”Olen palkannut naisia, joilla on palo tehdä juuri tätä työtä”

Toimitus

Heli Kurjanen on kuukautiskuppeja valmistavan Lunetten perustaja ja toimitusjohtaja. Hänen feministinen yrityksensä työllistää yhdeksän naista, joiden tavoite on, että kuukautisista puhuttaisiin nykyistä avoimemmin. Kurjanen on mukana WOW Finland -tapahtumassa, jonne voit voittaa liput täältä.

 

”Minulle on aina ollut tärkeää, että firmani kasvaa. Mutta varsinkin alkuaikoina törmäsin yritysmaailmassa usein ajatukseen, että jos bisneksessä on tosissaan, työ ei saa olla hauskaa. Se on puppua.

Olemme feministinen yritys, jonka tavoite on, että kuukautisista puhuttaisiin nykyistä avoimemmin ja myönteisemmin. Siksi palkkaan ihmisiä, joilla on palo tehdä juuri tätä työtä. Meillä on Suomessa kuuden ja Yhdysvalloissa kolmen hengen porukka 24–64-vuotiaita naisia. Tähän asti olen saanut työhakemuksen oikealta ihmiseltä juuri, kun olemme tarvinneet hänenlaistaan osaajaa. Ajattelen, että se on hyvää karmaa.

Hyvä fiilis on eniten itsestä kiinni. Etsin kaikista tehtävistä jotain kivaa. Esimerkiksi kirjanpito ei ole suosikkijuttuni, mutta yritän löytää siihen vaihtelua vaikkapa laskemalla asioita eri tavalla.

Työympäristölläkin on väliä. Toimistomme on Juupajoella vanhan pankin yläkerrassa, ja se on kodinomainen. Huoneissa on väriteemat, ja lattiat ovat leveää lankkua, jolla on hyvä kävellä villasukkasillaan. Perheeni kissat ovat usein toimistolla. Kokoonnumme työporukalla keittiön ison pöydän ääreen ideoimaan, ja silloin nauretaan paljon.

Hauskuus näkyy myös tuloksessa. Teemme suurimman osan markkinoinnistamme sosiaalisessa mediassa, jossa firman fiilis välittyy kuluttajille nopeasti. On tärkeää, että asenne on rento ja mukava.

Yritämme tehdä työporukalla jotain kivaa joka kuukausi. Olemme käyneet stand up -keikalla, melomassa ja reissussa New Yorkissa.”


Teksti: Kati Toivanen
Kuva: Sonya Mantere
Teksti on julkaistu Trendissä vuonna 2016.

Heli Kurjanen on mukana paneelikeskustelussa WOW Finland -tapahtumassa 11.–12.3.2017 Tampereella, ja Trendi ja Lily ovat tapahtuman yhteistyökumppaneita. Osallistu täällä kilpailuun, jossa voit voittaa WOW-festivaalipassin itsellesi ja ystävällesi! WOW keskittyy tasa-arvoon, ja koska Suomessa naiset ovat esimiestehtävissä Heli Kurjasen tavoin miehiä harvemmin, kysymme:

Onko sinun pomosi nainen vai mies?

 

Kommentit

N. (Ei varmistettu)

IT-alalla pomot usein tuppaavat olemaan miehiä, niin mullakin. Onneksi oma pomoni on pikemminkin mentor-tyyppinen esimies kuin micro manager, ollaan asetettu hänen tavoitteekseen tukea ja ohjata mua vähitellen johtajan rooliin jotta saadaan firmaan yksi naisjohtaja lisää. Toistaiseksi hän on hoitanut hommansa todella hyvin ja auttoi mua onnistuneesti hyppäämään opiskelija-assarin roolista projektien johtoon :)

Jonain päivänä pystyn toivottavasti vuorostani opettamaan ja tukemaan jotakuta nuorta naista uransa alussa samoin kun mua nyt mentoroidaan :)

Toimitus
Toimitus
Just näin! Täällä on sulle henkisenä tukena toimituksellinen naisia, jotka jaksavat puhua mentoroinnin tärkeydestä! :)
jennajohannasi
Pirtti

Esimieheni on nainen, mikä ehkä lienee hoiva-alalla yleisempää kuin muualla :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulla on tainnut olla vain naispomoja. Olen työskennellyt ylläriylläri myyjänä, siivoojana ja kirjaston kesäapulaisena...

Enkä mitenkään dissaa näitä aloja, ne nyt vain sattuvat olemaan aika naisvaltaisia ja matalapalkkaisia. Ei ole suoranainen uutinen, jos niillä on nainen esimiehenä. Pomon pomo onkin sitten saattanut näissäkin paikoissa olla mies (ei tosin aina, hyvä!).

Kommentoi