Omistettu naisille, jotka tekevät Suomesta paremman paikan

jenni.jpg

Trendin ja Lilyn päätoimittaja Jenni Lieto kertoo tuoreessa pääkirjoituksessaan naisista, joille uusin Trendi on omistettu, ja paljastaa miksi hän lähtee maaliskuun puolivälissä Tampereelle.

Koko sen ajan kun aikoinaan päätoimitin Demi-nimistä tyttöjen mediaa, Suomea johti Tarja Halonen. Se oli hienoa, toiveikasta aikaa tytöille. Itse en ollut nuorena ajatellut, että voisin tehdä elämässäni ihan mitä vain, mutta nyt näin kokonaisen sukupolven kasvavan tällaisten mahdollisuuksien maailmaan.

Minulla onkin noilta ajoilta ei-niin-salainen haave, jo yli vuosikymmenen vanha. Unelmoin siitä hetkestä, kun nainen, jota jokin käsieni kautta kulkenut juttu on rohkaissut, nousee Suomen presidentiksi. Uskon haaveeni myös toteutuvan.

Juu, tiedän, unelma on vähän naiivi ja ehkä kliseinenkin. Ja vihjaahan se virheellisesti, että vain presidenttiys olisi merkittävä päämäärä. Mutta se on hyvä haave, koska se on konkreettinen. Presidentin rooli on ikoninen: kun kokonaista kansakuntaa johtaa nainen, jokainen nainen tietää, että kaikki muutkin roolit ovat hänelle mahdollisia.

Olen surullinen siitä, että monet tasa-arvoon liittyvät asiat eivät ole kymmenessä vuodessa isosti parantuneet, kuten luulin käyvän. Päinvastoin, varsinkin maailman mittakaavassa on otettu takapakkia. Aborttioikeuksia uhataan sivistysvaltioissa ympäri maailmaa, ja Suomessakin tehtiin päätös päivähoito-oikeuden rajaamisesta.

Helmikuun 15. päivä ilmestyvä Trendi on omistettu naisille, jotka ovat muuttaneet Suomea naisten kannalta paremmaksi ja tekevät niin jatkossakin. He ovat vain pieni otos niistä suomalaisnaisista, joiden uskon pitävän huolta siitä, että seuraavan kymmenen vuoden aikana naisille tarjolla olevat mahdollisuudet eivät huonone vaan parantuvat.

Suomi tulee olemaan tasa-arvon edistämiselle tärkeä näyttämö 11. ja 12. maaliskuuta, kun Tampereella juhlitaan naisia ja tasa-arvoa WOW Finland -tapahtumassa. Trendi ja Lily ovat sen ylpeitä yhteistyökumppaneita.
 

WOW Finland -tapahtuma 11.12.3.2017 Tampere-talossa. Katso ohjelma täältä ja tule mukaan!

Lue myös:
 Naisverkostoista saa apua työelämään – liity sinäkin johonkin näistä
Näin saat lisää palkkaa

 

Teksti: Jenni Lieto
Kuva: Maija Astikainen

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *