Olet yhden askeleen päässä kesäkunnosta

Toimitus

Maailman paras kuntokuuri toimii näin: virittäydy lomatunnelmaan, hanki itsellesi elegantti kesäkaftaani (esimerkiksi kuvan ruotsalaismerkki Rodebjerilta, joka on kuuluisa kaftaaneistaan) ja pue se yllesi. Ja kas näin, olet kaftaanikunnossa.

New York Magazinen toimittaja Véronique Hyland lanseerasi kaftaa­nikunto-käsitteen kolme vuotta sitten vastaiskuna jokakeväisille laihdutusartikkeleille, jotka lupaavat neuvoillaan lukijoilleen bikinikunnon alta aikayksikön.

Hylandin kaftaanikunto-termi auttaa osaltaan murtamaan tunkkaista ajattelua, joka bikinikunto-sanaan yhä liittyy, sillä toisin kuin laihdutus­jutut väittävät, siihen pätee täysin sama sääntö kuin kaftaanikuntoonkin: pue päällesi bikinit, ja simsalabim, olet bikinikunnossa.
 

Psst! Upeita kaftaaneja tekee myös kuvan Zeus + Dione -merkki, jonka kaftaaneja valmistavat kreikkalaiset käsityöläiset valmistavat. Merkki perustettiin vuonna 2011, keskellä Kreikan talouskriisiä, ja se tarjoaa töitä paikallisille työttömille.

 

Tilaa Trendi tästä!


Lue myös:

Lista asioista, joita yli 30-vuotiaan naisen ei kannata pukea ylleen (ja kerrankin olemme samaa mieltä!)

3 varmaa valintaa: kengät, jotka ovat aina muodissa

 

Teksti: Mia Frilander
Kuvat: valmistajat

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Kuvititte tän jutun sitten TODELLA alipainoisilla malleilla. Mitä?

miten näistä kummastakaan voi kuvien perusteella sanoa, että he ovat TODELLA alipainoisia?

Vierailija (Ei varmistettu)

Toi ylemmän kuvan mallin käsivarsi esimerkiksi. Laihuudessa, hoikkuudessa, alipainossa tai miksi sitä kutsuukin ei toki ole mitään vikaa mutta hieman outo on toi viesti että ei tarttee laihduttaa kesäksi jos painoindeksi on jo valmiiksi noin 18 (tai alle 19, ymmärtänet pointin). Sama kuin jos ei oo häpee olla lyhyt -jutussa olisi kuvituksena yli 180cm pitkät mallit.

Toimitus
Toimitus

Hei Vierailija! Kuvitimme jutun kahden kaftaaneja tekevän merkin kuvastokuvilla, jotta saatoimme näyttää tuoretta kaftaanimuotia - eli antaa jutulle myös muodillisesti palvelevan kärjen. Muotimaailman kauneusihanteista olemme kirjoittaneet ennenkin, pariinkin otteeseen.

Vierailija (Ei varmistettu)

Juuri tätä kaksinaismoralismia kommentoinkin :) Teette yhtä, sanotte toista.

La-ura
tuska onni elämä

Ihan omalla naamalla sanon nyt, että kiinnitin huomion samaan asiaan. "Ette sitten laihempia malleja löytänyt?" Oli ajatukseni, jos kuvat ovat kuvastokuvia, ette tietenkään voineet vaikuttaa malliin, mutta silti. Kuvissa ja tekstissä ei oikein sanoma kohtaa :/

Vierailija (Ei varmistettu)

Että kun punkerot menee biitsille, niin pitää vetää teltta päälle? Ja kuvituskuvana laihaakin laihempia tyttösiä. Jee, tulipa hyvä olo ja mieli rantsuun. Kiitti.

Kommentoi