Oletko töissä, kun muut lomailevat?

Toimitus

Kyllähän se vähän jäytää sielua, kun itse istuu toimistossa ja muut viilettävät kesähippeinä pitkin metsiä.

Mutta on loma-aikaan työskentelemisessä puolensakin: on rauhallista, hiljaista ja hyvällä tuurilla pääsee olemaan itse oma pomonsa. Emme varsinaisesti kehota lomailemaan töissä (pomollasi saattaisi olla siihen jotain sanomista), mutta mikään ei estä tuomasta töihin vähän lomafiilistä.

Se käy näin:

Syö lounas ulkona. Suomen kesä on niin lyhyt, että jokainen, ihan jokainen, aurinkoinen hetki kannattaa hyödyntää. (Keskipäivällä saa sitä paitsi parhaan d-vitamiinitankkauksen.) Ahkera valmistaa lounassalaatin edellisenä iltana, laiska vierailee aamulla hyvän supermarketin noutoruokatiskillä. Oikein kesäinen askartelee kunnon eväsleivät.

Tuo toimistoon mansikoita. Mansikkakausi on vielä lyhyempi kuin Suomen kesä, eli superlyhyt. Jokainen mansikaton päivä on tuhlausta.

Nauti kesäisestä silmänruuasta. Emmekä tarkoita tällä 18-vuotiaiden kesätyöntekijöiden tsiikailua, vaan tietenkin tylsien työpäivien iloksi koottua mieskollaasia.

Hengaa illat lomalaisten kanssa. Kun viettää illat terassilla lomalaisten seurassa, saattaa luulla itsekin olevansa lomalla. Tosiasiat kannattaa tosin pitää mielessä ennen kuin tilaa ”vielä yhden”.

Pukeudu hipimmin. Hipsuttele paljain jaloin ja pukeudu hellemekkoon tai kokeile Lilou's Crush -Hertan toimistokelpoista kesäkeijutyyliä.  Harkitse silti kahdesti, jos mielit lähteä töihin pelkissä bikineissä.

Tai sitten: Puhelin ei soi, eikä kalenteri muistuta palavereista. Keskity töissä kerrankin olennaiseen eli töihin.

Onko sinulla parempia vinkkejä? Miten sinä tuot kesän töihin?

Kuva: A-lehtien kuvatoimitus

Kommentit

tiia_

Mulla on ruhtinaalliset kaksi päivää lomaa. Työskentelen ainoana ihmisenä n. 20 henkilön organisaatiossa kokonaisen kuukauden ajan. Ovetkin ovat lukossa, koska pulju on virallisestikin suljettu muiden lomien ajan - asiakkaitakaan siis ei tule näkymään. Aion soittaa lempimusiikkia niin lujaa kuin kehtaan, pukeutua miten huvittaa (mm. kävellä paljain jaloin) ja syödä jätskiä ja mansikoita omassa toimistossa. :)

Coco
Coco Sweet Dreams

Mie päivystän kans heinä-elokuun toimistolla, täällä on ihanan rauhallista. <3 Tulen aikaisin ja lähden aikaisin - kuljen matkat pyörällä, joten saan ulkoilmaa mukavasti. Lounas tietty AINA ulkosalla! <3

Toimitus
Toimitus

Tiia, kuulostaa mahtavalta! Sun pitää istua salaa pomosi paikalla! Coco, niinpä, meilläkin on juuri nyt niin hiljaista, että jokainen loisteputkivalon naksahdus tuntuu kaikuvan.

tiia_

Ehkä syönkin mansikoita ja jätskiä pomon toimistossa... :D

Coco
Coco Sweet Dreams

Hahaa toi ja "istua salaa pomon paikalla" ois kyllä aika mainiota. :))

Pieni elämä

Olen töissä kun muut lomailevat (pidin siis lomani oikeastaan pakon sanelemana jo kesäkuun alussa). En ole toimistotöissä, vaan päiväkodissa, joten kesän aikana teen omien hommieni lisäksi paljon sellaisiakin hommia, joita en yleensä tee, osa niistä kivoja, osa ei niin kivoja. Tänä kesänä työntekijäresurssi on vedetty minimiin, joten työkaverit ja työpiste vaihtuvat jatkuvasti (jopa useita kertoja viikossa). Odotan syksyä enemmän kuin koskaan ennen.

Parkkis (Ei varmistettu)

Muutoin ihania vinkkejä, mutta firman pukukoodi on mustat työhousut (itselläni perinteiset dimexin yksilöt) :D

Olen kanssa töissä kun muut lomailevat. Tosin oon sopinut elokuulle melkeen kahden viikon loman. Nyt kuitenkin näyttää vähän siltä, että vaihdan työpaikkaa, joten voi olla et toi kahden viikon loma jää sen takia väliin. Pitää yrittää asennoitua vaan oikein ja nauttia töitten jälkeen kesästä ja kesämeiningeistä. Kesällä ei edes nukuta niin paljoa, voi valvoa pitempään. :)

Kommentoi