Olen fani mutta en katso uutta ”Harry Potter” -elokuvaa

FB-TRL2-88384.jpg

Olen suuri Harry Potter -fani. Muistan yhä elävästi, kun istuin ruuhka-aikaan metrossa lukemassa sitä Harry Potter ja puoliverinen prinssi -kirjan lukua, jossa professori Dumbledore kuolee. Itkin hysteerisesti, enkä hävennyt kyyneleitäni lainkaan  en, vaikka muut metrossa istujat minua pällistelivätkin.

Siksi voisi olettaa, että tänään 23.11. ensi-iltaan tuleva Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva saisi minut hihkumaan innosta. Leffa sijoittuu Potter-kirjailija J. K. Rowlingin luomaan velhomaailmaan ja vuoteen 1926, eli aikaan ennen Harry Potteria. Rakastamani Eddie Redmayne (kuvassa) esittää velhomaailmassa toimivaa taikazoologi Lisko Scamanderia, joka on palaamassa kotiin tutkimusmatkalta, jonka tarkoitus on ollut löytää ja dokumentoida erilasia taikaolentoja. Matka mutkistuu, kun olennot pääsevät pakoon, ja sekä velho- että jästimaailma menevät sekaisin.

Minua ei kiinnosta. Sen sijaan olen hyvin vastahakoinen (enkä vain siksi, että maistan sekä uutuusleffassa että Potter-maailmasta tehdyssä näytelmässä ja kirjassa rahastuksen makua).

Potter on kuin moni muukin hyvä, jostain alkanut ja ennen kaikkea johonkin päättynyt elämänvaihe: haluan vaalia siitä kertyneitä hyviä muistoja, enkä ottaa riskiä, että ne tahriintuvat. Suhtaudun Potter-maailmaan samalla tavalla kuin kaverini, joka oli nuorena hillitön CMX-fani: hän ei ole vuosikausiin kuunnellut bändin levyjä ollenkaan, sillä hän haluaa pitää kirkkaana mielessä, miltä niiden kuunteleminen kuumimman fanituksen aikaan tuntui.

Mieltäni ei muuta edes kollega, joka kertoo odottavansa Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuvaa siksi, että se vie hänet entistä syvemmälle Harry Potter -saagan alkuosan tunnelmiin. Eli siihen iloiseen ja jännittävään velhomaailmaan, jossa nuoret velhot seikkailivat Tylyahon kaduilla ja ostivat hassunkurisia makeisia Hunajaherttuan kellarista. Maailmaan, jolle on kirjoissa hyvin vähän tilaa enää siinä vaiheessa, kun tarina synkistyy Voldemort-jahdiksi. Ymmärrän, mitä kollegani ajaa takaa, mutta minua se ei kiinnosta.

Jotkut asiat pitää osata kuopata ja antaa niiden olla. Siksi toivon, että J.K. Rowling löytäisi uutta tekemistä.

 

Lily_Byline_Laura.jpg

kysymys_sininen.png

Potter-fanit, mitä mieltä olette? Kiinnostaako uutuusleffa?

Kuva: Courtesy of Warner Bros. Pictures. © 2016 Warner Bros Entertainment Inc. 

 

Lue myös nämä:
 Nämä vanhat tv-suosikit kaipaisivat uusintakierroksella tuuletusta
Miksi finnienpuristeluvideoista tuli ilmiö?

 

 

Kommentit (27)
  1. Minusta taas on ihanaa että Rowling jaksaa vielä puuhata tutussa fiktiivisessä maailmassa muiden projektien lisäksi! Olen ollut ehkä sellainen keskivertointohimoinen fani, Pottereiden nippelifaktat on ollut hyvin hallussa mutta en kuitenkaan osaa pelätä, että uusien projektien tekeminen tutusta maailmasta jotenkin pilaisi ne vanhat kokemukset. Jotenkin tuntuu myös siltä että niiden vanhojen mahtavien kokemusten ja tärkeiden juttujen varjeleminen uusilta tuulilta vähän niin kuin saattaa estää mahdollisuuden nauttimasta uusista jutuista 🙂 Mutta toisaalta jos ei kiinnosta niin sitten ei kiinnosta!

    Minulle Taru Sormusten Herrasta taisi enemmänkin olla sellainen intohimoinen fanituksen kohde… mutta siinäkin suhtaudun Hobitti-leffoihin sillä tavalla, että eihän ne nyt ihan samalta tunnu eikä ole yhtä hyviä mutta pisteet yrityksestä eikä ne myöskään vähennä vanhojen lempielokuvieni hohtoa lainkaan 🙂

    1. Vanhojen tärkeiden juttujen varjeleminen uusilta tuulilta saattaa estää nauttimasta uusista jutuista – tosi hyvin sanottu. Ehkä mun pitää miettiä tämä asia vielä uusiksi. <3 -Laura-

    2. Mäkin fanitan koko Keskimaata ja kirjana Hobitti on nimenomaan ollut se läheisin, mutta vihaan Hobitti-leffoja. Ei ole vaikuttanut muuhun fanitukseen. Star Wars prequelsien kanssa sama juttu. Toisaalta, kun ne ei tunnu osalta sitä maailmaa, niin on helpohkoa vain tavallaan tiputtaa ne siitä ikiomasta kaanonista.

  2. Leffasta en tiedä, mutta Rowlinghan on keksinyt myös uutta tekemistä. Cormoran Strike -romaanit ovat vallan mainioita dekkareita, suosittelen!

    1. Ahaa, pitääpä ottaa tarkasteluun! Kiitos vinkistä! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *