Osallistu Lilyn kehittämiseen - vastaa kyselyyn

Toimitus

Kevät on uusien suunnitelmien aikaa! Myös Lilyssä. Haluamme tehdä Lilystä entistä paremman, kiinnostavamman ja toimivamman sivuston. Tervetuloa mukaan vaikuttamaan, minkälaiseksi kehitämme Suomen loistavinta yhteisömediaa. Toivoisimme koko kehitystiimin puolesta, että vastaisit kyselyyn, jonka vastaamislinkki löytyy etusivulta, heti navigaation alta (vastaaminen vie noin 5-10 minuuttia). Käyttäjien toiveet ovat meille ensiarvoisen tärkeitä!

Kiitos jo etukäteen, että olet mukana saitin kehittämisessä!

Kyselyyn pääset etusivun yläosan linkistä. Toki voit jakaa ideasi myös tämän postauksen kommenttiosiossa.

Kommentit

Mahdoton Nainen

Virheellinen vastaamislinkki.

Toimitus
Toimitus

No niinpä tietenkin! Innostuksissamme annoimme tekstin viedä teknisen toteutuksen edelle.. Vastaamaan pääset siis etusivun kautta. Korjaamme ohjeistuksen!

Mahdoton Nainen

Joo etusivun linkki toimi normaalisti.

Toimitus
Toimitus

Kiitos vastaamisesta ja avustasi kehityksessä (myös tämän jutun toimivuuden suhteen, heh)!

Toimitus
Toimitus

Kiva kun vastasit kyselyyn! Kysymys kaksi oli vain niille vastaajille, jotka vastaavat kysymyksessä yksi pitävänsä Lilyssä blogia.

Veera Katariina
barbamama

Vastaan tokkiisa myös kyselyyn mutta jätän nyt tähänkin suoraan maininnan eräästä puutteesta joka vaikeuttaa minun pientä elämääni toisinaan: kategorioista puuttuu kokonaan juhlat! Kun sellainen saadaan niin kaikki on täydellistä. :--) Lily on hyvä.

Toimitus
Toimitus

Oi, juhlat-feediä olisi kyllä mitä mainiointa selata! Kiitos ideasta.

Helmi K
sivulauseita

Viime viikon ja varsinkin päivien hulinan jälkeen paistaa kyllä aika selkeästi esiin se, ettei Lily (ts. toimitus) ota kovinkaan vahvasti, tai juuri yhtään, kantaa asioihin jotka eivät liity muotiin, perheeseen, sisustukseen, deittailuun tai ruokaan. Toki jotain poikkeuksia on, mutta aika vähän. Kun katsoo noita teidän suosittelemia (palkattuja) blogeja on niissä pari perheblogia, pari ruokablogia, pari sisustusblogia, pari muotiblogia. Melkein jokainen käsittelee kulutusta, vaatteita, meikkejä, ravintoloita. Ja ymmärrän, lifestyle jne. mutta silti.

Suvin blogi on piristävä poikkeus, hurjan kaunis ja jotenkin vapaa.

Ei yhtään blogia yhteiskunnasta (sis. politiikka, työ, matkustaminen, ympäristö), ei yhtään blogia kulttuurista. 

Kuten kaikki nämä keskustelut ovat osoittaneet, kysyntää varmasti olisi.

Mahdoton Nainen

Mikä on tämä Suvin blogi josta puhut, voisitko linkata?

Helmi K
sivulauseita

Ja no, Lauralla (de Lille) on kyllä kantaakin ottavia juttuja välillä, ja se on oikein hyvä.

Nella
Nellancholia

Samaa mieltä!

Lilyn kävijäkunta on iloisesti yllättänyt haastavalla keskustelulla kommenttiosioissa viime päivinä; ihmisiä siis kiinnostaa ihan oikeasti muutkin asiat kuin pelkkä kulutuskeskeinen eskapismi. On todella hienoa, että vaaleissa äänestäminen ja arkipäivän rasismi puhututtavat enemmän kuin muotimaailman julkkisjuorut tai merkkituotteet. Vielä hienompaa olisi, jos Lily voisi aktiivisesti vastata tähän kysyntään.

Suhteessa

Juu ja sit kun moni pikkublogi kirjoittaa jo asiaa, mut niitä on hankala löytää, kun nuo suositellut/maksetut blogit jyrää kaiken tilan. 

 

Toivoisin enemmän bloginostoja esim facebookiin, ja varsinkin uusista blogeista. Ne viikon luetuimmat on sinänsä hauskoja yhteenvetoja, mut kun ne pyörii jo tuolla etusivuilla, viimeksi luetuissa ja viimeksi kommentoiduissa niin se tuntuu turhalta toistolta.

 

Ja lisää kategorioita! Itseäni kiinnostaisi ainakin kategoriaryhmä suhteet, jonka alla voisi olla esim: parisuhde, treffit, sinkkuus, jne. (Ei mitenkään oma lehmä ojassa tän kategorian kanssa). Ja sit tuonne kulttuuriin ois kiva saada esim TV-sarjat. 

 

Kännykällä Lilyä sellaisessa harmittaa nuo mainokset. Se vie suhteellisen suuren tilan näytöstä, jolloin sitä painaa ihan vahingossa. Sulkemisruutu ei toimi, ellei mainos ole latautunut joten painan sitä ärsyyntyneenä monta kertaa ja päädyn yleensä vanhingossa kirjautumaan ulos Lilystä. Ymmärrän että alusta pyörii mainoksilla, mut jos mainos olisi vasta blogikirjoituksen jälkeen ja itse kirjoitus latautuisi ennen mainosta, niin se olisi käyttäjäystävällisempää ja mainos ärsyttäisi vähemmän, koska se ei ensimmäiseksi olisi blokkaamassa minulta sitä miksi täällä sivustossa olen, eli lukemasta blogeja..

Jemina
No Sex and the City

Komppaan tätä ehdottomasti! Lilyssä liikkuu mielestäni älyttömän fiksua ja laajasti asioista kiinnostunutta porukkaa, ja niinpä olisi tosi hienoa jos myös Lilyn taustavoimat tukisivat tällaista liikehdintää enemmän/selkeämmin. Ei siinä lifestylessakaan mitään vikaa ole, ja eiköhän meistä jokaisesta ole välillä kiva selata pastellisävyisiä kakkujen ja mekkojen kuvia Instassa - mutta meistä kaikista löytyy myös niin paljon muuta. Uskon vakaasti, että Lilyllä on mahdollisuus profiloitua fiksujen ja filmaattisten, avarakatseisten ja maailmasta kiinnostuneiden ihmisten paikaksi ja siksi näkisin tosi mielelläni tämän heijastuvan laajemmalti myös tuotettuun/tuettuun sisältöön.

Helmi K
sivulauseita

Siis just tämä. En tiedä tuliko tuosta mun kommentista ilmi, mutta munkin mielestä just niitä blogeja mitä itse haluan lukea ja luenkin on täällä kyllä, ne vaan häviää niiden tuettujen/tuotettujen lastenvaunujen, pastojen, meikkien ja samujiFS2015pre juttujen alle. Ja ne on kaikki täysin ok. Mutta kuten sanoit (ja minä sanoin hahahahaaa), enemmänkin olisi.

Helmi K
sivulauseita

Voi ei, nyt kun aloitin niin oli pakko vielä varmistaa etten keksi päästäni. En keksi.

Suositelluista 13:sta blogista yksi kirjoittaa kengistä, yksi lehtikaalista, yksi jostain karvahöpsökästä (en tiedä/tunnista mikä se on), yksi kännykän suojakuorista, yksi vauvasta, yksi leikkokukista, yksi Trendin mainoskuvauksesta, yksi bloggaajien sponsoroidusta retkestä Tampereelle, yksi ravintolasta, yksi tulevasta New Yorkin lomasta, yksi kahvitauosta ja yksi työmaailmasta, nuorista ja yhteiskunnan asenteista.

Enkä siis oikeasti dissaa ketään tai yhtään blogia. Mutta onhan tuo nyt vähän suppeaa.

 

Pari sannaa

Nauran ääneen karvahöpsökälle. Kuka, mitä, missä?! Tai no okei, ehkä en tarvitse sitä tietoa. 

Komppaan edellisiä: yhteiskunnallisia aiheita reippaammin esiin. Oon ollut pistävinäni merkille, että jos toimituksen blogissa esitetään jokin kysymys tai nostetaan framille jokin aihe, joka liittyy esim. politiikkaan, kommenttikenttä alkaa elää. Kim Kardashian kohautti mekolla -postauksiin sen sijaan ei kukaan oikein reagoi. Kysyntä ja tarjonta, hmm? 

Helmi K
sivulauseita

Semmoinen blogi kun Jepsukka. Siellä on karvahöpsökkä.

Ja niinpä.

annaandandyathome
A&A at HoMe

Tää on nyt ihan asiasta karvahöpsökkään, mut karvahöpsökkä on avaimenperä, jonka nimi on karlito, ja  joka maksaa tuhatkaksisataajotakin euroa!??  Et ei siis ihan mikä tahansa karvahöpsökkä! :) Varmaan halusit tietää just tämän ;)

Pari sannaa

Ehhehe! Onks siihen nitistetty joku maailman viimeinen gorilla ja lumileopardi vai miks se maksaa noin sikana? Toivottavasti Jepsukka ei ostanu sitä vielä, koska mulla on fashionvinkki: Kauppatorin Lappi-kojuista saa ihan yhtä hienoja karvahöpsyköitä, ja jää rahaa vuokraankin. 

Okei okei, OT. 

Helmi K
sivulauseita

Aahahahahaaaaaa! Eikä! En kestä. Onko sen nimi Karlito??? Sillä on nimi!!! Ei mikään perushöpsökkä.

Toimitus
Toimitus

Fiksun ja kiinnostavan sisällön ja keskustelu esiin nostaminen on ehdottomasti tärkeää! Hyvä että se tuli tässä puheeksi. Millä tavoin toivoisitte tätä tuettavan? Enemmän blogeja aiheesta, toimitettuja juttuja, kiinnostavien yksittäisten blogijuttujen nostamista esiin saitilla tai Facebookissa... Mikä olisi kaikista mieluisin tapa? :)

Toimitus
Toimitus

Keskustelu on ilahduttanut meitäkin, ylpeinä seuraamme, kuinka fiksua porukkaa Lilyssä onkaan! Yksi toimituksne tavoitteista on istuttaa siemen itämään itse kunkin bloggaajan ajatuksissa. Vaalikenkä-haaste aloitettiin myös sillä ajatuksella, että monet intoutuvat kirjoittamaan aiheesta blogissaan eli yhetiskunnallinen keskustelu levieäisi Lilyssä.

Räyhälä
Räyhälä

Ihan samaa mieltä! Ainakin työttömyys-, työelämä-, ja yhteiskunta-kategoriat tms. käyttöön! Ehkäpä jopa kannanotot? :)

Toimitus
Toimitus

Kannattaa tägätä kyseisen aihepiirin jutut Työ-kategorian alle. Yhteiskunta-kategoria löytyy myös! Kannanotot-kategoria on Lilyssä nimeltään Ajattelin tänään.

Toimitus
Toimitus

Pelkkiin Työ-kategorian postauksiin pääset esimerkiksi klikkaamalla sivun alareunassa olevaa kategoriajakoa, jossa on listattu kaikki kategoriat erikseen. Niitä on niputettu alasivuille yhteen, jotta hiljaisemmat kategoriat eivät kumisi tyhjyyttään ja uutta selattavaa löytyisi koko ajan. Sieltä löytyy myös Uutiset & yhteiskunta. Toivottavasti tämä selvensi :) ehkäpä uudistuksessa voisimme parantaa juttujen löydettävyyttä tätäkin hommaa selkiyttämällä... Tosi hyvä idea myös tuo pikavalinta mobiiliin, kiitos!

Toimitus
Toimitus

Kiitos hurjasti Helmi K! Pyrimme nostamaan jatkossa entistä paremmin esiin kiinnostavaa keskustelua kaikista aiheista. Mielellämme otamme myös vastaan vinkkejä nostamisen arvoisista blogeista mainitsemistasi aihepiireistä! Mitä tulee mieleen? Niitä voi vinkata tässä tai laita vaikka meilillä Annalle anna.karhunen(at)a-lehdet.fi

Helmi K
sivulauseita

Kun nyt olen tässä viime viikolla kokenut jonkin blogimaailman ja yhteiskunnallisen heräämisen niin tulee mieleen vaikka mitä! Anna, postia on siis tulossa!

Mutta ihan ensimmäisenä mun mielestä tuohon teidän KATSO NÄMÄ-blogien joukkoon olisi saatava enemmän sisältöä. Ne kun joka tapauksessa ovat ne blogit joista Lily tunnetaan ja joiden tekstit saavat paljon huomiota.

Toimitus
Toimitus

Jes, Anna odottelee meiliäsi :) Ja kiitos pointistasi Katso nämä -blogien suhteen. Koitamme miettiäparhaan tavan tarjoilla kiinnostavinta sisältöä!

Laura T.
M O L

Joo! Aikaisempia kommentteja kompaten kuljen ma.

Ja sitten pieni toive: olisi huippua jos olisi semmoinen kategoria esimerkiksi tuolla hyvinvointi-osiossa kuin vaikka Luonto tai Luonto/Ulkoilu. Sinne saisin runoilla omia lintubongauksiani (kyllä, tulossa), perheelliset voisi tägätä sinne puistoaktiviteeteistaan ja matkustelijat vaelluksistaan yms.

annam_
anna k.

Joo, luonto-kategoria ehdottomasti! Monesti en nykyäänkään löydä postauksilleni (no, vaikkapa juuri ne lintubongaukset:D) sopivaa kategoriaa, ja sitten täytyy laittaa kategoria joka ehkäjollaintavallakaukaisestijossainmielessä saattaisi liittyä aiheeseen. Oonkin saattanut kerran jos toisen miettiä, onkohan blogini edes oikealla sivustolla kun sopivaa kategoriaakin on välillä vaikea löytää.

Toimitus
Toimitus

Kiitos ideasta! Pistämme kategoriajaon myös mietintään. Sopisiko luontoretki toistaiseksi vaikka kategoriaan Eko?

Laura T.
M O L

Ää unohdin vastata tähän! Siis. Samoilla linjoilla Emmin kanssa: eko ei kyllä ihan kata sitä mitä hain. Ja näköjään tilausta ihan omalle luonto-/ulkoilu-tägille olisi!

Kuka kehtaa vielä väittää etteivät suomalaiset syö terveellisesti ja ULKOILE.

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Joojoojoo luonto-ulkoilu-kategorialle!!

Emilia M

Heh, täällä kommenttiosastossa kommentoi juuri ne mun lempibloggaajat, joiden takia nykyään Lilyyn tulen :) Ajattelevia, punnittuja mielipiteitään esittäviä naisia, jotka käyttävät myös sydäntään. Muutama vielä puuttuu, ehkä nekin kohta löytää!

Toimitus
Toimitus

Todella hyviä mielipiteitä, olemme samaa mieltä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Täytin kyselyn, mutta kertaan vielä vähän tännekin ja lisäksi ilmoittaisin yhden bugin joka unohtui kyselyyn vastauksia kirjatessani.

Bugi ensin: Toisinaan, kun näpäyttää tabletilla kommentointikenttää koko kommentointimahdollisuus katoaa. Sivua joutuu lataamaan useamman kerran, että se toimii.

Sitten kertaan. Eli tahdon lukea/löytää enemmän:
- yhteiskunnallisia blogeja
- kulttuuria ja taidetta käsitteleviä blogeja
- hyvää suomen kieltä

+ Korjatkaa kommentit mobiilissa. Ei niitä pysty lukemaan, kun on kirjain per rivi. Keskustelut ovat Lilyn paras kilpailuvaltti muihin pohjiin verraten.

Tällä hetkellä suosikkejani ovat Looking for Mr Darcy sekä Asikaine. Hyvin kirjoitettuja blogeja molemmat. Myös Ruskeat Tytöt on ollut uusi antoisa tuttavuus.

Toimitus
Toimitus

Kiitos lomakkeen täyttämisestä ja näistä parannusehdotuksista! Tuleeko mieleesi hyviä ehdotuksia mainitsemistasi blogikategorioista? Lähetä ihmeessä bongauksesi anna.karhunen(at)a-lehdet.fi otamme mielellämme vastaan vinkkejä nostamisen arvoisista blogeista!

Vierailija (Ei varmistettu)

Esimerkiksi taidetta ja kulttuuria löytyy Miss Nella Jives -blogista: http://www.lily.fi/blogit/miss-nella-jives

Toki välillä myös muutakin, mutta ei blogien tarvitsekaan pyöriä ehdottomasti yhden ainoan asian ympärillä.

Toimitus
Toimitus

Tämä on kyllä ihana blogi! Kiitos!

Nāiádes
Naiádes

Mä tiedän, et tää on aika marginaalijuttuja, mut mä kaipaisin tosi usein jotain verkkopeleihin/elektroniseen urheiluun/tietokoneisiin/pelaamiseen ylipäätään liittyviä kategorioita : )
Nyt jos kirjoitan jotain verkkopelitapahtumista tai pelaamisesta ylipäätään, niin ei oikein ole yhtäkään kategoriaa, joka olisi siellä päinkään.

Toimitus
Toimitus

Kyllä marginaalitoiveitakin saa ja pitää esittää :) Saisiko nuo kaikki aihepiirit niputettua yhden nimikkeen alle... minkäniminen tuo kategoria voisi olla? Olisko se ihan Verkko tai Koneet tai Tietotekniikka tai jotain siihen suuntaan?

Nāiádes
Naiádes

Joo sais ehdottomasti! Ja hmmmmm. Kyllähän se voisi olla mikä tahansa noista : ) Aika vahvastihan ne kaikki tietokoneisiin liittyy, joten mikseikäs se voisi olla nimike kategorialle.

(Elektroniselle urheilulle on muuten käytössä ehkä tunnetumpi sana eSports, joka on vähän lyhyempikin..: D)

Sillypäänts

Saman sanan alke voisi ehkä liittää myös lautapelit? Pelaamistahan sekin on ja vallan oiva harrastus :)

Nāiádes
Naiádes

Paras kategorian nimi olis siis Nörtteily! : D Siihen alle sais kaiken oleellisen.

Sillypäänts

Sinäpä sen sanoit! :)

katju (Ei varmistettu)

Karvahöpsökän kautta onkin näppärä kulkea aasinsiltaa seuraavaan itseäni ja ilmeisesti paria muutakin mietityttäneeseen asiaan. Miten toimitus miettii, ottaa kantaa tms. blogien sisältöihin? Esimerkiksi juuri toimituksen suositteleman Jepsukan blogissa on todella paljon aitoja turkiksia ja siellä niitä todella rakastetaan. Koska em. blogi on toimituksen suosittelema, kannattaako myös Lilyn toimitus turkiksia? Turkistarhauksen vastustaminen on nyt "pinnalla" ja niiden tuottamisen eettisyys ja tavat on voimakkaan kritiikin ja kyseenalaistuksen kohteena.

Enkä nyt tarkoita TODELLAKAAN sitä, että toimituksessa täytyisi alkaa sensuroida tai painostaa suositeltujen bloggaajien sisältöjä johonkin suuntaan tai jostakin pois. Se vain, että jos suositellaan jotain blogia, antaa se vahvan viestin siitä, että yleisesti toimituksessa ollaan näiden blogien antaman maailmankuvan takana.

Helmi K
sivulauseita

Ihan täysin sama. Ja siis nimenomaan kiinnostaa se että onko tätä mietitty ja kuinka pitkälle?

Toimitus
Toimitus

Moi katju!

Hyvä pointti, jota olemme itsekin kelailleet.

Olemme päätyneet sellaiseen ratkaisuun että vältämme viimeiseen asti bloggariemme sensuroimista. Puutumme sisältöihin ainoastaan selkeästi hyviä tapoja rikkovissa tilanteissa, ja toki tietysti mahdollisissa lakirikkomuksissa. Näitä ei onneksi oikeastaan ole, olemmehan valikoineet suositeltavat blogit huolella.

Bloggaajat usein ilmaisevat vahvasti omia, henkilökohtaisia mielipiteitään ja saattavat ottaa kantaa asioihin tavalla, joka voi olla monenkin mielestä ”väärä mielipide”. Toisaalta juuri persoonallisuudessa ja itsensä likoon laittamisessa piilee myös blogien teho ja viehätysvoima.

Jokainen Lilyn juttupostaus ei siksi ole esimerkiksi Lilyn toimituksen tai ylläpidon virallinen kanta, emmekä ennakkosensuroi tai -tarkasta blogikirjoituksia. Se ei tietenkään tarkoita ettemmekö seuraisi blogin sisältöjä ja miettisi asioita. 

Tove Janssonin tytär

Samaa mietin. Turkiksia jatkuvasti mainostava blogi suositellut osiossa on musta aika vahva viesti.

Pages

Kommentoi