Oletko saanut itsesi kiinni nettikiusaamisesta?

maatilan_prinsessa2.jpg

Höpsöt tosi-tv-kilpailijat = vapaata riistaa haukkujille?

 

Rimakauhua ja rahkapiirakkaa -blogin MinnaM katsoi uutta kotimaista tosi-tv-sarjaa Maatilan prinsessa ja reagoi samoin kuin luultavasti moni muukin ohjelman katsojista: hihitteli sosiaalisessa mediassa, että huh huh mitä muijia.

”Mutta siis jos minulta kysytään, niin vastustan tietenkin kiusaamista kaikissa muodoissa, ehdottomasti! Kaikkihan me olemme erilaisia, mutta samanarvoisia. Tietenkin. Tämähän on ihan selvä asia, olenhan fiksu ja tiedostava kansalainen!

Kun tämähän on vaan tällaista harmitonta viihdettä, eikö vaan?”

Niinpä niin. Netissä kiusaamiskulttuuri elää ja voi hyvin – ja ilkeilyyn sorrumme mekin, jotka pidämme itseämme ihan kivoina ja fiksuina tyyppeinä. Riittää, että dissaamisen kohteena on jokin riittävän yleisesti paheksuttu asia (esimerkiksi silikonirinnat). Ja vaikka emme itse edes osallistuisi keskusteluun, saatamme silti nauttia draamasta sivustakatsojina.

Kriittinen keskustelu on totta kai paikallaan. Mutta kun ilkeilyä harrastaa vain viihteen vuoksi, kiusaamisen määritelmä täyttyy nopeasti.

Oletko sinä saanut itsesi kiinni nettikiusaamisesta? Miltä sinusta sillä hetkellä tuntui?

 

MinnaM:n alkuperäinen postaus löytyy täältä. Kannattaa lukea myös tämä kiinnostava artikkeli nettikiusaamisesta Helsingin Sanomien sivuilta. Siinä kiusaaja meni itseensä ja pyysi anteeksi.

Kuva: TV5.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *