Olitko perinteisempi kuin luulitkaan?

Toimitus

Kuoriutuiko uranaisesta sittenkin vahingossa kodinhengetär?

Kaikkihan me periaatteessa kannatamme tasa-arvoa ja modernia valinnanvapautta: naisten ja miesten pitää saada samasta työstä yhtä paljon palkkaa, äidit ja isät hoitavat kodin ja lapset reilusti puoliksi ja niin edelleen.

Mutta entä sitten, kun oma arvomaailma kohtaa todellisuuden, jonka olemassaolosta ei ollut hajuakaan? Mies huomaa, että häntä kiusaa aivan mahdottomasti se, että nainen saa häntä parempaa palkkaa, ja nainen haluaakin tehdä valtaosan kotitöistä. Se tyyppi, jonka ei koskaan pitänyt mennä naimisiin, huomaa haluavansa perinteiset kirkkohäät, miehensä nimen ja tittelikseen "kotirouva". 

Oletko sinä löytänyt itsesi odotettua perinteisemmästä sukupuoliroolista? Avustajamme Koko Hubara haluaisi haastatella sinua Trendi-lehden juttuun. Missä asioissa olitkin perinteisempi kuin olit aina luullut? Miten pääsit asian kanssa sinuiksi? Tunsitko suurta ristiriitaa? Entä miten muut suhtautuivat ratkaisuihisi?

Etsimme juttuun naisia, jotka ovat valmiita esiintymään omalla nimellään ja kuvallaan. 

Yhteyttä voi ottaa mailitse osoitteeseen koko.helsinki(at)gmail.com, otsikoksi "Trendin haastattelu".

Kuva: A-lehtien arkisto.

Kommentit

Satunnainen vierailija (Ei varmistettu)

Heips, tää on kyl tosi mielenkiintoinen aihe ja oon miettinyt vähän samaa itsekin. En ihan sanoiksi pukea asiaa, mut lähinnä siltä kannalta et onko koskaan miehen ja naisen olla mahdollista koskaan olla täysin tasa-arvoisempi? Tai että naiset olisivat enemmän johtavassa asemassa/tienaisivat enemmän yms.? Tai siis että sukupuoliroolit olisivat kääntyneet toisin päin? Vai onko joku ikuinen "sääntö/laki" joka määrää et mies on aina ns. johtavampi ja naisen on tyydyttävät ns. heikompaan osaan -> hoidettava lapsia, vanhuksia, kotia, siivottava jne.? Koska vaikka Suomi on melkoisen tasa-arvoinen maa, niin silti löytyy selkeitä miesten ja naisten työaloja ja sukupuolirooleja. Itse olen pitänyt itseäni feministinä ja ärsyttää että naisille maksetaan yhä vähemmän palkkaa/johtajaksi pääseminen on vaikeaa / mies sais vain hummailla maailmalla kun nainen vain pyykkää kotona (näin kärjistetysti) jne. vain sukupuolen takia, mut olen vähän miettinyt että onko se tuo biologia/luontoäiti joka sittenkin voittaa ja ns. määrää että nainen huolehtii kodista ja mies kodin ulkopuolisista asioista?

Satunnainen vierailija (Ei varmistettu)

Hmm, tää aihe jäi kovasti kaihertamaan mieltäni :). Mikähän siinäkin muuten on, että miehestä on vaikeaa jos nainen on pomona/saa enemmän liksaa (äh, käytän koko ajan samoja esimerkkejä kun en muuta keksi :) ). Tavallaan itsekin tunnistan se, vaikka naispuolinen henkilö olenkin. Miksei lountoäiti vaikuta olevan feministi? Esim.: http://ylex.yle.fi/uutiset/popuutiset/miksi-naisjohtajan-pitaa-olla-tera...

Satunnainen vierailija (Ei varmistettu)

Ja vielä yhden jutun lisäisin :). En allekirjoittanut sitä Tahdon-vetoomusta. En oikeastaan tiedä miksi, se on vaan vähän jäänyt, mutta ehkä sille on syykin. Kannatan kyllä sitä, että homot ja lesbot pääsisivät myös naimisiin, mielestäni siinä ei pitäisi olla mitään estettä, mulla on muutama naispuolinen kaveri, joka on on (ollut) yhdessä naisen kanssa, ja mielestäni se on vaan hyvä asia, mutta... En tiedä, ehken käytännössä jostain syystä kannatakaan? Kauheasti en ole muuten (voinut) huudella että enpä ole allekirjoittanut sitä vetoomusta, tulis huutia aika monelta...

El (Ei varmistettu)

Hei,
en voi ymmartaa mika aivopieru toimituksessa on tallaisen aiheen saanut aikaan. Sen sijaan etta lehti voisi keskittya ajatusten muuttamiseen ja siihen, miten naista nk. "perinteisista" ajatuksista pyrittaisiin paasemaan eroon, muhitaan ihanasti niissa ja sitten ihkusti ihanasti todetaan ettei siina olekaan mitaan vikaa etta olemme rasisteja/sovinisteja nateissa vaatteissa. Yrittakaa nyt hyvat ihmiset ymmartaa, etta tama on juuri se seikka miksi maailma ei muutu. Itseaan ja omia ajatuksiaan voi muuttaa ihanteiden mukaisesti ja voi todella kysya itselta, mika vaikuttaa siihen etta esittaa muille ihmisille olevansa suvaitsevaisempi kuin on. (pahoitten aakkosten puuttumista, kirjoitan Amerikasta kasin)

Kommentoi