Oudoimmat ruokatrendit 2016

raparperi.jpg

Oletko jo maistanut töhnämunaa, raparpekonia tai taikapannaria? Ainakin olet varmaan googlannut ne.

Google julkisti tänään listauksia sanoista, joita on vuonna 2016 haettu Suomessa eniten ja jotka niin sanotusti ”trendaavat” eli niitä on haettu tiettyinä ajanjaksoina erityisen paljon. Listaus paljastaa kiinnostavan asian ruokatottumuksistamme –  vegeruoka valloitti tänä vuonna yhä useamman keittiön. Haetuimpien ruokasanojen kärkijoukoista löytyvät lihan korvikkeet nyhtökaura, Mifu ja Härkis. Googlen analyytikko Jaakko Pihlaja kertoi tänään pidetyssä lehdistötilaisuudessa, että kasvisruokiin liittyvät haut kaksinkertaistuivat tänä vuonna.

Listan kärkeä pitävät nyhtis ja härkis ovat vanhoja tuttuja, mutta listan häntäpäässä, omenapaistoksen ja -hillon jälkeen törmää hämärältä kuulostaviin trendiruokiin. Löysivätkö töhnämuna, raparpekoni ja taikapannari tänä vuonna tiensä sinun lautasellesi? Ainakin suomalaiset etsivät niitä hakukoneista niin paljon, että ne nousivat someilmiöiksi. Mutta mitä ne oikein ovat?

Töhnämuna

Töhnämuna kuulostaa paljon ällöttävämmältä kuin mitä se on. Kyseessä on kreemillä täytetty pääsiäismuna. Alkuperäisenä töhnämunana, eli töhniksenä, pidetään Maraboun Easter Eggs -tuotteita, joita ei enää saa Suomesta. Esimerkiksi Lidl möi töhniksiä, jotka suuren suosionsa ansiosta loppuivat kaupoista pääsiäisen alla. Niinpä netti täyttyi keväällä DIY-töhnisohjeista. Säästämme vaivaasi ensi pääsiäisenä: tässä on resepti valkosuklaamoussella täytettyyn Kinder-munaan.

Raparpekoni

Ei, kyseessä ei ole vegaanikorvike eli raparperista tehty pekoni, vaan pekoniin kääritty raparperi. Raparpekoni oli grillikesän 2016 somehitti, ja sitä kokeilleet ylistävät suolaisen, makean, happaman ja rasvaisen makuyhdistelmää taivaalliseksi. Yllättävän grilliruoan takana on turkulainen keittiömestari Pasi Kuronen. Yhdessä Matias Haapsaaren kanssa hän muodostaa Kaks kokkii -kokkitiimin, joka tehtailee Youtubeen lähiruokavideoita. Kuronen keksi raparpekonin erään Turun K-Marketin grillikauden avajaistapahtumaan, jossa kokkikaksikko esiintyi. Loppu on somehistoriaa. Olisipa taas grillikausi!

Taikapannari

Taikapannari on suomennos magic custard cakesta, jota on leivottu ulkomaalaisissa ruokablogeissa jo parin vuoden ajan. Kyseessä on melkein perinteinen uunissa valmistettava pannukakku, mutta siihen käytetään munaa sekä keltuais-sokerivaahdon että valkuaisvaahdon muodossa. Klimppimäinen sotku heitetään uuniin ja tuloksena on upea kolmikerroksinen pannukakku. Nam!

 

lily_byline_mia_5_0.jpg

 LUE MYÖS:TÄSSÄ OVAT VUODEN 2016 KYMMENEN TÄRKEINTÄ TRENDIÄ. LÖYTYVÄTKÖ NE JO VAATEKAAPISTASI?KIINNOSTAAKO TULEVAISUUS? TÄTÄ SYÖT, JUOTA JA PUET YLLESI VUONNA 2017.

 

Kommentit (2)
  1. enpä ole ennen Lilyn toimituksen juttuja lukenut, mutta kiva päästä lukemaan näitä nyt!! 🙂

  2. Hmm mielenkiintoinen ja kiva postaus! Enpä ollut kuullut mistään näistä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *