Oscar-ehdokas Lupita Nyong’opetteli muodikkaaksi

spl684342_031.jpg

Lupita Nyong’o on tuttu nimi parhaiten pukeutuneiden naisten listoilta ja muotinäytösten eturiveistä. Oscar-ehdokas ei ole kuitenkaan aina välittänyt muodista. Nyong’o paljasti The Daily Beastille, miten hänestä tuli suunnittelijoiden suosikki ja punaisten mattojen seuratuin nainen.

Nyong’o tuli suuren yleisön tietoisuuteen, kun hän sai Oscar-ehdokkuuden elokuvasta 12 Years a Slave. Näyttelijä tekee elokuvassa ensimmäisen suuren roolityönsä.

Nyong’o tutustui muodin maailmaan vasta ennen elokuvan pressikiertuetta. Aikaisemmin näyttelijä vähät välitti vaatteista ja tyylistä, mutta nyt hän alkoi tehdä taustatyötä ja opiskella eri muotitaloja ja trendejä. Näyttelijä halusi löytää itseään inspiroivia suunnittelijoita ja oppia samalla ilmaisemaan omaa tyyliään. Kun muotimaailma alkoi pikkuhiljaa avautua Nyong’olle, eteen tuli monelle naiselle tuttu ongelma: vaihtoehtoja oli liian paljon.

“On ollut mahtavaa löytää niin paljon vaatesuunnittelijoita, joiden työ ilmaisee minulle asioita”, Nyong’o kertoo haastattelussa.

Suurimmaksi tyyli-ikonikseen Lupita Nyong’o mainitsee oman äitinsä, joka on opettanut hänelle esimerkiksi runsasta värien käyttöä. Tyylinsä vaikutteita Nyong’o on hakenut myös Elizabeth Taylorilta, Imanilta ja Cate Blanchetilta. Pääasiassa klassisista linjoista pitävä Nyong’o uskaltaa silti joskus myös räväyttää. Monet veikkaavatkin hänen astelevan Oscar-gaalan punaiselle matolle Alexander McQueenissa.

Se, osuuko veikkaus oikeaan, selviää sunnuntaiyönä Yle Teemalla televisioitavasta Oscar-gaalasta.

Teksti: Laura Paananen, jonka mielestä suoritus on melko kunnioitettava entiseltä muotinoviisilta

Lähde: The Daily Beast

Kuva: Splash News

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *