Osallistu Trendin jutun tekoon: Missä työhön liittyvässä asiassa kaipaat vertaistukea?

Toimitus


Haluaisitko oppia hallitsemaan ajankäyttöäsi töissä paremmin? Tai oppia hahmottamaan ja kertomaan entistä selkeämmin, mitkä omat vahvuutesi ovat? Mietitkö, mistä löytyy rohkeus vaihtaa alaa aikuisena? Ovatko työpäiväsi niin ankeita, että asialle pitäisi tehdä jotain – mutta et vielä tiedä, mitä?

Samoja asioita miettii moni muukin.

Onneksi työelämässä(kään) ei tarvitse pähkäillä ja pärjätä yksin.

Haastattelemme kesän aikana parikymmentä naista, jotka ovat oivaltaneet tärkeitä asioita työelämästä. He ovat eri aloilta, eri-ikäisiä, erilaisissa asemissa ja eri vaiheessa uraansa. Kaikkia yhdistää halu edistää entistä parempaa ja mukavampaa työelämää – sekä omaa että muiden.

Ennen haastatteluja haluamme apua sinulta: Mistä työhön liittyvistä aiheista toivoisit oivalluksia, näkökulmia ja vertaistukea? Millaisista työelämän tilanteista, käännekohdista tai päätöksistä haluaisit lukea muiden kokemuksia? Millaiset tarinat inspiroisivat ja auttaisivat sinua?

Teemme aiheesta jutun, joka julkaistaan 24.8. ilmestyvässä Trendissä.

Yhdessä olemme viisaampia, joten annahan kuulua!

 

Kuva: Riikka Kantinkoski

 

Kommentit

Fani (Ei varmistettu)

Ooh, tunnistanko kuvasta kuuluisan käsimalli Julia Thurénin glamouria tihkuvan olemuksen?

Toimitus
Toimitus

Kyllä! Tämän suomalaiskäsimallin siirtymisestä kansainväliselle uralle on huhuttu jo reilun vuoden verran, ja me ylpeänä toteamme, että Julia aloitti uransa täällä Suomessa, kulosaarelaisessa kellaristuudiossa. <3

Tämä ei liity tähän blogikirjoitukseen, vaan on palautetta Lilyn toimitukselle. Menee mun mielestä rajan yli, että mainoksia laitetaan keskellä bloggaajan kirjoitusta. Jotain rajaa nyt sentään. Kuvan yllä lukee kyllä mainos, mutta silti. Toki tämän alta löytyi kuva siitä oikeasta pojasta.

 

Toimitus
Toimitus

Kiitos kommentista ja hyvästä huomiosta!

härskiä (Ei varmistettu)

huomasin ihan saman ja ensin luulin, että kyseessä on bugi, mutta niin vain mainos pysyi paikallaan. ja minulle näkyi vieläpä viinimainos! oli melko härskiä lukea juttua, jossa pieni poikavauva pääsee vihdoin kotiin ja vastasyntyneen kuvankin näkee kun ensin scrollaa viinimainoksen ohi.

Varsinkaan kun lilyssä bloggaajat eivät voi valita, mitä mainoksia sivuillaan näytetään, on hävytöntä upottaa niitä tekstin joukkoon, jossa ne tavallaan vaikuttavat bloggaajan itsensä upottamilta ja valitsemilta.

Myös lukunautinto ja käyttäjäkokemus huonontuu tällä tyylillä huomattavasti. Laittakaahan palvelunne käyttäjä etusijalle ja mainostaja vasta toiselle sijalle. Ilman timanttisia sisällöntuottajia teillä ei olisi kävijöitä eikä myöskään mainostuloja, joten älkää häritkö laadukasta sisältöä upotetuilla mainoksilla.

Mahdoton Nainen

Hear hear! (Joskin Adblockin ansiosta mulla ei näy varsinaiset kuvat vaan pelkkä "mainos"-teksti keskellä blogikirjoitusta, mutta ärsyttää se ajatuskin siitä mainoksesta siinä.)

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Juurikin samaa asiaa tulin kommentoimaan. Onhan nämä mainokset tekstin seassa nyt oikeasti vain joku moka/tilapäinen häiriö, onhan?

EI NÄIN.

HanKo
Running on Tofu

Samaa ihmettelin myös. Lisäksi sivuston käyttö hidastuu ihan mielettömästi. Jos sivua ei voi sujuvasti ja järkevästi käyttää muuten kuin Ad Blockin avulla, niin menee myös se mainosten pointtikin vähän niinkun ohi. Niitä kun tuskin tänne sivustolle laitettu siksi, että ihmiset ei näkisi niitä...

Ihmettelin juuri, kun keskellä Minnan (Mänttärin siis) uusinta postausta oli yhtäkkiä teksti "Mainos" (mullakin AdBlock käytössä).

Mulle tämä on kyllä viimonen pisara, jos omien tekstien keskellä alkaa näkyä mainoksia. Ärsyttää ihan sikana jo se, että omien postausten välissä mainostetaan kaikkia täysin asiaankuulumattomia blogeja. MUR!

No, ei näy enää. Poistin blogini, koska tämä meininki tuntui niin omien ajatusteni vastaiselta. Ymmärrän kyllä, että mainoksilla tätä kaikkea rahoitetaan, mutta mulle tämä nyt vain oli liikaa.

Toimitus
Toimitus

Kiitos paljon arvokkaasta palautteesta mainoksiin liittyen. Teemme testejä mainosten sijoittelussa ja haluamme tietysti kuulla myös teidän näkemyksiänne. Kiitos! Nämä on kirjattu ylös. Lisää palautetta saa mielellään antaa, joko tässä tai meilitse anna.karhunen(a)a-lehdet.fi

Ujo (Ei varmistettu)

Neuvoja miten verkostoitua itsevarmasti eri tilainteissa, ettei ujouden/ impostor syndromen/itsetyrkyttämisen vierastamisen/yms. takia jättäisi käyttämättä hyviä tilaisuuksia tutustua ihmisiin.

- Näkökulmaa siihen, millaista on työskennellä (nuorena) naisena miesvaltaisella alalla?

- Luovan alan Freelancerien vaikeuksista esimerkiksi ensimmäisinä vuosina; työttömyyskaudet, kontaktien luominen, työnsä rahallisen arvon määrittely ym..

Maiski
40 hours and counting

Freelancerin alkutaipaleen vaikeuksista puhutaan kyllä tosi vähän ja varsinkin oman työn rahallisen arvon määrittely on alussa tosi vaikeaa. Joskus törmää tilanteisiin, jossa se saa paljon, joka kehtaa sitä pyytää - ja tuntuu, että vasta viime vuosina kokemuksen myötä uskaltaa pyytää. :) Mutta olisi kiva kyllä lukea näistä lisää!

Miesten kanssa helpompaa (Ei varmistettu)

Toivoisin apua naisten kanssa työskentelyyn. Vaihdoin miesvoittoisesta toimistosta uuteen työpaikkaan puoli vuotta sitten, jossa kaikki työkaverini ovat naisia. Olen tottunut erottamaan henkilökohtaiset asiat työasioista työpaikalla - eli kun puhun työjutuista, tarkoitan todellakin vain ja ainoastaan työjuttuja. Jostain kumman syystä naiset ottavat kaiken henkilökohtaisesti ja pahalla, jos erehdyt antamaan aiheellista kritiikkiä hommasta, jota ei todellakaan ole hoidettu hyvin. Sitten puhutaan pahaa selän takana. Samaa ongelmaa ei koskaan ollut miesten kanssa!

Miten kestää epävarmuutta näinä aikoina, kun työelämä tuntuu olevan pelkkää muutosta ja irtisanomisia. 

Itsellä on myös kova halu edetä uralla ja päästä eteenpäin. Kaipaisin vinkkiä siihen, miten tätä vimmaa voisi hillitä mutta myös siihen, että miten sillä uralla sitten oikein edetään.

Llll (Ei varmistettu)

Vinkkejä etenemiseen työtehtävien osalta esimerkiksi haasteellisimpiin ja vastuullisempiin hommiin!

Jennyl (Ei varmistettu)

Olen kohta valmistumassa ja etsimässä ensimmäistä työpaikkaani. Nykyisessä ja aiemmissa kesäharjoittelussani olen joutunut seuraavien kysymysten äärelle:
- Kuinka menestyä miesvaltaisella alalla ja miten tytöttelyyn tulisi suhtautua
- Kuinka sulautua itseään huomattavasti vanhempien joukkoon ja jaksaa niitä lounaspöydän keskusteluja, jotka eivät ikäeron takia liity omaan elämään mitenkään (25v versus 55v)
- Kuinka myydä omia ideoitaan ja osaamistaan, jos se ei tunnu luontevalta

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Mä toivoisin joukkoon muitakin töitä ja aloja kuin niitä toimistohommia joita kaikkien lehtien työvinkit pursuilee. Kaupan kassa, putkimies, lastentarhanope, kätilö, lähihoitaja, hieroja, pt, joku tai kai sinne pariinkymmeneen mahtuu montakin!

 

(Ja klikkailin jokaiseen mainoskommenttiin sydämen. Tooooodella tympeä uudistus ja toivottavasti poistuu ööh, heti.)

minna

Vinkkejä siihen, miten uskaltaisi pyytää apua työasioissa tuntematta itseään tyhmäksi. Vinkkejä siihen, miten saada muilta vaadittua tehokkaampaa työntekoa olematta tyly niuhottaja. Ja vielä kolmanneksi vinkkejä siihen, miten päästä uudessa duunipaikassa "piireihin" sisään.

Toimitus
Toimitus

Kiitos kaikille tosi hyvistä näkökulmista! Jatkamme tästä.

Kiti

Oon vähän (paljon) myöhässä, mutta kirjoitan silti. :D

Kaipaisin vertaistukea työssajaksamiseen ja sosiaalisiin paineisiin. Miten jaksaa työelämässä paniikkihäiriön ja sosiaalisten tilanteiden pelon kanssa, kun joka paikassa pitäisi olla säihkyvä, sädehtivä ja näkyvä persoona (hyvin monessa työpaikkailmoituksessa etsitään persoonaa). 

Nykyään ei riitä, että tekee työnsä ahkerasti ja hyvin, vaan lisäksi pitäisi tosiaan olla sosiaalinen, verkostoituva, etenemishaluinen, kunnianhimoinen ja loputtomasti ties mitä. 

Miten löytää työpaikka, jossa saa olla sellainen kuin on, ilman show'ta?

Kommentoi