Oletko töissä, kun muut lomailevat?

kesä.jpg

Kyllähän se vähän jäytää sielua, kun itse istuu toimistossa ja muut viilettävät kesähippeinä pitkin metsiä.

Mutta on loma-aikaan työskentelemisessä puolensakin: on rauhallista, hiljaista ja hyvällä tuurilla pääsee olemaan itse oma pomonsa. Emme varsinaisesti kehota lomailemaan töissä (pomollasi saattaisi olla siihen jotain sanomista), mutta mikään ei estä tuomasta töihin vähän lomafiilistä.

Se käy näin:

Syö lounas ulkona. Suomen kesä on niin lyhyt, että jokainen, ihan jokainen, aurinkoinen hetki kannattaa hyödyntää. (Keskipäivällä saa sitä paitsi parhaan d-vitamiinitankkauksen.) Ahkera valmistaa lounassalaatin edellisenä iltana, laiska vierailee aamulla hyvän supermarketin noutoruokatiskillä. Oikein kesäinen askartelee kunnon eväsleivät.

Tuo toimistoon mansikoita. Mansikkakausi on vielä lyhyempi kuin Suomen kesä, eli superlyhyt. Jokainen mansikaton päivä on tuhlausta.

Nauti kesäisestä silmänruuasta. Emmekä tarkoita tällä 18-vuotiaiden kesätyöntekijöiden tsiikailua, vaan tietenkin tylsien työpäivien iloksi koottua mieskollaasia.

Hengaa illat lomalaisten kanssa. Kun viettää illat terassilla lomalaisten seurassa, saattaa luulla itsekin olevansa lomalla. Tosiasiat kannattaa tosin pitää mielessä ennen kuin tilaa ”vielä yhden”.

Pukeudu hipimmin. Hipsuttele paljain jaloin ja pukeudu hellemekkoon tai kokeile Lilou’s Crush -Hertan toimistokelpoista kesäkeijutyyliä.  Harkitse silti kahdesti, jos mielit lähteä töihin pelkissä bikineissä.

Tai sitten: Puhelin ei soi, eikä kalenteri muistuta palavereista. Keskity töissä kerrankin olennaiseen eli töihin.

Onko sinulla parempia vinkkejä? Miten sinä tuot kesän töihin?

Kuva: A-lehtien kuvatoimitus

Kommentit (8)
  1. Olen kanssa töissä kun muut lomailevat. Tosin oon sopinut elokuulle melkeen kahden viikon loman. Nyt kuitenkin näyttää vähän siltä, että vaihdan työpaikkaa, joten voi olla et toi kahden viikon loma jää sen takia väliin. Pitää yrittää asennoitua vaan oikein ja nauttia töitten jälkeen kesästä ja kesämeiningeistä. Kesällä ei edes nukuta niin paljoa, voi valvoa pitempään. 🙂

  2. Muutoin ihania vinkkejä, mutta firman pukukoodi on mustat työhousut (itselläni perinteiset dimexin yksilöt) 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *