Onko Dolce & Gabbana lyömässä lappua luukulle?

dolce_gabbaba.jpg

Anna dello Russon ja monen muun fashionistan luottomuotitalo on pulassa. Vogue kertoo, että italialainen muotitalo Dolce & Gabbana joutuu ehkä lopettamaan toimintansa, mikäli maan oikeusistuin ei kumoa suosikkisuunnittelijoille taannoin langetettua veronkiertotuomiota.

Tarina sai alkunsa, kun Domenico Dolce ja Stefano Gabbana tuomittiin vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistuksiin veronkierrosta. Tuomion takana on vanha yrityskauppa, jonka ansiosta muotitalo on vuosien varrella välttynyt noin 400 miljoonan euron veroilta. Vankeusrangaistuksen lisäksi kaksikko on tuomittu maksamaan yli 300 miljoonaa euroa korvauksia. Mikäli tuomio siis astuu voimaan, kaksikko ei pysty enää jatkamaan nimikkomerkkinsä parissa.

Tuomiosta on valitettu, ja suunnittelijat vannovat syyttömyyttään.

“Mikäli ansaitsisimme tuomion, niin toki maksaisimme myös korvaukset. Mutta me emme todellakaan ansaitse sitä”, toteaa Stefano Gabbana Voguen jutussa.

Vastalauseena tuomiolle ja sitä seuranneelle julkisuudelle muotimerkki sulki viime viikolla väliaikaisesti kaikki Milanossa sijaitsevat liikkensä.

Teksti: Laura Paananen, joka taitaa laittaa nyt muutaman rukouksen muotijumalille Dolce & Gabbanan puolesta

Lähde: Vogue UK

Kuva: Splash News

 

Kommentit (2)
  1. Joo, oon myös vähän sitä mieltä, että kukaan ei ”vahingossa” jätä maksamatta 400 MILJOONAA euroa. Parkkisakko saattaa jäädä vahingossa maksamatta, mutta 400 000 000 euroa… hmmm? Ei.

  2. Naureskelin just tälle tapaukselle tässä. Jos kyseessä olis ihan vaan muutamasta parista miljoonasta, eikä puhuttais SADOISTA miljoonista, joita on yritetty pimittää, niin vielä menis. Kertoo selkeesti kuinka harkittua hommaa on ollu. Ja toiseks; muotimaailma ei sinällään menettäis mitään hirveän suurta, mikäli kyseinen muotitalo laittais lapun luukulle… Viimesesongit näyttäny, että tämä duo toistaa sitä samaa kaavaa Sisilia- teemoineen, hah. Lappu luukulle ja comeback sitten joskus tuoreempien ideoiden kera.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *