Oletko väärässä työssä? Uravalmentaja neuvoo, miten löydät unelmapestin

Uravalmentaja Riikka Pajunen lähti vuoden pituiselle maailmanympärysmatkalle ja tajusi Thaimaassa, kukkulan päällä seistessään, mitä oikeasti halusi elämällään tehdä.

Lue Riikan opit ja tule Trendin & Lilyn Facebook-livetapahtumaan kysymään aiheesta lisää.

riikka.jpg

Mitä uravalmentaja tekee työkseen?

”Uravalmentaja on ikään kuin työelämän personal trainer. Hän tsemppaa ja antaa välineet ja työkalut, mutta teet työn itse. Uravalmentaja auttaa kartoittamaan kuka olet, mitä haluat ja mitä osaat. Yhdessä mietitään, mikä olisi se unelmatyö ja miten sen voi tavoittaa nopeasti ja helposti.”

Minkä ongelman vuoksi ihmiset yleensä kääntyvät puoleesi?

”Minuun ottavat yhteyttä ihmiset, jotka haluavat olla vielä tyytyväisempiä työelämässä. Teen ryhmävalmennuksia webinaareina ja tapaan siksi jopa tuhat ihmistä viikossa. Tavoitteenani on, että mahdollisimman monella on onnellinen työelämä.”

Olet itse käynyt läpi urakriisin. Mitä tapahtui?

”Olen käynyt läpi kaksi urakriisiä. Ensimmäinen tapahtui heti valmistuttuani kasvatustieteen maisteriksi ja luokanopettajaksi. Tajusin, että voi ei, enhän minä haluakaan olla opettaja! Aloin tutkiskelemaan omia vahvuuksiani. Halusin enemmän hoitamaan henkilöstöasioita, joten päädyin rekrytointiin.

Toinen kriisi tapahtui, kun olin ollut unelmatyössäni vuosia. Kaikki oli hyvin, mutta silti jokin vaivasi. Työ, joka tuntui aluksi unelmalta, ei lopulta ollut kutsumukseni. Aloin kartoittamaan hetkiä työviikossani, milloin tunsin innostusta ja iloa. Tajusin, mitä oikeasti halusin tehdä. Aiemmassa työssäni olin eniten innoissani hetkissä, jolloin työnhakija soitti ja kysyi, miksei ollut tullut valituksi hakemaansa työhön. Innostuin auttamisesta, vinkkien antamisesta ja tsemppaamisesta hakijaa eteenpäin. Tajusin, että haluan auttaa jokaista löytämään itselleen täydellisen työn.

Mikä on paras neuvo, minkä voit antaa urakriisissä olevalle?

”Väsymys viestii urakriisistä. Energia valuu hukkaan, kun työ syö energiaa enemmän kuin se antaa. Älä silti panikoi tai hätiköi. Kannattaa kartoittaa unelmiaan ja haaveitaan ja vaikka listata mind map -tyylisesti paperille omat intohimot ja kiinnostuksen kohteet. Elämässä pääsee pitkälle, kun muistaa kolmen i:n periaatteen: ilo, inspiraatio ja innostus. Mitkä asiat ne ovat työelämässä? Entä elämässä ylipäätään? Niiden pohtimisella kannattaa aloittaa.”

Mitä odotat Trendin & Lilyn livelähetyksestä?

”Olen erittäin innoissani! Rakastan kohdata uusia ihmisiä ja auttaa eri tilanteissa olevia. Odotan paljon katsojia, paljon kysymyksiä ja oivalluksia. Mahtavaa, että live kattaa koko Suomen. Kannattaa seurata liveä, jos haluat työelämästäsi vielä onnellisemman. Sinun ei tarvitse olla urakriisin partaalla. Live on siis kaikille, jotka haluavat työpäivistä enemmän irti ja innostavampaa, onnellisempaa työelämää.”

Lisää Riikan viisauksia luvassa Trendin & Lilyn Facebook Live -tapahtumassa Kohti unelmien työuraa, joka järjestetään 11. huhtikuuta klo 18-18:45!

Teksti: Sanni Ylipekkala
Kuva: Riikka Pajunen

Lue myös

Pyydä lisää palkkaa ja muut uraoivallukset

Boreout eli kun työstä tulee tappavan tylsää

Näin löydät unelmatyösi

Neljä syytä, miksi ylennystä ei kannata ottaa vastaan

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *