan, mutta melkein. Neljän tunnetun muotibloggaajan kullat kertovat, miltä tuntuu räpsiä loputtomia päivän asu -kuvia ja missä menee yksityisyyden raja.

 

saku2.jpg

 

Saku Tapojärvi, 30 / Nelliinan vaatehuone

Naimisissa Nelliinan vaatehuone -bloggaaja Niina Tapojärven kanssa.
Asuu Tampereella.
Lukee Also Sprach Jussi -musablogia, White Trash Disease -lifestyleblogia ja The Tomkins Times -jalkapalloblogia.

SUHDE ALKOI 2006, BLOGI 2007

Olen seurannut blogia alusta asti. Alussa en ollut varma, miten kauan innostus kestää, mutta sehän vain kasvaa. Nyt odotan, koska Niina saisi rohkeutta perustaa vaatemerkin. Blogin ansiosta olen tutustunut hauskoihin tyyppeihin, esimerkiksi muihin bloggaajiin. Joskus lähden omakustanteisesti mukaan, jos Niina saa sponsorimatkan. Blogimiitteihin tai NRJ Awardseihin minua ei kiinnosta mennä. Ne ovat bloggaajien oma juttu.

KISSA JA BÄNDI SAAVAT NÄKYÄ, MIES EI

Raja menee siinä, etten halua esiintyä idioottimaisen näköisissä kuvissa. Myöskään liian tarkkoja duunikuvauksia ei saa julkaista. Meillä on aika sama käsitys yksityisyydestä, eikä Niina halua onneksi avautua lähipiirin asioista. Kissamme on sen sijaan blogin tähti. Bändikuvioideni kannalta ei haittaa, jos naamani näkyy blogissa. Kesällä Niina teki esimerkiksi hauskan jutun seilorilakistani, ja hän on ottanut Ísla-bändini promokuvat.

VÄISTYKÄÄ MALLIT & JÄÄKIEKKOILIJAT

Kieltämättä monella bloggaajalla on muusikkoukko, vaikka minulle bändi on vain harrastus. Ehkä juttu on siinä, että luovat tyypit päätyvät yhteen. Niina on saanut minut pukeutumaan paremmin. Enää en viitsi liikkua ulkona dorkan näköisenä enkä tee isoja vaatehankintoja kysymättä hänen mielipidettään. Niina saattaa olla kyllästynyt neuvomaan, mutta mitäs meni stailaamaan minua suhteen alussa. Se on etu, josta en halua luopua.

PÄIVÄN ASU -KUVAUSSESSIOT: 2–10 MINUUTTIA PÄIVÄ

Joskus sunnuntaiaamuisin ei tunnu hyvältä idealta, kun Niina herättää ottamaan asukuvia. Muutoin päivittäiset kuvaushetket ovat hauskoja. Niina säätää asetukset ja ottaa testikuvat, minä toteutan kuvat. Aikaa menee 2–10 minuuttia. En tiedä kameroista tai kuvaamisesta mitään, joten kurssi tekisi hyvää. En välttämättä huomaa, jos taustalla näkyy joku ukkeli tai hameenhelma repsottaa. Niina toivoisi suoraa palautetta, mutta eihän vaimon ulkonäköä osaa kritisoida.

LUKIJAT RAPORTOIVAT: SAKU OLI PUBISSA

Lukijat eivät tule juttelemaan minulle kasvokkain, mutta kommentoivat blogissa, jos ovat nähneet minut jossakin. Siellä sitten raportoidaan, jos olen ollut kaljaostoksilla tai pubissa. Kommentoin blogiin joskus omalla nimellä, jos lukijat kysyvät minua koskevia asioita. Monesti tekisi mieli vastata sarkastisesti tyhmiin kommentteihin, mutta Niina haluaa hoitaa hankalat anonyymit itse. Olen pari kertaa heittänyt läppää keksityllä nimimerkillä, mutta Niina on tajunnut, että se olen minä.

TULOSSA: SAKUN ANONYYMI MUSABLOGI

Luen päivittäin pariakymmentä blogia, enimmäkseen musa- ja urheilublogeja. Haluaisin perustaa oman blogin, mutta Niina on asettanut riman tosi korkealle.  Ehkä alan kirjoittaa anonyymisti, ettei kukaan tiedä, että kirjoittaja on bloggaajan mies.

 

nadja_aleksi2.jpg

 

Aleksi, 23 / Are You Feeling Fashionable

Asuu Helsingissä.
Seurustelee Are you feeling fashionable -bloggaaja Nadja Kamaran kanssa.
Opiskelee kulttuurituotantoa Humak:ssa kolmatta vuotta ja tekee töitä Bar Loosen ja Kokomo Tikibarin bändihoustina ja lisäksi kehitysvammaishoitajana.
Lukee esimerkiksi Legacy Tattoon artistien blogeja.

SUHTEEN KESTO 2 KUUKAUTTA, BLOGI PERUSTETTU  2008

Olemme seurustelleet pari kuukautta mutta tunteneet kuusi vuotta. Olen ollut tietoinen blogista, mutten ennen ymmärtänyt, miten suuritöinen ja luettu se on. Nyt tiedän, mitä kulissien takana tapahtuu ja miten blogimaailma toimii. Ei se ole vain sitä, että kävin kaupassa ja ostin tämä kynsilakan. Aluksi en ajatellut, että Nadja tunnistettaisiin kadulla. Hämäännyin vähän, mutta se kuten kaikki muukin blogeihin liittyvä on minulle uutta ja siksi hauskaa.

BLOGISSA FACEBOOKIN YKSITYISYYSASETUKSET

Minua ei haittaa näkyä Nadjan blogissa esimerkiksi kun kokkailemme tai reissaamme yhdessä. Hän kertoo elämästään, ja nyt kun virallisesti seurustelemme, olen osa sitä. Ei siinä sen kummempaa. Toki jos Nadja haukkuisi minua blogissaan pyllypääksi, se olisi blääh, mutta tuskin sellaista on odotettavissa. Ne asiat, mitä jakaa Facebookissa, voi kertoa myös blogissa. En pidä esimerkiksi opiskelualaani tai töitäni salaisina.

TYTTÖKAVERI, JOTA EI TARVITSE ESITELLÄ KAVEREILLE

Minulla on muutama kaveri, jotka eivät tunne Nadjaa ennestään kaveriporukasta mutta ovat lukeneet hänen blogiaan. On hauskaa, että voin jutella heidän kanssaan vaikka Nadjan kissoista. En ole vielä kuullut uteluja siitä, onko Nadja oikeasti samanlainen kuin blogissa, mutta voin paljastaa, että kyllä on.

BLOGI VAI LEFFAILTA?

En erikseen lue tai kommentoi Nadjan blogia, mutta olemme seurustelumme aikana viettäneet ehkä yhden yön erikseen, joten olen vieressä ja tiedän, mitä siellä tapahtuu. Noin viikoittain otan myös asukuvia. Välillä toki harmittaa, kun yhteistä aikaa menee bloggaamiseen. Se on kuitenkin työ ja tärkeää Nadjalle, joten en ala mököttää, vaikka haluan katsoa leffaa, mutta Nadjan pitää postata.

 

villehertta.jpg

 

Ville Granroth, 35 / Lilou’s Crush

Asuu Helsingissä.
Naimisissa Lilou’s Crushin Hertta Granrothin kanssa. Yksi lapsi.
Suosikkiblogit:  Drawn, Fubiz, Mashable – Olen musadiggari ja ammatiltani suunnittelija ja kuvittaja, ja noista aiheista voisin kuvitella bloggaavani joskus itsekin.

SUHDE VANHEMPI KUIN BLOGI

Blogi on Hertan oma projekti, joka alkoi vuonna 2008 harrastuksena Bloggerissa. Hän on aina ollut kiinnostunut muodista, ja blogi tuntui hyvältä paikalta toteuttaa intohimoja. Olen edelleen hyvin vaikuttunut siitä, miten paljon korkealaatuista sisältöä Hertta tuottaa. Hän huikkaa minulle aina uusista postauksistaan, ja käyn lukemassa ne tuoreeltaan. Mielipiteeni kerron kasvokkain, en kommenttiboksissa.

VILLE SAA NÄKYÄ, LAPSI EI

Hertta kertoo pääasiassa muodista mutta jonkin verran myös elämästämme. Se on minulle ok, koska postaukset on tehty aina lifestyle-näkökulmasta. Olen vilahtanut lomareissukuvissa, ja Hertta on esitellyt tyyliäni. En ole ikinä pyytänyt ottamaan mitään pois blogista, vaikka vanhan bändikuvani julkaisuun ”Miehen tyyli” -postauksessa suhtauduinkin aluksi empien. Olemme vetäneet rajan siihen, että kolmevuotiaan tyttäremme nimi tai kasvot eivät näy blogissa.

DOKUMENTTIPROJEKTI GRANROTH

Blogi ei rasita arkeamme. Hertta kuvaa päivällä ja kirjoittaa, kun tyttäremme nukkuu. Lomareissuilla kierrämme vaate- ja sisustusliikkeitä, mutta niin tekisimme muutenkin. Nyt vain kaikki dokumentoidaan blogiin, joka toimii vähän kuin päiväkirjana. Otan harvoin valokuvia Lilou’s Crushiin. Hertalla on niin selkeä näkemys siitä, mitä hän haluaa, että autan mieluummin pitämällä vilkkaan tyttäremme pois kuvista. Ehkä merkittävin panokseni blogiin on, kun hieron iltaisin Hertan jalkoja hänen kirjoittaessaan.

 

 

miika_2.jpg

 

Miika, 32 / Magicpoks

Avoliitossa Magicpoks -bloggaaja Maj’n kanssa. Kaksi lasta, ja alkuvuodesta syntyy kolmas.
Asuu Tampereella.
Tyylin kulmakiviä ovat farkut, ruutupaita, hupullinen nahkatakki ja Niken tennarit.

SUHDE ALKOI 2007, BLOGI 2009

Blogi ei hirveästi vaikuta elämääni. Noin 3–5 kertaa viikossa teen jotain blogia varten, esimerkiksi otan Maj’sta asukuvia tai kuvaan Rebekkaa ulkona. Olisi kiva opetella kuvaamaan vielä paremmin. Luen itse vähän blogeja. Lähinnä sivusilmällä katselen, mitä Maj lukee. Miehille ei ole niin paljon blogeja, tai ainakaan silmään ei ole osunut mielenkiintoisia.

EI OMAA NIMIMERKKIÄ

En ole ikinä kirjoittanut blogiin kommentteja, vaikka joskus tekisi mieli sanoa vastaan ilkeille lukijoille. Annan harvoin Maj’lle palautetta blogin sisällöstä, mutta lukijakommenteista juttelemme. Tiivistettynä sanon ilkeisiin kommentteihin ”älä välitä” ja kivoihin ”hyvä juttu”.

SUKUNIMI JA AMMATTI PIILOON

En välitä olla esillä tai halua julkisuuteen. En halua paljastaa blogissa sukunimeä tai ammattiani, koska haluan pitää jotain itselläni. Normaalielämästä voi toki kertoa eikä haittaa, jos vilahdan välillä kuvissa, mutta välillä mennään aika rajoilla sen suhteen, kuinka paljon haluan muiden tietävän elämästäni. Kun Rebekka kasvaa, pitää varmasti muokata kuvaustapoja siten, ettei hän ole niin helposti tunnistettavissa.

LUKIJAT JUTTELEVAT BAARISSA

Viihteellä ollessani jotkut ovat tulleet muutaman siiderin jälkeen kysymään, olenko Miika. Ei se häiritse, kunhan sitä ei tapahdu usein. Lukijat myös toivovat minulta joskus asukuvia tai tyylivinkkejä, mutta en ole vielä lähtenyt sellaisia antamaan – ehkä jonain päivänä. Blogi ei ole vaikuttanut pukeutumiseeni. Olen pysynyt omalle tyylilleni uskollisena.

 

Teksti: Päivi Lehtomurto

Kuvat: haastateltavien kotialbumit

Kommentit (13)
  1. Hyvä juttu!

  2. Wau, tää oli ihan mahtava juttua ja tosi kivaa luettavaa, saisko tälle pliis jatkoa? Esim Rokkirekin Lauran, Dan loves youn Lindan, Auroran Henkareiden Auroran ja Love it or Leave itin Katrin poikaystävien mietteitä olisi kiva kuulla! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *