Olsenin kaksosten muotimerkki oikeuteen harjoittelijoiden huonosta kohtelusta

mary-kate_ashley_olsen.jpg

Muotimaailma ei todennäköisesti selviäisi ilman innokkaita harjoittelijoitaan. Aika ajoin julkisuuteen kantautuu kuitenkin uutisia harjoittelijoiden kehnoista työoloista. Tällä kerralla syytösten kohteeksi on joutunut Mary-Kate ja Ashley Olsenin luotsaama The Row, jonka entiset harjoittelijat ovat nostaneet muotimerkkiä vastaan joukkokanteen, kertoo Vogue.

The Row’n emoyhtiö Dualstaria vastaan nostetussa kanteessa joukko entisiä harjoittelijoita väittää kärsineensä epäinhimillisestä kohtelusta. Vaikka harjoittelijoille ei maksettu palkkaa tai myönnetty opiskeluissa hyväksiluettavia opintopisteitä, he joutuivat raatamaan jopa 50-tuntisia työviikkoja ja tekemään samoja töitä kuin palkalliset työntekijät. Eräs harjoittelijoista kertoo olleensa pahimmillaan esimiehensä tavoitettavissa ympäri vuorokauden ja hoitaneensa muiden töidensä ohella vielä tämän juoksevia asioita. Kanteessa harjoittelijat penäävät maksamattomien palkkojensa perään.

Oikeuskanteesta huolimatta harjoittelijat eivät moiti The Row’n omistavia Olsenin kaksosia.

“He ovat ihania ihmisiä, eivätkä he olleet ikinä ilkeitä kenellekään”, The Row’lla vuonna 2012 harjoittelunsa suorittanut Shahista Lalani sanoo.

Dualstar tai The Row eivät toistaiseksi ole kommentoineet harjoittelijoiden syytöksiä tai niiden paikkansapitävyyttä.

Teksti: Laura Paananen, jonka mielestä harjoittelijoiden etuuksia valvovat säädökset olisivat paikallaan, ainakin muotimaailmassa, jossa innokkaita harjoittelijoita on tarjolla jonoksi saakka

Lähde: Vogue UK

Kuva: All Over Press

 

 

Kommentit (2)
 1. Samassa asemassa ollut
  15.8.2015, 14:42

  Valitettavasti hyvää harjoittelupaikkaa (ts. paikkaa nimekkäältä studiolta ulkomailla) muotialalla ei saa, jos ei ole valmis palkattomaan harjoitteluun. Erittäin lahjakkaita tarjokkaita on niin valtavan paljon, että jos palkkaa rupeaa vaatimaan, tippuu heti kättelyssä pois. Harjoittelijatkin kun syynätään tarkasti läpi, palkattomuudesta huolimatta. Ongelmaa eivät opiskelijat/harjoittelijat pysty ratkaisemaan, ratkaisun täytyy tulla ylempää, mieluiten jonkinlaisten lakiasetusten kautta.
  Itse olen tehnyt useamman harjoittelun. Yhdestä paikasta, joka kohteli harjoittelijoitaan myös jutussa mainituin tavoin, älysin kyllä lähteä kävelemään. Paikassa ei saanut pitää kuin yhden tauon, puhua tai istua ei saanut, ja kaiken huippuna töihin liittyvien asiointimatkojen matkakulut olisi pitänyt maksaa itse.

 2. Ilmaiseksiko? Ei kiitos.
  14.8.2015, 14:13

  Omaa tyhmyyttä suostua ilmaiseksi harjoittelijaksi. Lisäksi ilmaiset harjoittelijat vievät työt valmistuneilta, joille tarvitsee maksaa palkkaa. Tosin ilmaiset harjoittelijat eivät välttämättä ole kovin hyviä, jos eivät kehtaa pyytääkään palkkaa. Muotialalla on huonot palkat muutenkin, ei todellakaan tarvita tällaisia palkanpolkijoita.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *