Onko ”tavallinen” haukkumasana?

Toimitus

Yhdysvaltalainen naistenlehti Allure päätti heinäkuun lopussa eritellä naisten tyylejä julkkisten avulla, ja tv-tähti ja suunnittelija Lauren Conrad sai kunnian edustaa tyyppiä ”basic” eli tavallinen. Perustelut kuulostivat vähän haukuilta: lehden mukaan Conradin tyylissä huomattavaa on huomaamattomuus.

Sattumalta me valitsimme Lauren Conradin juuri elokuun Trendin lettimuusaksi. Muutenkin tavallisuuden mollaaminen (ja varsinkin tähden, joka on ollut Alluren omassa kannessa kolme kertaa) tuntuu jotenkin tylsältä.

Nyt haluammekin kuulla mielipiteitänne:

Onko "tavallinen" haukkumasana? Pitäisikö kaikilla olla tyylissään (ja elämässään) jokin omaperäinen juttu?

Keissin bongasi New York Magazine.

Kuva: All Over Press

Kommentit

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Joku joskus jossain keskustelupalstalla kirjoitti minusta, että "eihän tuo edes ole mikään erikoinen, ihan tavallinen". Ja minusta se tavallinen kuulosti itse asiassa aika kivalta. Jos joku sanoisi minua erikoiseksi, niin tulisi varmaan vaan vaivaantunut olo.

eviela
NOT A Wonderland

Riippuu hyvin paljon siitä kuka sen sanoo, kenestä se sanotaan ja missä asia yhteydessä se sanotaan. En pysty vastaamaan siis kyllä tai ei sillä se on samanaikaisesti molempia, muuttujista riippuen.

Kaikki me ollaan tavallisia loppujen lopuksi. Ihan sama onko joku oma "lookki" kun sellainen löytyy kuitenkin tuhannelta muultakin :D

Miiza

Nykyään tuntuu, että tavallinen on haukkumasana tai ainakin hyvin negatiivissävytteinen. "No se oli semmonen tavallisen näköinen nainen" on lause, jota kuulee aika usein ja se tarkoittaa usein sitä, että halutaan korostaa nimenomaan ettei kyseinen henkilö missään nimessä ole millään muotoa kaunis, muttei riittävän rumakaan, jotta rumaksi voisi haukkua. 

Sama varmasti myös muodin puolella; tavallinen ei missään nimessä ole erikoinen tai hieno vaan tylsä, muttei ihan kuitenkaan hirvitys.

Minusta tavallisuus olisi taivaallista, mutta koska olen ylipainoinen en ole tavallinen. Mutta vaatteni varmasti ovat hyvin TAVALLISIA :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kuvailen itseäni sanoilla tavallinen ja keskinkertainen. En ole mitenkään vähättelevä, olen inhorealisti. En ole erityisen kaunis, en erityisen ruma, en erityisen lihava, en erityisen laiha, minulla ei ole mitenkään erikoinen työ eivätkä harrastuksetkaan ole mitenkään suuria tunteita herättäviä. Ammattinikin on sama, mikä usealla kymmenellä jos ei sadoilla tuhansilla on. Mielenlaatunikaan puolesta en ole mitenkään erikoinen, vaan ihan tavallinen; en ole superintrovertti tai -ekstrovertti.
Eikä tässä mitään vikaa ole, on tosi stressitöntä ja leppoisaa olla tavallinen. Ja miettikääpä mokaamista. Ei tarvi stressata edes sitä, koska, no, tavalliset mokaa joskus. Ihan tavallista. Tavallisuus elämässä johtaa siihen, että ei tyylissänikään mitään erikoista ole. En tykkää olla huomion keskipisteenä, mieluummin hukun massaan (paitsi jos on asiaa, niin silloin ääntä kyllä lähtee, niin kuin useista muistakin vastaavassa tilanteessa, että tavallista siinäkin mielessä).
Niin että minusta tavallinen ei ole haukkumasana. On ihanaa olla tavallinen.

edgybeauty
Edgy Beauty

Meidän äiti on sanonut hienosti:

Joskus pelkäsin olla tavallinen, se oli pahinta mitä pystyin kuvittelemaan. Sitten tajusin, että jos se tavallisuus tekee sut onnelliseksi, mikä siinä on niin pahaa? 

Eli ei, tavallisuudessa ei ole mitään pahaa, vaikka nuorempana se tuntui olevan kirosana. Nyt tosin jo pohdituttaa, että mitä on tavallisuus, tällä pallolla kun on muutama muukin asumassa kuin minä....

Kommentoi