Osallistu lehden tekemiseen: Paljasta neuroosisi!

9149703_ultrahigh_preview.jpg

Jäikö kahvinkeitin päälle? Menikö ovi varmasti lukkoon? Pitäisikö tarkistaa? Tarkistamiseen jää helposti koukkuun, kuten myös käsien pesuun, parillisiin määriin tai siivoamiseen. Esimerkiksi Puutalobabyn Kristaliina on paljastanut olevansa yllättävän neuroottinen siisteysasioissa – tosin valikoivasti.

Teemme Trendiin juttua neurooseista ja pakko-oireista ja haluamme kuulla sinun kokemuksesi.

Oletko löytänyt itsesi pyyhkimästä keittiönpöytää viidettä kertaa tunnin sisään? Tarkistatko keittiön laitteita vaikkeivät ne edes olleet päällä? Viritätkö iltaisin aina kolme herätyskelloa siltä varalta, että joku niistä pettäisi? Tai onko sinulla muita pinttyneitä tapoja, jotka tuntuvat enemmän tai vähemmän neurooseilta?

Auta meitä jutunteossa ja jaa neuroosisi kommenteissa tuolla alla. Kommenttisi ja nimimerkkisi saattaa päätyä juttuun.

Jos haluat mieluummin vastata sähköpostitse, niin voit lähettää viestin osoitteeseen aurora.airaskorpi (at) gmail.com.

Teksti: Aurora Airaskorpi, jonka on aina kotoa lähtiessä pakko tarkistaa, ettei liesi jäänyt päälle. Joskus jopa kahdesti.

Kuva: A-lehtien kuvatoimitus

tt.jpg

 

Kommentit (26)
  1. Mulla diagnosootiin ocd seitsemännellä luokalla. En kyennyt istumaan julkisilla paikoilla, koskemaan oven kahvoihin, koskemaan ihmisiin, syömään julkisella paikalla, menemään edes omaan kotisuihkuun ilman varvastossuja, käyttämään kerran käytettyä pyyhettä, nukkumaan samoissa lakanoissa kahta yötä, syömään mitään kosteaa. Pelkäsin likaa aivan järkyttävän paljon. Saatoin lähteä kesken koulupäivän tarkistamaan sähkölaitteita, kaikkien ovien oli oltava auki, puin kolmet sukat aina päällekkäin, kolmessa puhelimessa soimassa kussakin kolme herätystä, muovimukeihin en edes koskenut, suihkun lattia tuli huuhdelma useita kertoja ennen kuin se oli tarpeeksi puhdas, saunan lauteilla ei voinut istua, uiminen ei tullut kysymykseenkään, ihmisiä ei voinut katsoa silmiin… Kaikki aivan täysin järjettömän turhia asioita, silloin ne vain loivat täydellisen turvaverkon jonka suojaan pääsi piiloon.

  2. Mulla on paljon pienimuotoisia neurooseja. Varsinkin kun stressaan paljon (viimeiset kolme vuotta putkeen), ne vaan pahenevat. Moni näistä liittyy mun omaan kroppaan ja sen kontrolloimiseen – nimittäin näppylöihin. En omista juurikaan finnejä, mutta käyn joka ikisen ihohuokosen ja mustapään läpi. Nypin kulmakarvat joka aamu ja ilta niin, että pienen pienikin karvatuppi lähtee pois. Tämän lisäksi puristelen rintarauhasiani joka ilta, jotta saan sieltä ”mönjät” pois. Sama pätee alakerran limakalvoihin, jossa on rauhasia ja ne on PAKKO puristaa läpi joka ilta. Muuten ei voi mennä suihkuun. Näiden outouksien lisäksi mulla on pakkomielle kontrolloida omasta kropasta lähteviä hajuja. Kainalon, jalkojen, intiimialueiden ja suun hajuja. Tämä aiheuttaa sen, että pitää koko ajan tarkistella, että miltä haisee ja mitä voin ite tehä sille. Joskus huomaan töissäkin jumittuneeni vessaan, koska jäin ihmettelemään valkovuotoni hajua. Aina noloa. En edes kehtaa jatkaa tätä listaa…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *