Opettele kevään tärkeimmät termit: tvingla ja tvångla

Toimitus

 

Jos olet selaillut entistä parempaa Trendiä, olet saattanut huomata, että lehdessä on uusi aloituspalsta. Se esittelee kiinnostavia ja hauskoja ilmiöitä maailmalta – jopa Ruotsinmaalta saakka. Bongasimme nimittäin Ruotsista kaksi käyttökelposta termiä.

Toista perässä:

Tvingla

Termi tulee sanoista tvångs mingla eli pakko minglata. Kukapa meistä ei olisi joutunut juhlissa, työpaikan hississä tai bussissa tähän hieman kiusalliseen, mutta lopulta ihan mukavaan tilanteeseen?

Sanoilla leikkiminen ei kuitenkaan jää tähän, nimittäin harjoittelijamme Anni Kemppainen kävi haastattelemassa uutta ruotsalaispoppari Tove Lota, joka paljasti toisenkin must-sanan:

Tvångla

”Termi tulee sanoista tvinga (pakottaa) ja hångla (pussailla). Se tarkoittaa väkisin suutelemista”, Lo paljasti. Hmm, missäköhän tilanteessa tätä termiä käyttäisi? Kun on ollut omasta mielestä huonosti onnistuneilla treffeillä ja toinen osapuoli onkin ihan fiiliksissä ja pussaa yllättäen deittien päätteeksi?

Opeteltuasi nämä voitkin siirtyä suvereenisti katsomaan YouTubesta Tove Lon super-ihanan Habits-musiikkivideon (jota me olemme luukuttaneet koko kuukauden) ja jossa hieman tvånglaillaan.

Jos sytyttää, osta liput Tove Lon keikalle, mimmi tulee nimittäin Tavastialle 25.3.

 

 

Teksti: Julia Thurén, joka tykkää tvinglauksesta mutta inhoaa tvånglailua. Fy fan!

Kuvat: Ensimmäinen napattu Trendin alkupalstalta, toinen Universal Musicilta.

 

 

Kommentit

Suvi K.
Sisunainen

Mutta mitä tarkoittaa mingla??

Toimitus
Toimitus

Hyvä kysymys! :)

Minglailla on tämän lähteen mukaan "kutsuilla seurustelemista". Eli sellaista, että jutustellaan niitä näitä mukavia muille, kenties hieman tuntemattomammille ihmisille. Joskus tämä saattaa olla suomalaisille kiusallista.

Kao Kao

Mä mietin tota jo lehdessä, et miksi tota ei oo suomennettu kokonaan.. pakko minglata ei avannut juttua ja sehän oli ihan hauska nyt kun sai käännöksen kokonaan..

Kommentoi